Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a aktuální film o jednom dramatu, které se stalo na zasedání WTO v Seattlu. Jedná se o jeden dosti zjednodušený pohled, nutno podotknout, že poměrně anarchistický a možná trošku naivní. Věci nefungují tak jednoduše jako v tomto filmu a to je bohužel to, co Vám celý film bude zřejmě vrtat hlavou. O herecké výkony zde nejde, nicméně jsou výborné a nalepený příběh Ch.Theron velmi působivý. Tak jako nelze zisk legitimizovat na úkor hladu či léčiv, tak nelze legitimizovat ani násilí, které se snaží bránit demokratické, rovnostářské a morální hodnoty. Je z podivem, že je zde vedení demonstrantů tak naivní, že si myslí, že se nikdo z nich nebude chovat násilně, tomu snad ani nemůžu uvěřit. Chybí tomu stopáž i hloubka, nicméně pokud to berete jako jeden z možný úhlů pohledu a nejde Vám o celistvé pochopení či zobrazení problému kapitalismu či problému oné domenstrace, tak je to fajnové drama založené na jedné neblahé události, které by si dle mého názoru zasloužila mnohem větší publicitu, recepci a reflexi. Svět se nedá změnit tímto způsobem, na druhou stranu snaží se o to někdo, kdo by mohl? 8/10! ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedná o žádný majstrštyk, ale právě tento film mě přesvědčil o tom, že obsah je důležitější než forma. Hlavní hrdina filmu v podstatě neexistuje. Vidíme mini příběhy několika postav vzbouřenců (Michelle Rodriguez nebo Jennifer Carpenter), mini příběhy zasahujících policistů (Woody Harrelson, Channing Tatum) a dalších lidí zapletených ať už chtěně či nechtěně do vzpoury (Ray Liotta, Charlize Theron). Žádná z postav nemá dostatečný prostor pro svůj příběh, takže o hereckých výkonech se nedá vůbec mluvit. A pak je tu velké ALE. Ono totiž vůbec nejde o příběhy lidí, ale o myšlenku, že když se lidé spojí, tak dokážou i věci, o kterých se jim nesnilo. Na začátku si říkáte, že byste taky šli někam demonstrovat a v půlce filmu si skoro zakrýváte oči, proč tam sakra lezli. Lidé, bojující za vyvražďování želv a nedostatku léků se spojí, aby otevřeli těm nahoře oči. Film, který může na diváka působit jako jeden velký chaos... však demonstrace taky je jeden velký chaos. PS: Ale se zbytečným ždímáním emocí přidáním postavy těhotné ženy souhlasím :) ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh, zakladajúci sa na skutočných udalostiach, pričom Towsend nám ich tu predkladá aj v podobe dokumentaristických vsuviek ktoré emočnosť a reálnosť ešte viac zvyšujú. Snímok ma svojim dejom a svojou podstatou zaujal a zasiahol natoľko, že i ja sám som sa imaginárne ocitol na námestí v Seattlu a skandoval som niektoré z hesiel ako: " Želvy za společnou věc", "nenásilná demonstrace" , "sme spolu sme bdelí nás nikdo nerozdelí"...a také WTO by som poslal niekam.....Treba však povedať aj to, že dokumenty, alebo niektoré videá z udalostí v Seattlu sú ešte podstatne silnejšími a emočnejšími zábermi na krehkú dušu človeka.... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nespočet myšlienok vyslovených v tomto snímku vyráža dych... pr. "Manipulácia s krajinami tretieho sveta je len novodobá podoba kolonizácie"... Battle in Seattle je výpoveď, ktorá zaberá širokú masu ľudí a študuje daný priebeh deja z každého uhla. Množstvo ľudí bojujúcich za svoje práva, ktoré každý chápe inak... Citový podtón zasadený do tohto diela taktiež nenechá chladným a poriadne rozbuší srdce aj tým oceľovejším povahám. Rýchly rozbeh, priame zasadenie do deja, originálne prevedenie, chaotické podanie, herecký koncert, režisérska duchaprítomnosť a hlavne myšlienka... ťahajú tento film... 9/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživné, o ničem. Obě strany to myslí dobře a obě strany dělají chyby. Lepší na podobné téma byla Krvavá neděle. Postavy aktivistů mě ničím nezaujali, reportérka překvapivě rychle "procitla", jediný Woody Harrelson, jeho výkon a jeho příběh stál za zmínku a jen z toho jeho příběhu by šel udělat film. Ostatní mi tak přišlo jen jako zbytečná výplň času. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno