Reklama

Reklama

Smrtící spojení

všechny plakáty
Trailer

Prý na svět přicházíme a z něj odcházíme sami. To je asi důvod, proč každý hledá své druhé já, svou lepší půlku. Ale co kdybyste se nenarodili sami? Co kdybyste byli od samého počátku připoutání tělem i duší k někomu jinému?
Pim a Ploy jsou siamská dvojčata. Jednoho dne podstoupí rozdělující operaci, při které Ploy umírá. Od té doby se však Pim velmi trápí výčitkami a pocitem osamění a utíká proto za jiným životem do Koreje, kde brzy potká laskavého manžela. Ploy je však stále zde, její duše přebývá ve společném domě a je to duše velmi, velmi nahněvaná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Duchové straší Subjektiva! Subjektiv bude po smrti strašit režiséry duchařin! SPOILER - Tam, kde zpočátku tušil nechtěné zničení blízké duše zpřetrháním pro život nutných, ale zároveň jej svazujících pout, předvené v duchařské symbolice, dostalo se mu nakonec prosté spravedlivé pomsty za vědomě a záměrně spáchaná příkoří. KONEC SPOILERU. A také standardní žánrové posloupnosti: lek, Lek, LEk, LEK, LEK!, LEK!!, LEK!!! Nebál se, nelekl se, netěšil se z ničeho jiného než poměrně uvěřitelného jednání manžela a vůbec okolí hlavní hrdinky. To mu ale utrpení nevyvážilo. Co vlastně spáchal Subjektiv? Silná *. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aummaraporn Phandintong, Banjong Pisanthanakun, Sopon Sukdapisit, Parkpoom Wongpoom | Hudba: Chatchai Pongprapaphan | Produkcia: Yongyoot Thongkongtoon, Yodphet Sudsawad, Mingmongkol Sonakul | Distribúcia: GTH, 24 Frames || Hororová struna rozrezonovaná tradičnými prvkami nemocnice, vaňe, zrkadiel, znetvorených tvárí... Vracajúca sa hlavná hudobná téma s obrazovým vysvetlovaním deja šikovne strieda napäté časti posúvajúce príbech. Jeden z lepších ďalekovýchodných hororov, ktorý sa určite dočká amerického remakeu. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Asijské a hlavně Japonské horory jsou z velké části o duchách, přízracích atd. zakládající hlavně na atmosféře, strachu, mrazení v zádech a ne o potocích krve, hladnokrevných vyvražďovačkách atd... Daří se jim to a Faet je toho příkladem... Takové filmy vyhledávám... Jak píše v jednom rozhovoru sám Hideo Nakata (Kruh) - "Samozřejmě nestačí jenom diváky lekat, pustit nahlas zvuk, připravit si dramatickou hudbu a potom strašidlo, které vybafne za rohem. Potřebujete mít hlavně zajímavý, zobecňující příběh. V poslední řadě musíte vyvolat atmosféru děsu, psychického teroru - potom nemusí být horory ani skutečně "krvavé"." Není to snad tak trochu případ právě Faet? Příběh dobrý je, dvojčat je na zemi hodně a situace z filmu se stát podle mě může. Myslím situaci Weeho, Pim a Ploy... Nicméně i na to ostatní osobně věřím, ale ne všichni samozřejmě. Na základě tohoto byl pro mě snímek velice napínavý, někdy i nervy drásající... Snímek se mi velice líbil, skvělá atmosféra, pro mě dobré herecké výkony a příběh byl s nadsázkou "jako ze života"... Uživatel obitus sice píše, že tam byla jen "tři bafnutí", ale osobně nepotřebuji aby na mě v každé scéně něco baflo, či měl někdo něco useklé... Dobře spracovaná, nervy drásající scéna při které budete mít mrazení v zádech a budete "přikovaní" k sedačce je pro mě daleko větší zážitek.... Doufám že páni režiséři úspěšného Shuttera a tohoto snímku natočí podobné dílko... Jen tak dál! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia thajská duchárina od Mido production. V poslednom kvartáli asi štvrtá mnou videná. Začínam si myslieť, že v tom majú nejakú záľubu. Kvalitou bohužial stále na rovnakej úrovni, akurát potešilo neočakávané rozuzlenie a ja snáď ešte doplním, že je treba si dávať pozor keď niekto povie: "Nikdy nás nič nerozdelí." ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další asijský horor tentokrát je hlavní téma siamský dvojčata holky či spíše řečeno jedna z nich, ale ve zvpomínkách jsou obě. Poněkud mě bylo nejasný, proč se je neoddělili dřív ještě jako děti, když jsou srostlý jen v části trupu. A vlastně k tomu dojde až když si to jedna přeje a druhá né a ...... Ta co přežije má halušky , že vidí svojí sestru nikdo jí to nevěří. K tomu je tu její nemocná matka co nemůže mluvit. celé je to spíše nudné a děj se jen tak vleče. Jenže pak nastane hodně šokující pointa, kterou bych osobně nečekal. A přijde mě divný jak to dokázali před všema ututlat. Přece to museli doktoři vědět kdo...... Přesto je film docela bizardní a místy i děsivý. Ale jinak se moc neliší od ostaní asijské produkce. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Pulz, který je zobrazen na elektrokardiogramu matky Pim (Marsha Wattanapanich), neukazuje normální pulzní frekvenci lidského těla. (Verka13)

Reklama

Reklama