Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (263)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto, zcela a absolutně zbytečné. Nechápu smysl toho filmu, obzvlášť, když skvělá čtyřka skončila tak... no, prostě skončila. Vtipy se Scratem absolutně nefungují (nejslabší článek celého filmu!!), návrat Bucka je fajn a film to není tak strašný, jak by se mohlo zdát. Zase je tam víc mamutů a víc nových a zbytečných postav, na vtip tvůrci úplně zapomněli (a když se občas objeví, není to zrovna nic úžasného), přesto to ale na mě kdovíproč docela fungovalo a já nebyl nespokojen. Bylo to sice docela fajn, ale asi nikoho nepřekvapí, že to je nejslabší a nejméně zajímavý díl ze všech. Tahle série měla zůstat mrtvá, přitom to ale mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř. Ale toho vyčpělého Scrata je fakt škoda. V českém dabingu to pořád docela šlape, takže další fajn bod k dobru. 70%, ale NE dost objektivkích tak, abyste tomu mohli věřit, každopádně převažují dobré pocity a to je hlavní. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle skvělý animák měl skončit dříve než-li později.. Jednička je bezkonkurenčně nejlepší, i když graficky a dějově prostší.. Vynahrazují to skvělé sarkastické hlášky a bezvadně vymakané charakteristiky postav.. Dvojka a trojka divákovi nabízí propracovanější vizuál i děj, rozšiřuje příběh o postavy a stále se to po jedničce dá ustát.. Nabízí dynamiku, energii a pozitivní pragmatismus.. Čtyřka už se řítí do průseru, který byl pětkou jenom podtržen.. Moc postav, chaos, příběh dost na prd, hlavní hrdinové se chovají o řád infantilněji než bylo zatím zvykem :-( Příběh malé děti nepochopí a dospěláci nezvládají jednoduchý humor.. Netrapte ta prehistorická zviřátka a pošlete je pro dobro všech už do důchodu.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Doba ledová měla podle mě skončit trojkou, ta byla skvělá a z celé série nejlepší. Bohužel tahle série trpí tím, že dokud vydělává, neskončí, a proto vznikla další dvě pokračování, jedno slabé a druhé ještě slabší. To ještě slabší je právě Mamutí drcnutí. A jelikož jsem to tak nějak tušil, dost dlouho jsem zhlédnutí tohohle dílu odkládal. V tomhle díle je hlavně znát, že už zde prostě není o čem vyprávět. Scénář je jedním slovem totálně debilní, debilně se vyvíjí a jediné, co se tady nějak posune, jsou vztahy a díky tomu celá ta série začíná vypadat jak nějaká telenovela. Vtipné mi to nepřišlo, byť něco tady zachraňoval Scrat (který už ale není tak zábavný, jako dřív - nebo jsem zestárl) a něco málo ještě Buck, jinak nuda a šeď. Nevím, jak hluboko to bude ještě klesat, Scrat svůj ořech pořád nemá (což bych čekal, že se v úplně poslední scéně úplně posledního filmu stane) a tak se obávám, že nás možná čeká ještě šestý díl, který fakt nevím, o čem bude. Snad jsou to jen pesimistické představy a tahle série skončí, sice opožděně, ale pořád ve fázi, kdy se vyloženě neztrapňuje. Tady to už bylo o fous a kromě Scrata s Buckem to ještě zachránila ta píseň od Jessie J v závěrečných titulcích. Hodně slabé 2* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 5 aneb vaříme z vody s Láďou Hruškou.Bál sem se mnohem víc, Scrat funguje určitě nejmíň ze všech dílů, má na plátně nejmín prostoru a jeho eskapády jednou hodně pobaví, zbytek už sme všichni viděli a víc než 5x.Scénář je něco ve stylu druhýho a čtvrtýho dílu, takový jednoduchý nic ale díky Lásičákoj Buckoj a originálnímu dabingu kterýmu jsem dal přednost od čtyřky to šlo.Ona vůbec první hodina je dost dobrá sranda, ale jakmile přijdou k asteroidu a na scénu přijde neskutečně čurácká Shangri Llama, jen sem se plesknul do čela a zeptal se ''proč?''.Finále taky jak z nějakýho dema.Nebylo to tak zlý jako čtvrtej díl, ale doufám že i tvůrcům došlo, jak moc už je tahle látka nastavovaná.65%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

5. 'Doba ledová' se mi líbila víceméně stejně jako všechna předešlá pokračování (čili moc ne). 11 (!) ústředních postav pod irelevantní záminkou (padající meteor) někam jde, po cestě prodělává střídavě humor (až na nemnohé výjimky infantilní a trapný (vačičáci pryč!)) a ztřeštěnou akci, aby všechno dobře dopadlo (tedy kromě toho meteoru :-)), rodinka se stmelila a i největší popleta (Sid) konečně našel družku. Děti se snad ještě nudit nebudou, ale tolikrát obkreslovaná šablona již nutně potřebuje předělat (či definitivně uložit k ledu). Á propos, Scrat v kosmické lodi se už úplně vyčerpal. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)
  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama