Reklama

Reklama

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (922)

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo chtěl vydatnou béčkovou podívanou, bude zřejmě zklamaný. Kombinace Horizontů Pádů do Resident Evil Událostí Tmy má možná místy slušnou atmosféru, ale také žánrová klišé, a tak trochu nepřehledné souboje ve společnosti nepříjemných zvuků a chaotického střihu. Hlavně, že se něco děje. Škoda, že nikomu moc nevadí, že se tak děje na kvalitativní úrovni dvou až tří hvězd. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavej sci-fi horor, hlavne teda tim, ze v posledni dobe jich moc neni. Pribeh pusobi dojmem, ze uz to clovek videl nekolikrat a parkrat i v lepsim podani, nicmene hlavni hrdinove jsou porad v pohybu, ubejva cas a nahani je zmutovany kanibalisticky potvory, takze o napeti neni nouze. Navic je vsechno takovy temny, hnusny a spinavy. Ale ze by film mel zase nejak extra strasidelnou atmosferu, to se rict neda, ale par momentu je skvelejch. Prisery jsou docela fajnovy, i kdyz obcas nejaka pusobi lehce smesne a herecka sestava je taky perfektni, hlavne me potesil Quaid v ne zrovna kladny roli. Co se tyce jakoze sokujici pointy, ta ma tu smulu v tom, ze jsem nad nejakou pointou vubec nepremejslel, abych si pak rek, oo boze, no to mi ho teda vyndej, vsechno je jinak, spis to proste pusobi dojmem hm aha tak takle to je, ok no a co jako. No a jinak triky jsou na docela slusny urovni, takze celkove solidni sci-fi horor, ale zadnej extra naklad necekejte. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rok 1969 - Človek pristál na Mesiaci. Svetová populácia: 3,6 miliárd. Rok 2009 - Na obežnú dráhu je vynesený keplerov teleskop, ktorý má pátrať po planétach podobných Zemi. Svetová populácia: 6,76 miliárd. Rok 2153 - Sonda Palio-17 pristáva na planéte Tanis. Svetová populácia 24,34 miliárd. Je nedostatok potravy a vody. Rok 2174 - Vojna o obmedzené zdroje Zeme vrcholí. Je vypustená vesmírna loď Elysum, aby kolonizovala Tanis. Na jej palube sa odohráva dej jedného z najzaujímavejších sci-fi horrorov, čo som v poslednej dobe zhliadol. "Symptom Pandorum" je tajomný, klaustrofobický, temný, napínavý horror. **** ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Snaží se to být cool sci-fi a přitom je to jen maskovaná teen vyvražďovačka bez teenagerů. Postavy nejdřív hodinu nesmyslně běhají po vesmírné lodi a nakonec se před nás hodí pár "šokujících" zvratů, které byly ale jasné mnohem dřív, než by si tvůrci přáli. Pandorum je buď nedotažené sci-fi, nebo přetažený horor. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná bych Pandorum lehce srovnal se Sunshine. Jen mi v tomhle případě chybí dokonalejší příběh a geniální hudební doprovod. Jináč je to sci-fi vyvražďovačka skutečně schopná, ale o tom snad sci-fi není ne? Mimochodem ta první věta...v češtině...na vesmírné stanici mě dost překvapila. Kdo za tím stojí, co? :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Pandorum byl název nemoce, kterou vyvolávala dlouhodobá hibernace a následný psychický stres. Nemocí trpěla postava Galla (Cam Gigandet). (MrBaker)
  • Film se měl podle předběžného scénáře odehrávat na vězeňské lodi. (Beer Ceps)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama