Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem nějákej průšvih, ale ono se na to dalo kupodivu koukat. Ba co víc, některé scény měly úroveň, o který se jiným výše hodnoceným hororům může jenom zdát. Nevadila mi tak ani předvídatelnost či nevalná herecká kvalita. Musel jsem se sice prokousat první nezáživnou třetinou, ale i to se s ohledem na následující dění dalo odpustit. A kráva byla dobrá. :D 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na doporučení jednoho známého jsem to zkouknul (Zdravím tě Venco) ve svý době to prý byl docela kult a vyhledávaný film, ale mě to nějak minulo. Nešel jsem do toho s nějakým přehnaným očekáváním a ani nemůžu mluvit o vyloženým zklamání a tak mi tady některý ty odjebávací komenty přijdou až trochu moc krutý. Jasně není to nic světabornýho spíš taková klasická sbírka sto plus jedno klišé zabalená do hodně béčkovýho hávu a pokud budete film sledovat pozorně tak tu údajně nečekanou pointu odhadnete už někdy ve dvacáté minutě, ale k čertu s tím les je tu pěknej atmosféra taky celkem slušná a stačí sežrat jednu blbou houbu a z největšího tripu jejich života se stane ten poslední. Navíc při tý krátký délce mi to i docela uteklo takže jako taková nenáročná jednohubka to nijak neurazí a highlightem filmu je každopádně mluvící kráva. Takže pro jednou se výjimečně shodnu se zdejším hodnocením a za sebe dávám rovněž 50% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesť mladých ludí sa vyberie do hlbokých írskych lesov, aby tu mohli experimentovať s halucinogénnymi hubami. Nevinná zábava a túžba po nezvyčajnom relaxe sa zmení na teror, pretože niekto alebo niečo ich sleduje a chce ich jedného po druhom zlikvidovať. - Houbičky boli svojho času v našich končinách pomerne vyhladávaným hororom a určite, rovnako ako doteraz, oblúbeným podpultovým artiklom. V podstate ponúknu všetko, čo sa dá vidieť v stovkách ďalších béčkových hororov a logika sa tu hladať nedá, ale mne sa velmi páčili miestne postavy, zopár atmosférických scén a hlavne výnimočná hudba. Tie nádherné a husté lesy tiež robia svoje, ale záver vyzerá, ako keby ho točil niekto úplne iný a ako keby nemal s týmto hororom takmer nič spoločné. Keby sa to držalo v rovine Hixploitation, ktorá bola v úvode naznačená, blížilo by sa hodnotenie k červeným číslam, pretože potenciál tu bol. + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herečka z Shutter ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo! Sám si teď připadám jako blázen, když dávám tomuto filmu 4 hvězdičky a jsem jediný, ale musím. Po celou dobu filmu (vyjma začátek) jsem s napětím čekal co se bude dít, musím říct, že jsem byl docela "podělanej", možná je to tím, že jsou 4 ráno, jsem doma úplně sám a venku je pekelná tma. Les sám o sobě působí někdy dosti tajuplně a strašidelně, ale v tomto podání jde přímo o noční můru. Příběh je originální, nic podobného jsem zatím neviděl. Co se mne týče, film splnil co měl. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Partička mladých lidí se vydává do lesa, kde si plánují užít houbičkový dýchánek. Ale jakmile se začínají dít divné věci, není rázem jasné, zda se jedná o halucinace nebo realitu... Musím se přiznat, že jsem dosud neviděla jediný horor, kde by drogy a jejich účinky byly ústředním tématem. Přitom podobné téma toho nabízí dost zajímavého, hlavně co se halucinogenů týče. V tomto případě je ale zužitkováno jen napůl. Některé halucinace a výjevy jsou docela fajn, ale film jako celek postrádá určité důležité atributy. Zejména příběh sám a způsob jeho odvyprávění nejsou moc dobré. Chybí tomu ráz a napětí zde taky moc nenajdete. Samotný závěr, který se dal předvídat už od první čtvrtiny, je dokonalé klišé. Shrooms jako film nejspíš ocení jen pár lidí a u zbytku rychle upadne v zapomnění. Jak je vidět, zajímavé téma dobrý film ještě rozhodně nedělá. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama