Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, dalo-li se to natočit lépe. Přesto, jako film nepříliž výrazné(téměř žádný z herců neměl moc co hrát). Jako výpověď o dnešním světě, velice záslužné. Je nám předloženo, že světu vládnou bohatí. Což není nic nového. Ovšem mnohem důležitější je důraz, který film klade na to, že s tím příliž neuděláme. Můžeme se protestně postavit před vchod, kde se má uskutečnit sraz lidí, se kterými nesouhlasím, ale dostanu za to slzákem do očí a obuškem do hlavy.....ač je protestování v demokracii "povoléné"......tak si pak vyberte:-). To že se najde mezi protestujícími banda hovad, kteří si přišli jen něco rozbít a mezi policií pár sadistů, to už holt patří k lidské povaze......ale skutečnost, že můžeme povětšinou jen bezmocně přihlížet rozhodnutím těch co mají peníze, je trochu znepokojující. A proto je moc dobře, že to někdo natočil! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred týždňom takmer nikto nevedel čo to WTO znamená...No, síce to nevedia ani dnes, ale aspoň vedia, že sú to tí zlí..." Film ponúka solídnu rekonštrukciu tých pár divokých dní. Je tu niekoľko hlavnejších postáv, ťažko niekoho označiť za hlavnú. Hviezdne obsadenie a hlavné dobré davové bitky v uliciach, s rovnako dobre zakomponovanými dobovými zábermi , robia z filmu zážitok minimálne pre tích, ktorí sa niečoho podobného niekedy zúčastnili. Ch. Theron bola divácky najvďačnejšia postava, ale vzhľadom k príbehu dosť zbytočná. ----- A za čo sa to vlastne bojovalo? Niekto za korytnačky, niekto proti výrubu pralesov, proti drahým liekom, proti okrádaniu poctivo pracujúcich, ale najviac je tradične tích, ktorým je po desiatich pivách jedno za čo. Hlavne, že demolujeme...70%. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Je až zarážajúce, ako sa nás pán režisér počas celého filmu snažil presvedčiť, že WTO je bebená organizácia plná chamtivcov a tá banda hipíkov v uliciach sa snaží rozbíjaním výkladov na mekáči vybudovať lepší svet a svetlejšiu budúcnosť pre detičky kdesi v ďalekej slnkom strápenej Afrike. Túto ľahkú paranoju pána Townsenda a jeho scenáristu by som ešte rád doplnil o ironické tvrdenie, že strašne bebený je aj MMF, za nitky tohto sveta vraj silne ťahajú aj slobodomurárske lóže, rozenkruciáni, naftárske spoločnosti a samozrejme nesmieme zabúdať ani na židovskú lobby. V našom meste má vraj veľký vplyv aj spolok nespravodlivo ovdovených pedagógov a združenie reumatických dlaždičov. V tomto žánri a na túto tému rozhodne existujú aj lepšie a menej populistické filmy, takže ja ti ďakujem Stuart, ale ja už na to všetko serem, idem si dať pivo. U nás je teraz totiž tiež svinské teplo, nielen v Afrike. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak nevim - na jednu stranu to byla výborně sestavená mozaika, občas naivních, příběhů, provázejících protesty v Seattlu, ale na druhou stranu to bylo příliš tendenční a ačkoliv si film snažil uchovat jakousi objektivitu, tak to nakonec byli demonstranti, kdo z toho vyšel jako ti hodní, co bojují za vyšší ideály. Umocnily to ještě závěrečné titulky. I přes to všechno jsem fandil policajtům.:D Zaujala také překvapiě velká koncentrace hvěz s Harrlesonem a Charlize Teron v čele a poměrně slušná akční kamera při policejních manévrech. 70% a mohlo to být lepší. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Útok na city najprimitívnejším možným spôsobom. Viac sú už len deti s rakovinou. Scéna sledovania správ, ktoré zobrazujú upravenú realitu, v opačnom význame až perverzne ironizuje celý film. Hviezdami narvaný, silno angažovaný, akciou nabitý, mainstreamovo zábavný a hlavne neskonale hlúpy hysterický film, výpovednou hodnotou na úrovni ruskej propagandy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)

Reklama

Reklama