Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zaprášená romantika, jenž se nevyhýbá klišé ani vykrádání povedenějších předchůdců, s příjemnou, ale nenápaditou hudbou, sterilní režií, nadprůměrnou kamerou a dvěma hereckými esy. A ti dva film zachraňují, věříte jim, fandíte jim, ale že se u toho nudítě a usínáte, nezachrání ani oni dva. Pomalá romantika ve starším "módu" v níž Hoffman a Thompson okouzlují navzdory zbytku filmu... 50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, čo sme už dávno vedeli, len na to Bohužiaľ často zabudneme: láska je niečo výnimočné a môže nás nájsť kdekoľvek a kedykoľvek v našom „krátkom“ živote. Čo sa týka samotného príbehu, nielen že poukazuje na čaro lásky, ale aj sa zabýva s problematikou, ktorá nie je typická len pre Ameriku. K tomu patrí ešte celkom slušná hudba a poloprofesionálna práca kameramana. Jedno je ale isté: bez dvojice D. Hoffman – E. Thompson by sme videli len „obyčajný a priemerný film, čo už niekto v minulosti natočil.“ Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli přidat čtvrtou hvězdičku,nakonec se k ní přikláním hlavně díky přesvědčivým hereckým výkonům ústřední dvojice a taky kouzelné atmosféře procházek po Londýně. Možná mohl být příběh ještě více komediálně laděný, aby se dalo přehlédnout to množství obvyklých amerických romantických klišé. No, ale Dustin, ten opravdu nikdy nic neodflákne. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman po dlouhé době zase ukázal, že ještě nezapomněl hrát a Emma Thompson mu zdatně sekunduje. LCHH má několik parádních momentů (hlavně v prostřední části), kdy to Hopkinsovi zobete z ruky, celková předvídatelnost mu však mírně podráží nohy. Celkově tedy lehký nadprůměr s tím, že se filmu v našich kinech imho nikdy nedočkáme. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama