Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Crowe by to s konzumováním pěkně prorostlých bůčků neměl tak přehánět, nějak nám taťkovatí. Ale Affleck se vážení na stará kolena spravil a začal pořádně hrát. A já blbec jsem si myslel, že od dob Armageddonu už ho budu navždy zavrhovat do filmových kanálů. Velký omyl. A taky jsem si myslel, že Rachel, jakkoli se na ni fakt pěkně kouká, by nezahrála investigativní žurnalistku ani pod vlivem nabuzujících látek. Zase omyl. Pak jsem si myslel, že scénář tlustej jako Rathův spis bude ukecanej a zbytečně překombinovanej. Až na ten konec zase omyl. A konečně jsem si myslel, že po Zodiacovi už neuvidím film, který ve vás vyvolá napětí srovnatelné se scénou ve sklepě (Zodiac). Omyl. Takže myslet znamená ho*no vědět. Teď už to vím. ..............."a hlavně nemyslet!" ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když už z traileru vytušíte pointu, je něco špatně. State of Play je bezesporu vynikající thriller. Zvláště pro ty, kteří mají rádi konspirační teorie a jejich rozplétání je společně s hrdiny filmu baví. Bohužel ne moc pro takové diváky, kteří už mají něco nakoukáno. Kevin MacDonald sice vypráví chytře, velmi důmyslně klade indicie a je moc fajn pozorovat snaživé herce, kterak hledají jednotlivé drobečky ven z tajemného lesa. Jenže tak nějak celou zápletku skládá bez silnější razance, či výraznějšího autorského obtisku. Jako televizní řemeslník pro HBO by s tímhle bodoval, v áčkovém thrilleru prohrává na body s klišé. Čistých 70%, ale na čtyři to ale prostě nezaokrouhlím. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Napodruhé možná změním své hodnocení na plný počet, protože se mi zamlouvá, jak se pracuje s "diváckou potěchou" (neustále oddalována) a klišé (matoucí střihová výstavba), ale mám za to, že film o spojení investigativního světa "pravé žurnalistiky" a blogerství je až moc staromilsky natočený (především z hlediska stylu - svícení a práce s mizanscénou) a nepomáhá mu žánrová nevyhraněnost (akčněji laděny thriller, upovídané melodrama a žurnalistické drama). 8+/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vidět State of Play na papíře, nevypadalo by to až tak valně - scénář s krimi zápletkou snažící se obsáhnout jak novinařinu, vztahy, tak i konspirační teorii s povinným (ale, klobouk dolů, skutečně nečekaným) twistem v závěru, ale naštěstí výsledek je mnohem příjemnější a snad i trochu vyspělejší sezónního thrilleru. Stejně jako papírová novinařina konfrontuje internet, tak i State of Play kombinuje prvky klasického politického thrilleru a modernější stylizace s dobrou atmosférou (kdo dýchal při scéně v nočním parkovišti?). State of Play není geniální, geniální je jen herectví Russela Crowe, ovšem funguje chvalitebně, nepůsobí lacině a i při delší stopáži zůstává záživně. 8/10 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zřejmě dobře napsaný scénář a na jeho půdorysu profesionálně téměř bezchybně zrežírovaný napínavý kriminálně politický příběh. Jak vidno, podezření na předražené vojenské zakázky cloumají všemi trhy světa bez výjimek. Tahounem je samozřejmě Russell Crowe, problémem, který vše malinko přibržďuje, je závěrečná mírná překombinovanost. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Ben Affleck svoju postavu stvárnil podľa niekoľkých politikov, ktorí sa tiež zaplietli do sexuálnych škandálov, ako sú bývalý kalifornský kongresman Gary Condit, bývalý guvernér New Yorku Eliot Spitzer a bývalý senátor za Južnú Karolínu John Edwards. (Arsenal83)
  • V záverečných scénach filmu kráča Cal McAffrey (Russel Crowe) smerom k nemocnici. V skutočnosti je to sídlo Úradu pre bývanie a rozvoj miest Spojených štátov amerických. (Arsenal83)
  • Cal McAffrey (Russell Crowe) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Professional. (dyfur)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama