Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film u kterého je to ze začátku chvílemi na usnutí.Ale na druhou stranu - nelze očekávat víc od rodícího se nového vztahu dvou stárnoucích lidí,to zkrátka nejde.V jejich věku se lidé déle oťukávají jsou zkrátka obezřetnější.Zvlášť po tom ,co už od života utržili nějakou tu ťafku.Takže žádné skákání po hlavě do nového vztahu se nemůže konat.proto ta zdánlivá zbytečná zdlouhavost scén.U mě dobrý. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Už ste niekedy pozorovali sneženie ? Všimli ste si ako tisíce vločiek lieta vzduchom sem a tam, padá dole ale málo, veľmi málo z nich sa spoja vo vzduchu aby spoločne dopadli na teplý asfalt chodníka kde sa roztopia a v spoločnom pramienku vody odtečú kamsi do neznáma. Takýto príbeh rozpráva tento film . Excelentný výkon Hoffmana, dopĺňaný tradične výbornou Thompsonovou diváka vovedie do sladkavého romantického príbehu staršieho mrzutého životom unaveného hudobníka s nesplneným snom byť raz džezovým klaviristom a starnúcej šarmantnej milovníčky anglickej literatúry, ktorej popri starostiach o starú matku unikal život akosi medzi prstami. Zaujímavý bol prístup kameramana ... hihi .. ktorý na začiatku „rodiaceho sa vzťahu“ akosi opatrne snímal túto dvojicu, aby sme si zvykli na výškový rozdiel medzi Dustinom a o pol hlavy vyššou Emmou, jednoducho kameru natáčal tak aby ten výškový rozdiel bol čo najmenší. Pravdu povediac, keby to hrali obyčajní a menej známi herci, diváci ten film so skoro až banálnym príbehom obídu bez povšimnutia, ale že to hrali práve oni dvaja, ten film ostal akosi lepšie grády. A u mňa spoľahlivé štyri a pov boda. :) ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl o mnoho lepší film Horší to už nebude, prakticky jediná věc, která mi v něm vadila, byla, že Dustin Hoffman a Emma Thompsonová se až do konce pohybují ve dvou paralelních dějových liniích a setkají se jen v jedné scéně. Poslední čas na lásku to sliboval napravit. Z vlažného hodnocení na ČSFD jsem si proto nic nedělal a byl připraven filmu nespravedlivě nadržovat, bude-li to třeba. :-) Ale opravdu je tak průměrný a bezpříznakový, že to asi nepůjde. Je milé vidět ty dva znovu pohromadě, ale než se tak stane, je třeba prokousat se neuvěřitelně nudnou první půlhodinou, kde jsou jejich postavy exponovány formou obehraných situací a prázdného tlachání. Tlachy pokračují i ve zbytku filmu a před oběma herci smekám, že jim dokázali jakžtakž vdechnout život. Rozesmát mě nebo dojmout se jim ale tentokrát nepodařilo. Poslední čas na lásku až příliš připomíná nějaký televizní film stanice Hallmark a jít s hodnocením výš by nebylo fér vůči lepším, právoplatně filmovým kouskům, takže 40% ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman po dlouhé době zase ukázal, že ještě nezapomněl hrát a Emma Thompson mu zdatně sekunduje. LCHH má několik parádních momentů (hlavně v prostřední části), kdy to Hopkinsovi zobete z ruky, celková předvídatelnost mu však mírně podráží nohy. Celkově tedy lehký nadprůměr s tím, že se filmu v našich kinech imho nikdy nedočkáme. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na všechna klišé, která se leckdy s ohledem na jiná pozitiva dají přehlédnout, je Poslední čas na lásku strašně depresivní film. I přes onen optimistický závěr mi především v první polovině snímku bylo dost úzko. Režisér zobrazuje postavy Kate a zejména Harveyho jako ty nejopuštěnější a nejfrustrovanější pod sluncem. Kate pečuje o senilní matku, má nevděčnou práci, kolegyně se ji neustále snaží někomu dohodit a když pak dojde na rande, je to propadák, který hrdinka obrečí na toaletě. Harvey pomalu, ale jistě přichází o práci, bývalá rodina ho nesnese, dcera se mu odcizila, na její svatbě ho stíhá jeden trapas za druhým a ostatní hosté ho stíhají shovívavými pohledy, jakoby to už snad neměl v hlavě v pořádku. K oltáři navíc nevěstu odvede švihácký otčím, který vypadá lépe než Harvey, který má zřejmě peníze, vážené místo ve společnosti a dcera si s ním evidentně rozumí podstatně lépe. I kdyby snad ústřední duo tvořili nemocní rakovinou nebo jakkoli postižení, situace by už nemohla být černější. Vytvořit co nejbezútěšnější první část, aby pak obrat působil o to pozitivněji, je ohrané a laciné. Nevyčítám filmu jednoduchost ani prosté sdělení, ale tady prostě schází jakýkoli nápad nebo svěží nadhled, který by mě přiměl jít s hodnocením výš. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno