Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (264)

novoten 

všechny recenze uživatele

Je téměř s podivem, že se čím dál širší parta hrdinů drží stále na té úrovni humoru, kdy se dokážu onu hodinku a půl bez zábran smát. Důvodů, proč jsem svého času první tři díly hájil klidně na potkání, ale povážlivě ubylo. Už minulý díl s pirátsky-rodinnou tématikou ze série jasně vybočoval a tentokrát už se jedinečnost celé Doby ledové ztratila téměř nadobro. Mamutí drcnutí není v oblasti práce s postavami ničím jiným, než zaměnitelnou rodinnou komedií plnou povinných klišé, v oblasti dobrodružství pak už opravdu poněkud omletou variací na putování za spásou všeho a všech. Podobné směřování mě mrzí a ještě dlouho budu kroutit hlavou nad tím, proč nemohlo zůstat jen u trilogie, ale za náramně pozitivní náladu ve všech veverčákových eskapádách pořád ještě opatrně pokývnu směrem nahoru. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Pátej recyklát žaludoonanující neogénové veverky už prostě nemůže ničím překvapit. No, vlastně překvapil. Tortura veverčáka jde totiž až na kost. Doslova. Zbytek prvohorních jelimanů zase putuje zachránit svět. Takže nic novýho pod sluncem, nebo v tomto případě magnetickým hemeroidem. Myslím že pět kusů bohatě stačilo. 30% P.s.: proč ten žalud rve furt do země, to mi hlava nebere, budu muset prohledat wiki..... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když Sid konečně našel lásku svých snů (a musím říct, že je to vážně kráska), tak páté pokračování Doby ledové mě nijak neoslnilo ani nepřekvapilo. Občas jsem se zasmála, hlavně nad skvělými hláškami babičky a nebo nad kousky vačičáků Crashe a Eddieho, ale děj je absolutně předvídatelný, nijak nezajímavý a návrat starého dobrého Bucka mi přišlo moc ohrané. Takže doufám, že tímhle Doba ledová končí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

5. 'Doba ledová' se mi líbila víceméně stejně jako všechna předešlá pokračování (čili moc ne). 11 (!) ústředních postav pod irelevantní záminkou (padající meteor) někam jde, po cestě prodělává střídavě humor (až na nemnohé výjimky infantilní a trapný (vačičáci pryč!)) a ztřeštěnou akci, aby všechno dobře dopadlo (tedy kromě toho meteoru :-)), rodinka se stmelila a i největší popleta (Sid) konečně našel družku. Děti se snad ještě nudit nebudou, ale tolikrát obkreslovaná šablona již nutně potřebuje předělat (či definitivně uložit k ledu). Á propos, Scrat v kosmické lodi se už úplně vyčerpal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 5 aneb vaříme z vody s Láďou Hruškou.Bál sem se mnohem víc, Scrat funguje určitě nejmíň ze všech dílů, má na plátně nejmín prostoru a jeho eskapády jednou hodně pobaví, zbytek už sme všichni viděli a víc než 5x.Scénář je něco ve stylu druhýho a čtvrtýho dílu, takový jednoduchý nic ale díky Lásičákoj Buckoj a originálnímu dabingu kterýmu jsem dal přednost od čtyřky to šlo.Ona vůbec první hodina je dost dobrá sranda, ale jakmile přijdou k asteroidu a na scénu přijde neskutečně čurácká Shangri Llama, jen sem se plesknul do čela a zeptal se ''proč?''.Finále taky jak z nějakýho dema.Nebylo to tak zlý jako čtvrtej díl, ale doufám že i tvůrcům došlo, jak moc už je tahle látka nastavovaná.65%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)
  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama