Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (263)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak teď už je to opravdu nastavovaná kaše, s hromadou až šílených absurdit vytažených do kosmických rozměrů. Problémem je, že se za těch pět dílů do děje zapojila hromada postav a navíc, s návratem Bucka se ještě o něco rozšiřuje. Jediná, dobře hláškující postava, tak byla lenochodí babka („Máme návštěvu.“ - „Tak to jdu připravit bábovku.“). Jinak tedy na pokračování snesitelné, plno odkazů nejen na jiná velká filmová díla, ale i popkulturu obecně („Co je to ten hashtag?“ - „Nevím, ale zní to cool.“). Děj jinak pojednával o další fázi života, tentokrát když dítě vyroste a již plánuje, jak odejde z domu - a jak se rodičům tato myšlenka samozřejmě nelíbí. Zde tedy v Dobo-ledovském měřítku. Popravdě, nemít k tomu určitý citový vztah už od dětství (a v hlavě stále výtečný a nepřekonaný první díl, kromě tedy ještě dobré trojky), asi bych hodnotil méně. Takto tedy lehký nadprůměr a 55%. Hlavně už žádné pokračování! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

"Jo, jo, jo, jo, jakože hodně jo, jo." Koncentrát toho nejhoršího z celé série. Kam tahle kdysi má oblíbená série dokázala klesnout, je neuvěřitelné. Tvůrci už nevědí coby a přicházejí s čímdál víc mimo zápletkou. Postavy z předchozích dílů se už evidentně vyčerpaly a jak celkem pěkně skončily jejich příběhy minule, nebylo třeba je už dál rozvíjet, proč je nenechat v klidu žít? Ti co byli kdysi vtipní, už jsou naopak trapní, protože opakovaný vtip už není vtipem a ty postavy nic jiného už neumí. A když je to po třetí (v některých případe dokonce po páté!) za sebou to samé, už je to nuda. Jediné, co se drží, je animace, ale co na tom, když všechno ostatní je mi vyloženě protivné. Netočte už další díly, prosím. 1/10 ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle skvělý animák měl skončit dříve než-li později.. Jednička je bezkonkurenčně nejlepší, i když graficky a dějově prostší.. Vynahrazují to skvělé sarkastické hlášky a bezvadně vymakané charakteristiky postav.. Dvojka a trojka divákovi nabízí propracovanější vizuál i děj, rozšiřuje příběh o postavy a stále se to po jedničce dá ustát.. Nabízí dynamiku, energii a pozitivní pragmatismus.. Čtyřka už se řítí do průseru, který byl pětkou jenom podtržen.. Moc postav, chaos, příběh dost na prd, hlavní hrdinové se chovají o řád infantilněji než bylo zatím zvykem :-( Příběh malé děti nepochopí a dospěláci nezvládají jednoduchý humor.. Netrapte ta prehistorická zviřátka a pošlete je pro dobro všech už do důchodu.. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Patý díl úspěšné ledové série je bohužel jen další variací už mnohokrát viděného a je na něm opravdu hodně vidět, že tvůrci vařili z vody. Těm nejmenším to ke štěstí pravděpodobně stačit bude, ale dospělejší publikum bude odcházet z kina se smíšenými pocity. Doufám, že i studio pochopí, že tahle látka už je vyčerpaná a že se vrhnou do jiného projektu a Ice Age nechají už nadobro u ledu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spíše otravné než vtipné... Je velice zvláštní sledovat na jedné straně ztřeštěné postavičky dělající ztřeštěné věci, kroutící se, poskakující a podivně vřískající, a na druhé straně tradičně umolousaný příběh o rodinných hodnotách. Ani jedno z toho mě pořádně nezajímalo, zápletka s asteroidem se navíc jako by ani nebyla důležitá a obzvlášť když jsem vzpomínal na nedávné Croodsovy, kteří skoro totéž téma podali mnohem zábavněji, bylo mi smutno. Body dávám jen za Scrata, za maniakálního Bucka a za několik málo milých vtípků.___P.S. Máte-li DVD astojíte-li jen o Scratovy vylomeniny, pusťte si 15minutový kraťas Scrat: Ve vesmíru, což jsou vlastně všechny Scratovy scény sestříhané dohromady a opatřené jiným koncem. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama