Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kouzla jedničky, ani velkoleposti dvojky. Napůl cesty mezi tradičním rodinným animákem, držícím se úzkostlivě v mantinelech rodinné zábavy, a burleskní taškařicí plnou nekorektních momentů (zhulená scéna s héliem). Ve výsledku skrz na skr průměrná nezávadná sranda, ze které čas od času vykoukne příjemný moment a vydařený vtípek. Dějové vzduchoprázdno zachraňuje brilantní letecký souboj, bez něhož by byl film poloviční, a také 3D rozměr, bez kterého by byl třetinový.¨Jako atrakce je to fenomenální, ovšem... John Powell zklamal stejně jako Jablonsky v druhých Transformers... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem po dvojce takovou srandu. Nápad resuscitovat do ledového světa dinosaury se ukázal jako chytrý tah. Sice se mi pořád nejvíc líbí jednička, ale trojka jí šlape na paty. Vedle toho, že se tam "pořád něco děje" tentokrát se to navíc děje i dost vtipně, jako například povedená scénka v propasti s heliem či čím. Všechny ty peripetie našich známých (klasika - přátelství, rodičovství, Diegovo vyměknutí) neruší a vzhledem k všudypřítomné akci na ně naštěstí ani není moc času. Zrovna akční scénky se mimořádně vyvedly, ať už jde o "ještě lepší" Sidův sjezd na kůře nebo skvělou nahánečku na hodném pterodaktylu v závěsu s hejnem zlých pterodaktylů. Nenudila jsem se ani jednou. Rozhodně lepší, než většina posledních animáků. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pro animáky mám dost velkou slabost, tak jsem byl zvědav, jak dopadne Doba ledová 3. Předně, tohle byl vůbec první díl z této série, který jsem viděl v originále s titulky. V 3D jsem to sice neviděl, ale i tak jsem si to parádně užil. Jistě, pár chybiček by se našlo, ale kašlu na to a dávám full house. Proč? Možná proto, že pro animáky mám fakticky slabost. A například veverčí tango si budu pamatovat hodně dlouho! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po skvelom pokračovaní dobrodružstiev partie prehistorických zvierat sa plánovali tvorcovia opäť nabaliť, no tretia časť mala znova čo ponúknuť, takže sa nejednalo len o bezúčelový a prvoplánový výplach našich peňaženiek. Veľmi elegantne sa scenáristi vysporiadali s ústrednou líniu scenára, počet starých známych (animovaných) tvárí sa nezredukoval, práve naopak, pridali k nim ústredného ťahúňa tejto šialenej cesty, ktorým bola postava menom Buck (geniálne prepožičaný hlas od Simon Pegga). Stretnutie a prechod na dejovú líniu, ktorá je jasná už z názvu - stret s dinosaurami a ich tropickou dobou, bol našťastie zvládnutý s veľkým prehľadom. Samozrejme akákoľvek logika, či historické súdy sú tu zbytočné, veď ide o čistokrvnú zábavu, ktorá sa vo veľkých porciách dostavila, tak pre deti, či pre dospelých, všetci dostali dokonca aj dupľu a ja som bol tiež výsostne spokojný. 85%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno