Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

kareen 

všechny recenze uživatele

Vida...jeden by až nevěřil, jak roztomilý, odzbrojující a vtipný film se může skrývat pod tím infantilním obrázkem a názvem. Film, u kterého jsem se přistihla, jak se skoro po celou dobu pro sebe usmívám, abych se pak následně ke konci zase slušně dojala. A to už si lepší čtyřku rozhodně zaslouží :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

Reklama

Pump 

všechny recenze uživatele

Překrásně zpracované téma, které se dalo milionkrát zkazit a nestalo se. Krásně zahrané, kluci excelují. Zábavné a opravdu příjemné komediální drama. Zajímavý pohled do nitra ortodoxní církve. Střet církevního "holého" světa, jejich praktik a hodnot s okolím, které jejich vírou dotčeno není. Dva kluci a jejich dobrodružství jako vystřižené z dobrodružných knížek mého dětství. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Všechno je tak krásně dětsky naivní až do doby, kdy se ústřední dvojice rozhádá a film přejímá mladý francouzská švihák. V tomto okamžiku jde celý děj k šípku. Holt scénaristi už nevěděli, jak film prodloužit, aby měl alespoň hodinu a půl. Závěrečný sestřih filmu dá jen lehce vzpomenout na první půlku. ()

-Knight- 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy film s velkym srdcom. Inteligetne a dospelo podany pribeh o sile priatelstva a detskej fantazie. Jemne nacrie do uzavretych pravidiel bratskej cirkvi a jemne paroduje francuzsku extravagantnost z pohladu konzervativnych anglicanov. Po skonceni ma zaplavil velmi prijemny pocit. Mozem to odporucit kazdemu, nie vsak tomu kto hlada rozpravku alebo nejaku superakcnu humornu zalezitost. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama