Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (58)

rykardo 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mě celkem příjemně překvapil dvojím zjištěním... First..., už i v Jižní Koreji zjistili, že natáčení pseudo snuffu má něco do sebe .-)..., second..., po technický stránce, resp. co se zpracování make upů a gore efektů týče a v rámci daného ranku samozřejmě, rozhodně nijak nezaostávají za svými východními (japonskými) či západními (americkými) kolegy... No a to by asi bylo, co se veškerých překvapení týče, tak nějak pro dnešek asi vše .-) ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně netradiční věc a pojetím docela originální. Z té roztřepané kamery se mi kolikrát motala hlava a těžko se mi soustředilo a to tento problém většinou u FF nemívám. Tíživost a utrpení postav je zde dost uvěřitelný, což je asi největší plus filmu. Efekty jsou zpracovaný moc dobře, i proto je škoda, že není předvedeno nic novýho nebo dříve neviděnýho. Fajnový na jedno pokoukání, ale vracet se k tomu určitě nebudu . ps. kdo by tušil, co je to za postavu co se objeví v otvoru ve střeše 6:27 (http://i62.tinypic.com/jju2qv.jpg) a pak ještě několikrát v dírách ve stropě, nechť mi dá vědět do zpráv = ) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvod mě docela zděsil a říkal jsem si, co to sleduji za sračku. Úvodních 20 minut tam skučí Korejci a veškeré mučení se odehrávalo mimo kameru, což bylo divácké utrpení. Naštěstí záhy přišlo na řadu i naše manželské duo, které si vzal do parády pan prase a připravil jim vcelku hezké životní vzpomínky. Všichni zúčastnění Korejci mi byli extrémně nesympatičtí, takže mi bylo úplně jedno, jak film skončí. Jen jsem si přál vidět hodně krve a mučení, čehož se mi dostalo. Došlo i na velmi milé přihřáté znásilnění od pana prasete, takže hezký bonus. Velmi přátelská byla i hodně nekorejská krátká stopáž. Pokud ovšem tohle byla režisérova prvotina, tak se úplně nemá za co stydět. Samotné snuff pasáže zde vypadaly hodně slušně. Bohužel, v celkovém součtu se určitě nejednalo o film, na který bych dlouho dokázal s láskou vzpomínat a pravděpodobně se mi vykouří z hlavy hodně rychle. [30 %] ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ma to takú surovú zvrátenosť.Z dialógov si film veľkú hlavu nerobí.Je to natočené takou divnou primitívnou formou.A prekvapilo ma že mordovačky boli mimo záber.Film sa zameriaval viac na konverzácie ako na vraždenie.Úchylná hra i úchylne podaná.Kamera bola neskutočne zlá a nič dôležité neukázala a ešte aj bola roztrasená.Všade prítomná špina,humus a zvratky no proste Mega nechutnosť.Ale bola by aspoň pozeratelná,keby bola lepšie natočená.Tak toto bol veľmi nepodarený pokus o snuff.V tom roku bol natočený aj snuff 102 a ten bol oveľa lepší. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Fajn.Hororům,které mě znechutí a dají mi přitom i nějaké poselství dávám obvykle tři hvězdičky at bych jim dal méně(Lidská stonožka),nebo více(Mučedníci).Ale tohle jsem si pustil,protože to může být něco nového a ono nic,jen masochismus(extrémní) no a to mě prostě nebaví.Bohužel toto si nezaslouží tři hvězdičky ani náhodou. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama