Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Akurát je škoda, že tak skvelé lakačky (to už bolo dávno, čo som sa po vzhliadnutí prechádzajúci sa po byte v noci "bál" chodiť) a so sfilmovanými halucináciami sú zahrnuté vo fakt debilných dialógoch. Tohto sa mal ujať niekto iný, z inej škály pohľadu na veci a niekto skúsenejší a zahrňujúci viac hlbšej príbehovosti. Niekto, kto by vytvoril symbióznejšie spojenie ťažkej drámy s veľkým kúskom strašidelných scén. Ale hovorím, nalakať sa dá fakt všade, aj keď sa vám hlava točí od slabučkých dejových buniek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tradiční barák s příběhem, smrtelně nemocný chlapec vídající duchy a jeden vševědoucí pastor. Nejotřepaněji otřepaný model, který se mi kupodivu líbil a vůbec nepůsobil tak blbě, jak se na první pohled zdálo. Překvapilo mě to hlavně atmosférou, která byla pro strašidla jak dělaná a ta se v ní tudíž mohla prohánět přirozeně jako doma. Suma sumárum, příjemná, tisíciprvní variace na strašidelný dům, která mě příjemně překvapila. 65% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých príbehov, ktorý ak ma pevný základ v slovnej formulácií... "podľa skutočnej udalosti", upadá na prevedení a celkovom hodnotení. Samozrejme, česť výnimkam. Fakt hruza, pretože tu vážne nie je čo... ak by som to porovnaval s "Drag Me to Hell" tak aj 2* sú ešte veľa... Príbeh má potenciál, ale pod inou taktovkou a s iným zložením, takto 3/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přesně takto měl vypadat novej Silent Hill, ale to by nesměl být Bassett takovej přizdisráč, The Haunting in Connecticut totiž vsází především na atmosféru a ne na žádné prvoplánové berličky navozující pocit jakože strachu. Já to říkám pořád, že tyhle starý americký dřevěný baráky nejsou normální (no ale že budou mít ve zdech takové dárečky, to bych zrovna taky nečekal :). Každopádně motiv "Vyvolávání duchů a kontakt s nimi" tu je vyždímán opravdu na maximum a pokud jste naladěni jako já na duchařské horory, mohu vám skoro zaručit, že se v tomhle baráku v Connecticutu budete bát :) 3,5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Atmosférou nabitý horor,který má skvělý a napínavý příběh,skvělé lekačky,dobré efekty,příjemné a skvěle hrající herce.Pořád sem si řikal,jak může nějaká laciná americká duchařina vybouchat 70sát míčů a už sem to pochopil ;-) Gradace děje je úžasná,herecký koncert Kyla Gallnera téměř šokující,protože herecky válí opravdu mimořádně a Virginia Madsen je ve svých skoro padesáti nejen skvělou herečkou,ale hlavně neskutečně sexy samicí :-) Po Insidious maximální hororový zážitek,bál jsem se od první do poslední minuty,příběh i jeho pointa téměř dokonalé.Potěšil mě konec,občas jsou takové,jako byl zde potřeba.Pro mě další horor show a od Amíku další ghost surprise ;-) Duchařina je prostě moje a já se nenudil ani chvilku. 88%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Ed Warren a Lorraine Warren, kteří se podíleli na vyšetřování případu, vyšetřovali také případ v Amityville. (Chatterer)
  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)

Reklama

Reklama