Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým výzkumníků cestuje do Švýcarských Alp, aby zkoumal jistý objev ohledně lidského vývoje. Výlet se ale promění ve smrtelný boj o přežití v momentu, kdy vědci narazí na podivnou rokli a v ní najdou něco v co ani nedoufali. Nebo někoho. (Morien)

Recenze (90)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Nedávný průser s vraždícíma prapitomcema Offspring, mi dal celkem slušnou naději, že už nejde až tak moc zkazit a další výlet k zaostalým pralidem bude šlapat jako hodinky. Jenomže od první aplikace digitálních efektů se mi domeček z karet sesypal nahromadu. Tohle laciné krmení, nerespektující divákovi nároky naneštěstí pokračovalo nadále a zasáhlo bohužel i vzezření praferdů, mající rysy downova syndromu. Nezachrání to ani alokace filmu do nádherné přírody, která potěší nejedno očko. Ale od toho tu je National Geographic, ne? Hodně slabé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem netušil, když jsem cestoval po švýcarských Alpách, jaké nebezpečí skrývají. Horský survival v krásných kulisách nenabízí nic převratného. Tři vědci (tedy ve skutečnosti jeden profesor, syn a studentka) přiberou do auta rodinku, které se porouchalo auto. A pak už stačí hloupá nehoda a auto skončí na dně Ďáblovy roklinky. Cesta odtud vede lesem podél horské řeky, která ovšem není jedinou překážkou. Je to spíše na dvě hvězdy, třetí přidávám za konec, kdy už jde o život a ještě se ukáže pár zmetků navrch. Nejvyšší hodnocení si samozřejmě zaslouží majestátní štíty hor. Na jedno podívání, budiž. ()

Reklama

chaometic odpad!

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo slibně, krásná příroda. Bohužel čím déle jsem se na to koukal, tím víc jsem se nudil. Herci sociopati, rozum v koncích, abych film dodýchal. Boj o přežití v horských oblastech. HMM a neandrtálci? Velice zajímavé, to uznávám, ale představoval jsem si to úplně jinak. Tohle dopadlo tak, jako může dopadnout jen v nejhorších nočních můrách. hlavně v těch filmových. Posledních 30 minut? Takhle vypadá dílo, kde se dva režiséři nedohodnou. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Myslete si co chcete, ale pro mě osobně je Humains jedno velké zklamání. Scénář ba co více i celá pointa toho to filmu je tak debilně úsměvná, že jsem to vážně na konci nevydržel a musel se nahlas nechápavě zasmát. Pokud vás i přesto film láká, doporučuji si ho pustit zhruba až od 3/4, protože o nic víc, než fůru zbytečných keců a záběrů vlastně ani nepřijdete. Trochu mě překvapilo, že i když se jedná o francouzský snímek, tak tu není ani náznak přehnané brutality, která je touto lokalitou už pověstná (viz. Frontier(s) či The Horde ). Ono by to vlastně ani, tak moc nevadilo jen kdyby ta atmosféra stála za to. Bohužel ta je taktéž nulová, ba co víc možná ještě pod bodem mrazu. Masky stvořeních už raději nechám bez komentáře a ono když si to hezky všechno nyní sečteme, nevyjde nám nic jiného, než pořádný průser. Hvězdičku proto leda za sem tam hezký přírodní záběr a závěrečnou švandu :D ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě teda moc nebavilo. Docela zklamání. Nestrašidelnej, nekrvavej dá se říci dobrodružno-přírodovědnej film o partě lidí kterou naháněj pralidi kteří vypadají jako kdyby utekli z přírodopisného kabinetu. Čekal jsem něco úplně jiného a když připočítám ty nelogičnosti a postavy tak víc jak dvě hvězdy nedám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru dne 6. února 2009 na Evropském filmovém trhu v Německu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve švýcarských Alpách, v Lucembursku a Paříži. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl Les Disparus de Lötschental. (Terva)

Reklama

Reklama