Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Do původní Futuramy má film dost daleko. Parkát jsem se teda uchechtl, ale zbytek jsem se více méně nudil. Prostě vtipy nejsou takového kalibru a dost ubyly i legrační události na pozadí. Nebo jsou tajemně skryté od konce první části. Alespoň se dokázali vyhnout otřepaným vtipům na Pána prstenu. A nymfa byl moc dobrej nápad... taková postava v Pánovi prstenu nějak schází :-) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu sa dosť podobá na klasickú seriálovú Futuramu (príbeh, humor- už nie len okopírované seriálové gagy ako v 2. filme), no je len priemerná a prekáža jej dĺžka (keby sa celý dej vprace do 22 minút, bolo by to svižnejšie a zábavnejšie). Potom sa mi zdalo, akoby tvorcovia nevedeli, ako to dotiahnu do hodiny a pol a tak do deja vsunuli nezmyselnú časť, v ktorej parodujú LOTR-a. Tu sa takisto nájde pár gagov, no celkovo ide o veľmi lacnú paródiu (ktorá je navyše až príliš šialená- profesor sa oblizuje s Amy, Hermes má prsia, príšery od výmyslu sveta tiež začnú liezť na nervy), nehovoriac ešte o tom, že sa kvôli nej stráca podstata celého základného príbehu. Postupne prichádzam k názoru, že namiesto filmov mohli tvorcovia vyrábať samostatné časti a po troch, či štyroch ich predávať na DVD, pretože zatiaľ sa seriálovej kvalite priblížil len prvý film. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už ten začátek s odkazem na Žlutou ponorku, mě, jakožto Beatlofila, patřičně naladil, no a poté je to jedna velká jízda, skoro až na vlastní nebezpečí, protože bolest bránice býti po chvilce zaručena. Škoda jen, že když je to Benderova hra, je tam tahle úpe nejvíc nejlepší postavička až moc málo. No a parodie na LOTRa už to prostě zabila, kostišška :-)) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný celek. První polovina mi připomínala hlavně humorem novější epizody Simpsonových, takže tak za dvě hvězdy. Pak se přesouváme do světa Dračího doupěte a to je k mému překvapení pro Futuramu živou vodou, tudíž druhá polovina za pět. Takže mi to vychází průměrně na rozhraní tří a čtyř hvězd. Nakonec dávám lepší hodnocení, ale vypadá to, že zlaté časy jsou pro Futuramu už jen vzpomínka. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vy si děláte srandu z naší lodi? Ta vaše je to nejomlácenější, co jsem kdy viděla. A viděla jsem i hlavu Mickeyho Rourka...... Seriál Futurama milujem a považujem ho za jednu z vôbec najvtipnejších vecí čo kedy vznikla (filmy, serialy, knihy...). Filmy pravdaže vtipnosť seriálu nedosahujú. Zachovali si všetko potrebné (postavy, animáciu, humor atď.) a boli plánované ako jedna séria seriálu no doplácajú na slabšie scenáre a na dlhú stopáž. Bavil som sa však obstojne a Benderova hra patrí rozhodne k tej vtipnejšej polke filmov (dva filmy som ohodnotil 2* a dva zasa 4*). ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • E. Gary Gygax, tvůrce Dungeons and Dragons, zemřel v roce 2008. Film je věnován jeho památce a je rovněž uveden v titulcích, i když se ve filmu objeví pouze v sestřihu z jednoho z dílů Futuramy. (HellFire)
  • Uvidíme zde znovu hostujícího herce Georgea Takeia. (Matrinx)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)

Reklama

Reklama