Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanoušek Vietnamské války, nesu tenhle snímek opravdu těžce. Jsem vyloženě nasraný a znechucený, že tenhle paskvil měl vůbec někdo drzost natočit. By mě fakt zajímalo kde byl jako ten Vietnam znázorněn! Jde pouze o hromadu stupidních keců bez nějakého smysluplného děje a atmosféry. Film vlastně ani nemá hlavní roli, protože všech zhruba 30 kašparů i s čongama dostanou před kamerou prostor pouze zařvat a pomazat se umělou krví, bravo. Dále tu je spousta maličkostí, které lajk asi nepostřehne, ale mě osobně to přímo trhalo oči. Hudba katastrofální a úplně mimo mísu. Doprdele co to mělo být? Věděla skladatelka vůbec co se v tu dobu poslouchalo a letělo? To co složila by se hodilo nanejvýš na průměrné katastrofické drama, ale ne Vietnam! Proto radím, pusťte si radši po sté Platoon, než tenhle brak. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Uwe Bolla, který ukazuje to nejlepší i nejhorší z jeho repertoáru. Zlepšení technických kvalit kamerou počínaje je nepřehlédnutelné, v navozování dobové atmosféry Vietnamu ale využívá Boll těch nejotřepanějších klišé, fint a frází, které při nakoukávání válečných filmů nasbíral a zajímavost postav (stejně jako jejich životnost) se rovná nule, čímž nerozeznáte jednu od druhé a odpadá tím napětí, jehož náznaky lze kupodivu ve filum i přesto nalézt. Svůj podíl na tom má jistě atraktivní prostředí podzemních chodeb, v němž bohužel pro změnu nestíhá technika a záběry z 90% tvoří hustá tma. Tunnel Rats se však oplatí vidět, poněvadž odkrývá, proč Boll točí tak jak točí. Boll totiž není úplný antitalent, jen mu chybí potřebné základní znalosti jako zařazení scén i záběrů dle nutnosti a kladení důrazu v jistých částech. Boll není špatný filmař, on prostě jen není filmař. Vzhledem k jeho kadenci, jakou sází jeden film za druhý, jen těžko dojde ke změně a jeho snímky vždy budou nezvládnutými výsledky poměrně slibných námětů. 5/10 ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vše co se týká Vietnamské války beru všema deseti. Ať už to jsou filmy nebo hry. Od Uweho akčňáku Tunnel Rats jsem absolutně nic nečekal a velmi mile mě překvapil. Zejména proto, jak je jeho film neamerický. Není to tak, že amíci jsou ti dobří a čongové ti zlí. Všichni jsou to prostě a jednoduše lidi, kteří se připletli do pořádnejch sraček. Snímek je to hodně drsný a realistický. Některé nepřesnosti co se týče dobové techniky vem čert. Atmosféra tunelů je hodně hutná a film u mě navozoval nepříjemný pocit klaustrofobie. Kapitolou samou o sobě je atypický závěr. Na happy endy se tu prostě nehraje. A hudba? Ta tomu naprosto sedla. Snad jen akorát chyběla moje oblíbená Fortune Son, ale to bych už chtěl asi moc. 4* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabé, vážne ma to nebavilo - príliš roztrasená kamera pri akcii, príliš veľa tmy (som si vedomý, že rozpočet filmu nebol veľký a že v tuneloch tma byť musí, ale aj akcia za málo peňazí a scény v tuneloch sa určite dali natočiť tak, aby to bolo prinajmenšom - pozerateľné) príliš veľa kecov a príliš veľa nesympatických hercov (až na tú babu na konci). Nie je to úplná sračka a vidieť v Uweho tvorbe mierne zlepšenie (dobrá voľba hudby a občas cítiť niečo ako atmosféru). Minimum zaujímavých nápadov však má za následok, že film môžete s kľudným svedomím prehliadnuť. Veril som tomuto dielu, no mýliť sa je vraj ľudské. 20% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně, někdo natočil válečný film s malým rozpočtem, který nestojí za starou bačkoru. Já osobně od Uweho viděl jen dechberoucí Dárfůr a hodně komorní nízkorozpočtový Auschwitz. I když to podle jeho filmografie vypadá spíše že je popelářem (je to samý odpad) než filmařem, já na něj nemohu říci nic špatného. Ale třeba jsem měl jen kliku na ty lepší filmy. Nicméně tunelové krysy se povedly. My co známe PC hru Vietcong i další kousky, které nám umožnily virtuální výlet do bojujícího Vietnamu jsme si mohli lezení tunely nejednou vyzkoušet. Známe tu vůni vlhké země a kořínků, stísněný pocit v úzkých průlezech, strach co může číhat za rohem v křižovatce štol i paranoiu z booby traps. Uwemu se toto podařilo divákovi věrně přiblížit. Řada diváků (pokud vůbec) si u americko - vietnamského konfliktu asi vybaví boje v džungli, vrtulníky Huey či osamocené americké palposty kdesi v divočině. Boj se však vedl i v podzemí. Vietnamci vybudovali po vzoru Japíků za druhé světové pod zemí úctyhodnou síť chodeb, skladišť, štábů, nemocnic atd... jako důsledek americké vzdušné nadvlády. A pokud měl být sklad zničen, pak někdo musel vlézt do stísněné díry v zemi. O tom, že Amíci byli co se týče mohutnosti postav úplně někde jinde než Asiaté se asi nemusím rozepisovat. Většina štol šla prolézt jen po břiše po jednom muži. První měl v ruce baterku a zbraň. Nic pro klaustrofobiky. V těch větších se dalo lézt po kolenou a v blízkosti velkých center se v chodbách dalo i stát. Zkrátka, kdo se zajímá o Vietnam - směle může do tohoto snímku jít. Nebude se nudit. Velká spokojenost. Dávám čtyři naostřené bambusové hroty. * * * * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli Vietnam Rats či 1968 Tunnel Rats. (MikaelSVK)
  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)
  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama