Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že kvalita dílů tolik klesá, spíše se tohoto typu humoru člověk rychle přejí. Několikrát jsem se upřímně zasmála, ale byly tu i chvíle, kdy mi bylo částečně trapně. Především ve scénách s "Broskvičkou", tahle dějová část splňovala prostě všechna klišé a tvůrci ji snad okoukali odněkud z Hanny Montany. S pirátskou písničkou je to podobné. Zkrátka nesnáším, když se ve filmech zpívá. A když to dělají zvířata, je to o to horší. Jinak to bylo fajn. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokázalo se, že nemám moc velkou fantazii. Protože takhle otravný, zbytečný, nezábavný, hloupý (i na poměry animáků) a celkově nepromyšlený film bych ani neřekl, že může vzniknout. Doba ledová 4 jako její souputníci doufá, že jí nekvalitu odpustíme, protože "je to jenom animák". Copak animáky nemůžou být kvalitní? I ty dvě hvězdy, co dávám, jsou možná moc. Humor je založený na těch nejprimitivnějších a nejvíce zrecyklovaných ˇfórechˇ (95 % tkví v tom, že do sebe postavy narážejí), originalita neexistuje, není tu jediný náznak zajímavého nápadu nebo i jen nového kontextu pro starý vtip. Maximální vaření z vody pro ty nejméně "náročné diváky", jak se tak říká. 30 % ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence, v níž praveverka zapříčiní lámání zemských desek a rozpad Pangey, patří k tomu nejlepšímu, co nejen v téhle sérii bylo kdy zanimováno, dál přichází vcelku očekávaný nášup klasického mixu partičky z doby ledové a praveverčích eskapád točících se kol vysněného oříšku. Tentokrát jsou ještě více posíleny rodinné hodnoty, což je v apriori dětském filmu věc zcela pochopitelná a tím pádem i lehce akceptovatelná. Trochu mi vadila jen postava lenochodí babičky, animovaného ztělesnění všech seniorských klišé. Po technické stránce se nedá přehlédnout velká progrese animačních technik, vodní hladina vypadá skutečně jako by ani nebyla animovaná a cizelovány byly třeba i detaily obličejů a řada dalších maličkostí. Jako příznivec peripetií zvířátek Doby ledové jsem i se čtrvtým pokračováním vcelku spokojen... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Byt dítě tak se zklamáním poseru… naštěstí sem o něco málo starší mamut. Na tomhle vyrůstat a zůstanu poznačený na věky věku. Rozhraní tohoto driftu mi max. vadilo a konspirační teorie o dané stylizaci a rozebíraní dějové linie pseudomasturbantama mně úplně sejmulo. 2/10 a to jen proto, že mám měkké srdce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přehnaně se nemoralizovalo, humor nebyl nucený, či lámaný přes koleno a díky minimu hluchých míst jsem nemusel v rámci zabavení počítat, jaké průměrné množství popcornu za minutu mizí v bezedných útrobách mé vedle sedící dcery. Vše orámováno vlivem veverky na rozparcelování Pangey, či "vypuštění" Atlantidy a jednou lenochodí vyschlou hrozinkou, co názorně ukázala, že stárnout se má s noblesou.. Jen ta "teenage mamut bezva parta" smrděla. Jejich dokonalej, hustej, stěrkověj slang mě div nedonutil prohnat si skrz uši brčko od coly.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Nůž, který hodí piráti ježokrtkovi jako zbraň, je ten samý, který ve třetím dílu nosil lasičák Buck (Simon Pegg). (Jacccob)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. června 2012 na CineEurope v Barceloně (Španělsko). (BMW12)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama