Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (216)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Suburbicon, holení a sestřih 8.500. To mi přijde dost za holení a sestřih. I na Suburbicon." V Suburbiconu bych chtěl žít. Slunce tam svítí, klid z toho místa přímo vyzařuje, všichni mají stejné domy, domobrana funguje skvěle a těch pár mrtvol beru jako cenu za dokonalost. Jen mě trošku zaskočilo, že jsem tam nepotkal žádného sympatického souseda. Jediní sympaťáci totiž byli šikanovaní černoši, ale já mám podezření, že tady pouze scénárista popustil uzdu své fantazii. Takže sympaťáci chyběli, jako postava mě bavil jen strýček Mitch, ale brodění v krvi mi zas tak moc nevadí a navíc jsem se naučil nepoznat pachatele při rekognici. To by měl umět každý dobře pojištěný občan. Stejně jako zlikvidovat dotěrného pojišťováka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já bych si snad i dovolil říct, že Suburbicon je nejlepší film, co zatím George Clooney natočil. Co se Vám na tom jako nelíbí? Coeni příběh napsali bůhví kdy, George se ho rozhodl zfilmovat po vzoru jejich předchozích filmů a zvládl to doslova na jedničku. Že je film povrchní nebo absurdní? No dyť jo. Fargo před dvaceti lety nebylo jiný. Všechno to je o jednoduché zápletce, která se složitě zašmodrchá a o absurdnosti života, který nás dokáže stáhnout do nevídaných končin. Pořád dokola ohraná písnička ze strany pánů Coenových, ale pořád to dokáže parádně bavit. A herecky je to tady taky ňamka. Osobně nechápu, jak tu takový film může mít jen 56 procent. Buď už tu mnozí zapomněli na to, kdo to Joel a Ethan Coen jsou a nebo se tu všichni snaží vzájemně zalíbit. Nechápu to. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Coeni jsou zde dost cítit, ale ani zdaleka se nejedná o takovou zábavu, jako ve většině jejich režijních děl. Nevím jestli to jen Clooney chytil za špatný konec, nebo ten scénář dělali jako takovou bokovku, ale je to jednoduše podivná nuda a zábavných scén, aby člověk pohledal. Svižnost a zábavnost trailerů jsem zde opravdu nenašel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první zklamání a nenaplnění potenciálu Clooneyho - režiséra.Suburbicon by nebyl vůbec špatný film,ale musel by vědět čím chce být.To rozkročení mezi dvěma příběhy tentokrát Clooney neustál a kdyby si úplně odpustil "černošškou" linii a nechal film plynout v rytmu Coenovské ultra černé komedie,udělal by lépe.Na tenhle slepenec se dá koukat,nicméně neuchvátí...60% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nekočkuj se s pojišťovnou, to se radši zabij rovnou!" Temná lichvářská story, vyděračsky nutící diváka thrilleru splácet za Američany 70 let staré rasistické dluhy. No nic. Suburbicon, ráj na zemi. Při věšení prádla vám každý den vesele vyhrává sousedská kapela a kluk odnaproti chce být vaším prvním (a jediným) kamarádem. Jmenuje se Nicky a má sice bílou, ale přesto blbou karmu. Táta domů zve nezvané hosty, máma to přehání s chloroformem, strýček Mitch je kašpar (říkal táta) a tetička Margaret je macecha na baterky. Místo chlapce hýčká svou vdavekchtivost a navíc mu ve sklepě předvedla, při jaké (přes)stolní hře stačí jí a tátovi jen jedna pingpongová pálka. Co mě ještě zaujalo? Lichvářské prase, pěkně vykrmené (tomu bych dlužit nechtěl) a vůl pojišťovák, který si řekl o kafe s louhem... Taky kuchyňský váleček, ideální nástroj pro láskyplné drcení opravdu velké hromady prášků. Nejvíc však otcovský rozhovor se synem, na férovku. Poletí radši na Arubu nebo poletí nahoru, za maminkou? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)
  • Vo filme si pôvodne zahral aj Josh Brolin, jeho scény však neskôr vystrihli. (classic)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama