Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých teenagerů se společně utáboří u osamělé farmy, kde žije pouze pár osadníků. V odlehlé lesní kůlně naleznou táborníci skříňku se sbírkou krátkometrážních snímků, které si pustí na promítačce u filmů uložené. Filmy vypadají jako snuff (někdo na nich mučí a vraždí mladé kempaře), ale hrdinové to pokládají pouze za dobrý trik. Později však začnou nabývat dojmu, že filmy jsou opravdu reálné ... V tu chvíli je jim v patách již šílený maniak a chystá se z nich udělat další "hlavní hvězdy" své zvrácené sbírky. Jedná se o velice brutální a násilný horror z okrajové odnože horrorů zvané explotation. (Flipnic)

(více)

Recenze (119)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Carver je ukázkový příklad čistého explotation horroru. Není to příliš rozšířený a známý horror, ani se nedočkal výrazného hodnocení. Můj osobní názor na tento extrémní horror je však značně pozitivní. Tento film je samozřejmě určen výhradně pro příznivce žánru (horror a to ještě raději explotační "nářezy" zaměřující se na detailní zobrezování násilí a utrpení obětí). Je faktem, že film ve svém základu vykrádá několik tradičních kultů, zejména Texas Chainsaw masacre 1974. Parta mladých lidí se utáboří v lese poblíž vesnice a nalezne zde kůlnu s "domácím videem", které působí jako snuff. Po jisté době dojde k závěru, že se opravdu jedná o natočené skutečné mordy, ale v tu chvíli je jim v patách již tlustý vypatlaný obr, který začne postupně hrdiny filmu likvidovat ... Film má díky docela delší stopáži pomalý rozjezd, kde se můžeme blíže seznámit s postavami, které alespoň mě (kromě blondýny) docela přirostly k srdci a netušil jsem do samého konce, kdo masakr přežije a kdo nikoliv. Celý film má pomalé vyprávění a tempo, houstnoucí a hnusnou atmosféru, a neustále pomalu ale jistě graduje. Člověk už si myslí, že bude konec, přeje si, ať už jsou všichni raději rychle "vysekáni", ale zabiják si dá s každým opravdu pečlivou, detailní a vrcholně nechutnou práci, přičemž mučení a vraždění ještě natáčí na krátkometrážní film. Logické díry film sice má, ale kvůli logice a scénáři se tyto filmy netočí. Tady je vše jasně stanoveno na začátku a pak již sledujeme šílený, napínavý a brutální souboj o přežití ... Herecké výkony nejsou úplně nejhorší, atmosféra je excelentní a výtvarné ztvárnění vyvolává do jisté míry pocit "skutečnosti". Co musím opravdu vyzdvihnout, tak to je zvuk. Oběti řvou a řvou, že se vám to zařezává do morku kostí, lámání, řezání, křupání, mlácení ... šílená hudba a zvukové doprovody, to vše film ještě povyšuje a diváka sráží čím dál více do sedačky. Finále je něco tak drastického a brutálního, že jsem tento film zařadil do mojí pomyslné krabičky nejnásilnějších a nejbrutálnějších filmů, jaké jsem kdy viděl ... s přehledem překonává gore horrory 70. let a novou vlnu brutálních explotation filmů a "vyrovnává" se někde u "vrcholů" jako je Á L´Interieur, Haute Tension, Broken a zastavuje se někde před šílenostmi jako je "Love to Kill" a "Untold Story". (snad naštěstí nás tvůrci ušetřili sexuálního násilí...) TOHLE JE OPRAVDU MASAKR!!!!! Některé scény jsou téměř neúnosné, neskutečně detailní a odporné. Navíc vše snímáno z bezprostřední blízkosti. Triky a gore efekty jsou excelentní!!! Pro milovníky žánru povinnost, pro běžného diváka zvrácené peklo ... ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Pochopil bych, kdyby se jednalo čistě o debut nějakého studentíka filmové školy, který se vyžívá v exploitation. Tohle ale nechápu. Trapnost, totální amatéřina, kamera strašná, herci o ničem, hromada chyb a klišé. Totální brak. Tohle se přece nemůže líbit žádnýmu alespoň trošku náročnýmu hororovýmu divákovi. ODPAD jak vyšitej! ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Brutálny nízko-rozpočtový horor, ktorý aj s nízkym rozpočtom není na zahodenie. Práve naopak. Carver sa v súčasnej dobe môže priratúvať k starším klasikám, s jedinou výnimkou. Škoda, keby tvorcovia trošku popracovali a pohrali sa so záverom, mohlo to dopanúť aj lepšie 60 percent. Pozn. (Zhliadnuté po druhý-krát). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná zhruba o klasiku, kdy si skupinka mladých lidí vyrazí do buranova kempovat. Nejprve jsem se bavil, neboť je film na první pohled natolik špatný, až je docela vtipný. Jsou zde naprosto příšerní neherci, záběry natočené na kalkulačku a film se zaměřuje čistě na brutalitu, což převážně na začátku vytvořilo řadu komických, i když znepokojivých momentů. Film je to krátký, ale po chvíli mi začínal připadat nekonečný, neboť brutalita i herecké výkony přestávají bavit a vy se začínáte docela dost nudit. V neposlední řadě se mi tu nelíbyly nedomyšlené příběhové detaily a také údery, které jednou člověku urvou hlavu a podruhé zrhuba ta stejná rána nezpůsobí oběti ani škrábnutí. 25-30% ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Bez dovolení bych parafrázoval svého jinak oblíbeného Flipnica: Carver je ukázkový příklad čisté kraviny, naštěstí to není příliš rozšířený a už vůbec známý horor a zcela po právu se nedočkal a ani nedočká výrazného hodnocení, nynějších 50 % je stejně přespříliš. Můj osobní názor na tuto extrémní pičovinu je veskrze negativní. Těžko říct komu je tento film určen, možná snad příznivcům studentského filmového braku. Je faktem, že film se pokouší chvílemi vykrádat několik hororových klasik, ale to se dá říct téměř o každé řezací blbosti. Parta nesympatických idiotů se utáboří kdesi v lese, prý je to i tábořiště, to byste museli vidět:) a p o několika nezajímavých dějových kličkách se se setkávají s "groznym vraždícim monstrem" v podobě tlustého debila, jenž si nasazuje na hlavu jakousi sado-maso masku kříženou s brýlemi od plynové masky a fešák to je, tempo vyprávění je přímo vražedné a tak skoro nemáte čas se seznámit s nádherně vykreslenou psychologií jednotlivých postav - silácký debil, blbá děvka, uvědomělá blbka, cool debil a jeho překvapivě ustrašený bratr, mimochodem také debil, po strhující představovačce nakonec dojde i k samotným vraždám a stojí to teda za to, kleštěmi vyloupnuté varle, které se samo rozprskne na milion kapiček je až poetickým příkladem režisérovi invence a dobrých nápadů, co na tom, že ve skutečnosti by se varle po stisku kleští přece jen chovalo trochu umírněněji, ale tak zřejmě hrdinovi hučelo v klacku, jinak film má drobné logické díry velikosti medicinbalu či tak nějak, ale samo, kvůli tomu se to přece netočilo, tady je vše jasné od začátku a tak sledujeme šíleně otravný souboj vymatlanců s mentálně postiženým soupeřem a vyhraje ten co má víc pod čepicí, hádejte jednou, kdo to asi bude. Herecké výkony mi silně připomněly první řadu Ordinace v růžové zahradě, prostě velká dávka emocí, o nějaké atmosféře se ani nedá mluvit a výtvarné ztvárnění ( btw. mimochodem zajímavé slovní spojení:) málem strčí do kapsy i triky z Cesty do pravěku. Co bylo ale opravdu brutálním útokem na diváka- zvuky , oběti řvou víc než jinde a ta otravnost se vám zařeže až do morku kostí, ještě že mám tlačítko Volume s volbou mínus. Samotné finále je pak něco tak neuvěřitelně imbecilního, že už jsem něco takového dlouho neviděl a ihned jsem Carvera zařadil do své krabičky nejblbějších filmů vůbec, Carver stojí někde na pomezí filmů od Asylum a dosud nenatočených hororů v šuplíku Zdeňka Trošky. TOHLE JE OPRAVDU VOLOVINA !!!! jak pro běžného diváka, tak i pro milovníky žánru .... ale jsou tací, kteří to vidí jinak, každému tedy co jeho jest, co je Flipnicovo, náleží Flipnicovi a na nás ostatní zbývá ten běžný zbytek :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je natočen na motivy skutečných událostí. Z kempování v horském městečku Halcyon Ridge se tehdy nevrátilo 5 lidí. (Matysek__k)

Reklama

Reklama