Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

ladko 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní námetu som čakal celkom iný film, akého sa mi nakoniec dostalo. Prvých 25 minút má našliapnuté na výbornú komédiu. Potom však film naberá viac na vážnosti, ale stále sa nájdu aj veľmi vtipné momenty. Je to taký príjemný, hrejivý, dojímavý a hlavne ľudský film. Gosling hraje výborne, s jeho postavou súcitite, doslova cítite emócie, ktoré ním lomcujú(scéna na bowlingu je vynikajúca) a zároveň mu držíte palce. Pred tým, než som začal písať komentár, mal som nastavené 4 hviezdy. Ale teraz komentár končím a uvedomil som si, že vlastne nemám filmu čo vytknúť. V niektorých momentoch síce je možno trochu predvídateľný - to však ale nevadí, keď ten film smeruje tam, kam chcete aby smeroval. Neviem, možno som mal na film správnu náladu. Každopádne takýchto zaujímavých a originálnych filmov sa veľa netočí, preto si tých 5 hviez zaslúži. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděl s Ryanem Goslingem "Svatý boj", musel jsem se smát .. Nemastná a neslaná komedie, která bohužel až na herecké výkony za nic nestojí. Příběh se tváří vážně, ale přitom nemá co nabídnout a bohužel děj tomu moc nepomáhá. Goslinga uvidím ve filmu rád a jenom díky němu jsou kvality zlehka vidět, jinak je to nuda a šeď .. 4/10 = 48% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Originální námět, jenž je navíc chvilkami ještě originálnějším způsobem rozvinut, ale nemůžu se zbavit pocitu, že šlo jít ještě dál. Každopádně je to zas takový jeden menší nemainstreamový film pro potěšení jako jsou Malá Miss Sunshine či Zbouchnutá, navíc s perfektním Ryanem Goslingem v hlavní roli. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podivný filmy s podivnými hrdiny a podivným příběhem mám rád avšak v tomto případě jsem se neuvěřitelně nudil. Nápad je rozhodně zajímavý a Ryan Gosling je docela přesvědčivý ale přišlo mi, že se dalo z filmu vyždímat více. Takhle prostě jen vidíme hlavního hrdinu, který představuje svému okolí svojí novou "přítelkyni" a přitom všichni vedou nezáživné konverzace. A reakce okolí na Larsovu přítelkyni mi taky přišlo trochu ulítlé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekný malý film o jednom exotovi, ktorý svoje psychické problémy rieši tým, že sa upne na gumenú babu pre chlapov. Skvelý výkon tu podáva Rayn Gosling ako ústredný exot a najviac ma bavili jeho rozhovory s doktorkou. Tie boli fakt pekné. Takisto sa mi páčilo, že celé mestečko hrá tú hru spolu s Larsom a predstierajú, že je tá žena skutočná. Je to síce už rozprávkovo neuveriteľné, ale pekné. Záver je tiež uspokojúci. Takže dávam silné 3*, ale na štvrtú mi tam niečo chýbalo. Možno nejaký konflikt vďaka ktorému by sa viac vyjasnili veci z minulosti. Neviem. 6/10. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu. (Zuzyzss)
  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama