Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy nemám rád (ještě lépe, nesnáším je, nudím se u nich - na tématu nesejde). Ale tento mne docela hodně zaujal - sice aktivní sporty jdou úplně mimo mně, ale přece jenom mi film dal mnoho myšlenek, ke kterým by člověk nijak nedospěl (proč úprava očních rohovek Tigera Woodse či kyslíková postel jednoho z účastníků Tour de France jsou legální, a steroidy kterými dosahují někteří stejného výsledku ne?), a nebo jen zamyšlení, proč je velký Arnold tak proti stereoidům. když vše co má získal pomocí nich. A proč je sport jediným odvětvím kde je doping vyloženě zakázán, a tak dále, a tak dále. Po prvních minutách jsem měl Chrise Bella jako dalšího nabubřelého blbečka, ale postupem filmu jsem k němu začal získávat docela respekt - ten kluk ví o čem mluví. I když v posledních minutách už trochu vařil z vody, stejně dávám palec nahoru! ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, nevěděl jsem do čeho jdu. Nevěděl jsem, že se bude jednat o dokument založený na rozboru dopingu, ale nakonec mě tento film hodně oslovil. Člověk aspon vidí, že všichni jeho hrdinové za svůj úspěch a za svoje svaly vděčí dopingu. Já už cvičím od svých 16ti let, nyní to je již 5 let a pořád se nemůžu dostat na úroven, kde byl Arnold v 15ti letech a ted už vím proč, chybí trocha steroidů :D Naštěstí jsem proti a nikdy bych do toho nešel. Pravda je, že se tím léčí leukémi a různé rakoviny, ale rozměry do kterých s nimi člověk doroste jsou až obludné. Překvapil mě Greg Valentino "Men who exploded", nečekal jsem, že bude schopný takhle komunikovat, myslel jsem si o něm, že je to žijící troska a jak se zdá je na tom docela dobře. Na zavěr si nemůžu odpostit hlášku Arnolda " Za všechen svůj úspěch a za svou rodinu vděčím jen a jen Americe". ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento dokument vám nabídne pohled na falešnou Ameriku, ale zároveň pustí ke slovu všechny obhájce steroidů, kteří vám budou po celou dobu gumovat mozky s tím, že steroidy jsou skvělé a tělu pomáhají, ve sportu by se měly povolit, protože se z něho nedají vytlačit, zkrátka, píchejte si to každý den, je to jen šport. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Chris Bell: - "V kultuře, kde druhé místo znamená být první mezi poraženými, jsou skuteční hrdinové ti, kteří vyhrávají za každou cenu." & Chris Bell: - "Tohle je Amerika. Jsme nejlepší země na světě. Můžete nám říkat národ na steroidech. Ale co ty dlouhodobé vedlejší účinky? Pro mě a mé bratry nejsou steroidy problém. Jsou jenom dalším vedlejším účinkem toho, že jsme Američané." ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Moorovsky vtipné a satirické, ale méně vypočítavé, objektivnější a hlavně osobnější. Toto není jen film o Americe a obžaloba její posledností vítězi. Toto je smutný a místy až brutální pohled do zrcadla pro členy rodiny Chrise Bella. Režisér poukazuje na jejich slabosti, závislosti, životní očekávání a především životní prohry. Když otec řekne synovi, že jeho bratra považuje za "screw-up" a pokud se nestane zázrak tak ho určitě časem najdou mrtvého...to je celkem drsný. Točit o sobě i svých nejbližších a rodinné problémy obnažit před světem...to chtělo od Chrise Bella kuráž. ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama