Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (719)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - S každým sluncem vyjde nový den........ No na můj vkus je Išha jaksi trochu polotučná na to, že už týden nic nejedí. Jo a co mě dostalo je, že je vyholená v podpaždí, což je upřímně na neandrtálce celkem cool, ne? CITÁT - Všechno nový je špatný........ To vypadá jako kouzlo a bude to jídlo! Laciný ubíjející humor a špatná animace. Jediné co celkem ujde je hudební doprovod. Slaboučký průměr. CITÁT - Jeskynní lidi mozek nepotřebují...... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma pred rokmi nadchol, ale dnes mi už prvá tretina pripadala strašne slabá a príliš detinská. Našťastie sa to ale postupne zlepšovalo a posledná tretina vrátane finále funguje na jednotku, takže tie tesné 4 hviezdičky tomu nechám. Najväčšou slabinou filmu je prakticky nulový príbeh. Sú to len také epizódne príhody, ktoré zažije praveká obdoba Simpsonovcov pri ceste z bodu A do bodu B. A na konci sú všetci šťastný, že to zvládli. V dnešnej korona dobe je zaujímavý prístup, ktorý presadzuje hlava rodiny. Žiť izolovan od ostatného sveta v jaskyni iba v kruhu svojej rodiny, lebo vonku na každom kroku číha smrť. A keď už človek náhodou ide von, aby si obstaral nejaké žrádlo, tak sa nesmie zabudnúť báť, že ho na každom kroku čokoľvek zabije. To sme to pekne v súčasnosti dopracovali. Správame sa jak pravekí ľudia v animáku, hehe. No ale k filmu, napriek miestami slabším detinským vtipom ho zakaždým podržia skvelé postavy a to hlavne tatko s hlasom Nica Cagea, ktorý keď má úlohu šitú na telo alebo hoci aj hlas, tak je stále skvelý jak počas svojich hviezdnych čias. Tempo to má svižné, animácia je v pohode a páčilo sa mi aj jak vyriešili osudy všetkých zvieratiek. Proste pohodový jednoduchý animák. 7/10. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že po zhlédnutí tohoto přírodopisného dokumentu cítím velké zadostiučinění, byť zároveň zvažuji žalobu na DreamWorks za copyright. Již v roce 1987 jsem totiž publikoval práci O důvodu pruhů v závislosti na klimatických podmínkách raného holocénu, v které jsem se mimo nosné téma vlivu duhy na výskyt pruhů u zebry Grévyho zabýval i v té době kacířskou teorií evoluce. Při svém výzkumu založeném na propočtu výskytu duh před 12000 lety v oblasti východní Afriky a studiu kosterních pozůstatků zeber jsem totiž při vykopávkách v oblasti Středního Šebeli v Somálsku narazil na nekompletní skelet podivného tvora. Jednalo se o čtyřnožce, pravděpodobně savce, velikosti dnešního morčete, morfologicky připomínal dnešního slona, avšak s jedinou ale velmi podstatnou odlišností, kly měl umístěné na opačné straně těla v oblasti stydké kosti ! Na základě tohoto objevu je více než pravděpodobné, že evoluce se neodehrávala podle scénáře nastíněného Charlesem Darwinem, ale spíše metodou pokus omyl, nikoliv však v průběhu několika miliónů let, jak uváděl Darwin, ale v průběhu jediné generace toho či onoho druhu ! Není totiž možné, aby tvor s kly u prdele přežíval tak dlouho ! Když jsem však své závěry přednesl v Jerevanu na Světové konferenci paleontologů v roce 1984, setkal jsem se jen s posměchem a nepochopením. Nedivte se tedy prosím, milí kolegové, mému nadšení z tohoto dokumentu, který na filmové plátno v podobě animované pohádky propašovala společnost DreamWorks, kde se s podobnými živočichy máte možnost přímo seznámit. Můj boj nebyl marný...Děkuji. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když lezu do sálu, kde jede animák, odkládám všechna očekávání hned za dveřma. A když mi navíc přijde do cesty tak originální nápad, jako kreslený příběh o pravěké famílii, mám skoro nutkání taky zůstat za dveřma a hrát s očekáváním třeba na slepou bábu. O to větším překvápkem pro mě Croodsovi byli. Animace jak z partesu, hudba jak od Silvestriho, svižné tempo a hlavně několik vtipů tak dobrých, že i ta moje očekávání určitě vykukovala zpoza dveří a chlámala se smíchy. S takovou možná zas někdy na animák do kina rád zajdu. Tak a teď - "Douglasi, překul se!" ()

juta 

všechny recenze uživatele

Croodsovi je fajnový animák, který jde s dobou a je nadupaný moderními efekty, které se začínají teprve v animácích pozvolna používat. Živější pohyby kamer s ostrými detaily. Našel jsem tu i velmi tenkou podobnost s Dobou ledovou, nevím zda to byl záměr, ale jedna scénka byla téměř ve všech ohledech totožná jako ta v Době ledové. Podobná hudba, podobné pohyby kamer a střihy. Jen tvary některých zvířat mohly působit více reálněji a sprintující, štěkající mimino věrnosti také nepřidá, ale bylo to roztomilé. Jsem zvědavý na dvojku. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích je ještě krátká scéna s mamutími myškami. (necisty)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 2013 na Berlínském IFF. (Varan)
  • Pracovným označením filmu bol názov "Crood Awakening". (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama