Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wot da fak? Haranti mají supermanské schopnosti, nadlidskou sílu, stopují líp než Vinnetou a na youtubu je followuje pravděpodobně tak deset milionů lidí. Megadlouhá expozice nám toho řekne mnoho nepodstatného o páru a vůbec nic o situaci, která má nastat. Horor to není. Uvěřitelné (realistické) to není. Stylizované (nadsazené) to taky není. Je to popelnice po dně zaplněná nějakým hnusem a smrdí. A přitom to má potenciál. Víc učesat, nejet po víc kolejích současně, nesnažit se dělat zároveň zábavu pro masy a výpověď o masách. Z morálních a osobních hledisek ovšem nemůžu jinak než úplně zavrhnout. - Po roce už se svým původním komentářem úplně ve všem nesouhlasím, ale pořád to ještě neumím správně pojmenovat. Nový pocit je, že mě srdce bolí, jaké to musí být utrpení narodit se slabým mužem. Ale moje druhá polovina zase říká, že když si to muž uvědomí, musí začít posilovat a ne zůstat na místě. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Každý hororový fanoušek by měl zbystřit, tohle je totiž bomba, na kterou mnoho z nás v roce 2008 dosud marně čekalo. Velice intenzivní a maximálně znepokojující zážitek. Otřepaná základní dějová linka (milenecká dvojice v lese potká psychopaty, kteří jim chtějí ublížit) je zde podána takovým způsobem, že působí neskutečně realisticky a vy zavzpomínáte, jestli jste o něčem takovém nedávno nečetli v novinách. U mnoha filmů se mi stává, že alespoň z části fandím záporákovi (zvlášť ve vyvražďovačkách), ale v Eden Lake jsem doslova toužil po happy endu, popřípadě po pořádně krutém potrestání nezletilých násilníků. Vlastně nemám nic pořádného, co bych mohl vytknout - závěr se povedl, torture scény působí tak jak mají, hrdinové jsou až překvapivě sympatičtí. Eden Lake je v podstatě slasher výrazně obohacený exploitation-prvky a dokazuje výsadní postavení současného evropského hororu (ta krásně nekorektní scéna s táborákem by dnes v Americe neměla šanci vzniknout). Horror movie of the year ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva fix budu taky zabíjet!!! Občas se mi prostě stane, že mě nějakej zásadní kousek totálně mine. Jako v tomhle případě obal mě nikdy moc neoslovil. Říkal jsem si no jo další průměrná vyvražďovací teanegerská srajda... Ach jak jsem se mýlil. Dlouho jsem se tomu vyhejbal. Dneska mi to kámoš pustil a já už rozumím všem těm vesměs pozitivním ohlasům tady od pravých milovníků slasherů. Tenhle kousek je opravdu promakanej cítíte tu skutečně tvůrčí nadšení a radost z každé smrti a přitom to není ani žádná laciná píčovina bez hlavy a paty a kromě toho, že si užijete solidní masakr vás možná i film donutí k přemýšlení co, že je to vlastně omezování osobní svobody co je povoleno a tolerováno a co se vlastně může a co ne. Shrnuto vaše osobní svoboda končí tam kde omezujete druhé, ale můžete to taky vyřešit tím, že zabijete každýho kdo vám tu vaší svobodu naruší. Tak jako tak hutnej film 5* to sice nebude, ale jinak parádní maso.85% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Strašným způsobem mě tady nasíralo chování hlavního hrdiny. Pokud si hned od začátku nedokáže sjednat respekt u party mladejch soplů, tak si má zbalit svoje krámy a jet radši jinam. A pokud čekáte, že konec to napraví, jak to někdy u tohohle typu filmu bývá, tak na to zapomeňte. Ten se totiž veze na stejné vlně debility, jako zbytek filmu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Masakr! MASAKR! Masakr! Prozatím s velkým přehledem nejlepší horor roku 2008. Dost dlouho mě takhle horor nezasáhl, nesrazil psychiku dolů a nevzbudil emoce. Tolik jsem hlavní dvojce fandil a přál. Tolik mi přišla parta „anglických“ „teen“ zmrdů reálná, až moc v dnešní době reálná. Brutalita je pořádná, kamera necuká bokem ve chvílích kdy se v mnoha filmech otáčí, stříhá…..Brutalita ale není samoúčelná, jako v jiných filmech "alá" Saw…10/10* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne po návrate na pláž je možné vidieť tieň mikrofónu. (mivr)
  • Jezero Eden je ve filmu umístěno ve Velké Británii, ve skutečnosti se ale nachází v americké Minnesotě. (LentilleLily)

Reklama

Reklama