Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 219)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Další společensky závadný film do sbírky. Čert vem mrtvé jeptišky, mně třeba vadí, že kladné postavy jsou definovány zápornými akcemi, nahuštěnost traumat z minulosti, nerealističnost reality ("Chceš, abych ti něco přivezl z města?" -"Adoptuj mi první holku, která ti cvrkne do nosu.") a jiné. Proti nápadu v podstatě nic nemám, příšerně mě ale irituje provedení. Plus můj povrchní argument: Nemám ráda filmy, kde divní lidé jsou divní tím, že nosí šaty, zatímco všichni ostatní normální slušní hodní lidé nosí rifle a chovají se taky jako hovada. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Esther. Na první pohled líbezná, milá, způsobná a nadaná dívka, velmi slušně vychovaná, která je na svůj věk až neuvěřitelně vyspělá. Jenže ona je jiná. Zvláštní. A to nejen svým způsobem chování či oblékání. Jeden z nejoriginálnějších thrillerů, jaké jsem kdy zhlédla. Film, který v podstatě vlastně vůbec není hororem, ale i přesto na Vás tak bude působit. Zvláště díky mysterióznímu nádechu a atmosféře. Během něj budete neustále přemítat nad tím, co je ta malá, černovlasá holka s opravdu "vytříbeným" vkusem, zač. Jistě Vás budou napadat různé verze vysvětlení její existence, buďte si však jisti, že se zcela mýlíte. A to zatraceně hodně. Závěrečná pointa je zcela nečekaná, překvapivá a nastane poměrně rychle, takže Vám možná bude chvíli trvat, než si ji v hlavě uspořádáte a vyjasníte. Největším plusem tohoto snímku je bezesporu nová herecká tvář v podání Isabelle Fuhrman. Ta naprosto skvělým a nezapomenutelným způsobem ztvárnila to podivné, manipulativní, sadistické děvče s culíčky. What a little evil b*tch:) Celkový dojem mi mírně kazilo jen pár, příliš klišovitých, závěrečných scén. Jako příjemným aspektem se zde jeví mini, avšak velmi zásadní rolička Káji Rodena, která trvá snad jen pár minutu, ale zato se Vám od něj dostane klíčového rozluštění. Zapomeňte na Samaru a ostatní černovlasé hororové potvory. Teď je tu Ester. A raději si na ni dávejte velký pozor. Něco s ní totiž není v pořádku... "I have a surprise for you, Mommy!" ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Skvelá atmosféra, neuveriteľný výkon Isabelle Fuhrman (Esther) + celkovo veľmi vhodné obsadenie, pričom jednotlivé postavy sa vzájomne k sebe hodia a každá z nich dodáva filmu ten správny nádych. Film má náboj od začiatku až po koniec,... drží v napätí, správnej dávky nervozity a hnevu :),... Spracovanie je neopozerané, vo filme sa mihne Roden :) a celkovo stojí za to. Nejedná sa o môj žáner thrilleru/hororu,... (proste nie je to Shinning :)), chybičky logiky sa nájdu všade, ale tu je dobrá atmosféra a tým pádom sa strácajú. Celkovo je to ale mrazivý film s dobrou dávkou napätia. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší thriler s nálepkou mysteriózny, aký som v poslednom období videla. Pekelne odporná a zároveň vynikajúco zvolená ústredná hrdinka Isabelle Fuhrman (z ktorej celkom oprávnene behá mráz po chrbte), rovnako skvelá je tiež Vera Farmiga, rutinný scenár neberiem do úvahy, pretože tieto "obohraté" thrilery dokážu baviť aj napriek tomu, že nie sú originálne. Vyhovovala mi dvojhodinová dĺžka, pretože obyčajne sú tieto filmy otrasne zostrihané a zrýchlené a divák pomaly nemá čas vychutnať si napínavý dej. V tomto prípade ide však o remeselne veľmi zručnú snímku s perfektnou kamerou, mrazivou atmosférou a pútavými scénami. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý thriller s vygradovanou atmosférou – pomalu vidíte, jak stoupá tíživý pocit, temná atmosféra a beznaděj. Nejvíce mě film ovšem bavil zhruba od té doby, kdy se dva zoufalí rodiče setkávají s Esther, do chvíle, kdy toto zlatíčko dostává facku v nemocnici. Mimo to mě to vlastně nebavilo; ano, závěrečná „bitka“ mi byla úplně putna. Každopádně hodnotím kladně, protože určitou atmosféru to má. Nic nadpřirozeného ovšem nečekejte, jen pořádnou vyšinutost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Film byl z větší části natáčen v Kanadě, ve městech Toronto (např. scéna ve škole se točila v Centennial College Center), Port Hope a Montreal. (Chatterer)
  • Ve 2. polovině filmu se Esther (Isabelle Fuhrman) svleče do spodního prádla, v dalším záběru je ale vidět, že si teprve odvazuje vrchní část. (t.mon)
  • Ve scéně, kdy Kate (Vera Farmiga) zazvoní telefon v obchodě s potravinami, kde je společně s Max (Aryana Engineer) a Esther (Isabelle Fuhrman), se objevují ve spodní polici v různých záběrech dva odlišné typy obalu 7up. (dokec)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama