Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

castor 

všechny recenze uživatele

Nálepka thriller měsíce by téhle nadprůměrně natočené podívané hodně slušela, on jím je, ale naneštěstí obsahuje i některé scény, které se úplně neztotožňovaly s mým očekáváním (třeba závěr jsem si přál jiný). Out of the Furnace je hlavně nesmírně trpělivý kousek, díky čemuž se nám postavy dostanou pod kůži, začneme nad nimi přemýšlet, začneme se o ně strachovat. Každodenní dřinu v ocelárně vždy rozzáří přítelkyně Lena. Stačí ale jeden panák něčeho ostřejšího a všechno je jinak. Navíc Russellovu bratru Rodneymu (který si leccos děsivého zkusil v Iráku) tahle práce moc nevoní. Vždycky lítal v malérech. Bráchovi slíbí, že tahle fuška bude poslední. Skutečně je. To už ale (znovu velmi přesvědčivý) Christian Bale zatíná ruce v pěst, protože nesnáší napůl dodělanou práci. To, že to ne úplně odsýpá, vůbec nevadí. Soustředěné drama s výbornými hereckými výkony na všech frontách upozorňuje na lidské slabiny, zdůrazňuje chladné industriální prostředí se vším všudy a dokonale na dvě hodinky zabaví. Komu to přišlo nudné, ať si raději pustí ptákoviny typu Transformers 8!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ono je pěkné, když tvůrci obsadí do filmu tolik známých tváří – hlavně když na ně mají prachy a doufají, že jim to vydělá prašulky rychle zpátky – jenomže když příběh i finální zpracování stojí víceméně za hovno, tak z „hovna bič neupleteš“…a nakonec proděláš. Což se taky stalo. Naprosto promarněný potenciál – za celý film jsem narazil asi na tři – čtyři zajímavé scény (pasáže), zbytek naprosto o ničem (dva slušné pěstní souboje, dvojité zabití v lese, samotné finále + ta bouračka na začátku). Jinak jen tuna nudných dialogů, doslova slimáčí tempo mě uspávalo. No a jediná postava, která stála za větší pozornost, byl ultra zmrd Woody Harrelson…50% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Drsná škola a drsné štúdium charakterov. Herecký ansábel v najlepšej zostave. Precízna Cooperová réžia a ďalší zárez do rodinnej drámy/thrilleru, ktorá vo mne vytvára nechuť k americkému spôsobu života. Tak ako žijú oni by som žiť rozhodne nechcel. Sociálne presahy, parádny Pearl Jam a Dafoe ako dobrácky kšeftár pendlujúci na hrane zákona. K dokonalosti k tomu chýbal viacej uspokojivý koniec. Žiadalo sa mi väčšej rezanice. Harrelson ako záporák ale skvelý. Jeden z tých amerických filmov, ktoré len tak objavíte a aj ste tomu radi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,330,849Tržby Celosvetovo $15,660,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,804,736Tržby za predaj DVD v USA $3,194,362║ slušne zahrané, veru skvostné obsadenie len troška je na škodu že príbeh nie je o niečo viac prepracovaní, obohatení nejakou silnejšou myšlienkou /60%/ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už šetřím na letenku směr North Braddock a budu doufat, že ještě zastihnu ocelárnu v provozu a až odevzdám strukturovaný životopis a trochu se zabydlím v jedné z místních lepenkových nemovitostí, dalším krokem, co podniknu, bude vytetování dalšího páru obočí - bude se hodit pro snažší identifikaci, kdyby se mně, nedej Bože, něco stalo... Drsné podmínky v průmyslovém zapadákově jsou ještě selankou proti tomu, co se děje o pět hodin jízdy dál, v Apalačských horách, kde vládne kapku tvrdý obchodní partner Woody Harrelson (bojím...), proti kterému je načesaný Willem Dafoe chápajícím taťkou. No a přesto, že má Woody problém s každým, Christian Bale ♥ bude mít hlubší důvod, jak právě ten jejich vyřešit... A to je v podstatě vše, co film nabízí, tedy mimo ze všech úhlů zabíraná komínová panoramata, fachu v ocelárně, něco pěstních soubojů, dobrou hudbu a výborné herecké výkony, a přesto, že mně v tom hnusu ve vlastní šťávě leccos neštymovalo, včetně laxního závěru, na druhou stranu, co dělat v Braddocku, když člověk nežije.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)
  • V roce 2011 slíbil Scott Cooper Christianu Baleovi, že bez něj tento thriller nenatočí. Ale Christian Bale se nemohl zúčastnit natáčení kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Postupem času ale herec nemohl dostat tuto myšlenku z hlavy a práci si upravil tak, aby se na tomto filmu mohl podílet. (Cheeker)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama