Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Precízna réžia a bez výnimky skvelé herecké výkony v službách tak trochu obyčajného príbehu o pomste. Žánrovka, ktorá by sa hodila aj do Van Dammovej filmografie, je natočená "ako by sa to mohlo odohrať naozaj". Škoda, že to vďaka tej snahe o autenticitu nemá poriadnu záverečnú katarziu. Chápem, že to bol zámer, ale predsa len film vyšumí do prázdna. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné drama s nadprůměrnou scénografií. Děj se přesouvá mezi bezútěšným, industriálním prostředím dělnických čtvrtí, dýmajících i opuštěných fabrik a ještě zoufalejšími vesničkami přívěsů a lepenkových barabizen obydlených nejnižší incestní sortou rednecků. Vynikající, téměř postapokalyptickou atmosféru jako z The Road bohužel kazí silně nevyrovnaný scénář postrádající rytmus a gradaci - rozpačitý závěr je už jen ranou z milosti. Tohle mohlo být mnohem, mnohem lepší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, ktorému dominuje Ch. Bale, príbeh ide v zabehaných šľapajách vraždy a pomsty, preto výraznejšie sklamanie nehrozí. Potešil ma C. Affleck, ktorý je herecky podstatne pozerateľnejší a uveriteľnejší než jeho brat , ale toho tvrďáka som mu až tak neveril. Postavu zabijáka teda nemal, ale to nemusí, že? No možno mal výdrž a veľa znesie ako Rocky Balboa...W. Harrelson v zápornej roli je tiež skvelý a celkovo sa to v tomto filme známymi menami len tak hemží. Možno každý nájde na filme nejakú chybičku, ale načo sa v tom rýpať? Mne to sadlo. Thrilleri o pomste môžem kedykoľvek. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú tu cool herci práve v kurze (Bale, Affleck) a staré badaass páky (Harrelson, Dafoe, Shepard, Whitacker) a sakra dobre sa na nich pozerá. Nevadí ani tona klišé, keď si Bale kupuje drogy, máme totiž už všetci vtáky v prdeli. Väčšina z hercov má divné účesy, že by sa z toho aj Cage posral. Ideálny polnočný film v tv po hustej opici. Symptomatická obžaloba vojny v Iraku. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během prvních fází produkce filmu autoři zvažovali obsadit do hlavní role Russella Baze Leonarda DiCapria. (oje)
  • Jak je u Christiana Balea zvykem, připravoval se na svou roli svědomitě a naučil se obsluhovat hutní pec. (HellFire)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama