Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příznivci herního Dead Spacu by nejspíš řekli - parádní dokreslovačka k prvnímu dílu (anebo taky ne, protože jim pořád nějaké reálie jejich oblíbeného depresivního vesmíru nebyly odtajněny - ale i to se s časem mění, byť třeba "jen" formou knihy). Já osobně hráčem horrorové bezmála kultovky nebyl, a jen mě zaujala veeeeelká vesmírná loď a zástupy fest hnuzných zombáků - nastojte - odolných proti uražení hlavy a podobným prověřeným taktikám. Podíval jsem se na prvních dvacet minut a pak strávil pár hodin přehrabováním v Dead Space Wiki, protože mě do značné míry originální přístup tvůrců k hrdinům dost zaujal - to ale bohužel nesouvisí s Downfallem jako filmem, ke kterému bych tu měl něco jakože smysluplného říct. To "bohužel" je na místě, protože se mi nechce hanět jinak utěšeně propracovaný a vzkvétající fenomén, jehož je tento filmový počin součástí....jenže Downfall sám o sobě opravdu neobstojí. Děj je i při sedmdesáti minutách stopáže v podstatě nulový, animace je na rok 2008 dost nevyladěná, a koncentrace na gore efekt je až přehnaná. Ono ale tvůrcům ani nic jiného než krev a vnitřnosti nezbývalo, protože z hlediska nějaké horrorové atmosféry taky není oč stát - vybavuji si dva povedené momenty, a žádné překvapení se za celou tu víc než hodinu nekoná, snad kromě závěru, který završuje Dead Space trademarková ukázka na téma "i roztomilá ukolébavka jde zpívat tak, že z toho mrazí". 60% ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Veľmi, ale skutočne veľmi krvavá, brutálna fajnovka, ktorá ako prequel k hre slúži výborne. Hra ma uchvátila, hral som ju jedným dychom a môžem napísať že je to jedná z najlepších a najdesivejších kúskov čo sa mi dostali do rúk. Film ukazuje ako to vlatne začalo. Na animovaný film je tam fakt veľa krvi a takto sa mi to páči. "Twinkle, Twinkle, little star" 75% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Odpuzovala mě animace postav (trhané pohyby, až moc animovaní oproti prostředí), ale masakry a potvory to zas vyrovnaly. Příběh taky jakž takž dobrej. Jenom mi v hlavě leží jedna nelogičnost - ve hře to končí tím, že Ishimura pod sebou vláčí ten nerost, ale na začátku hry tam žádnej nebyl. Ale to se dá odpustit. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně brutální, průměrně animovaný plagiát všeho, co se kdy natočilo o vetřelcích likvidujících posádku vesmírných lodí + pár dalších filmů (Resident evil). Přesto (proto?) i zábavné, na několika místech dokonce velmi zábavné a napínavé. Atmosféra temné lodi je také využita dobře a na pohodě určitě nepřidá. Animované násilí je po celou stopáž intenzivnější, než ve filmech opěvovaných béčkařů z Francie, kteří Pattonovi nesahají ani po laserovou pilu, ke konci vás možná už krapet otupí, pořád je ale na co se koukat. Hra mi nic neříká, nevím jestli bych se pak lépe orientoval v příběhu, asi ano, protože mi chvílema přišlo, že sleduji "druhý díl". Moc to ale nevadí, protože film jde jasnou, přímou cestou až do finále a tak jde jen o 70 min dlouhou "road movie" party lidí, která si prosekává cestu skrze působivá monstra. Kdyby se postavy od sebe odlišovaly i jinak než vzhledem a tvůrci nekonečnou řežbu více prokládali napínavými pasážemi (z toho málo se dá poznat, že umějí), mohl vzniknout víc jak podařený krvák na jeden fajn brutální večer. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Herná séria mi veľa nehovorí a až na to, že vôbec nejaký Dead Space existuje a jedná sa o údajne skvelú explicitnú hru odohrávajúcu sa na vesmírnej lodi, o tomto univerze neviem skoro nič. Možno aj to je jedným z dôvodov, prečo sa mi tento prequel v podobe animovaného filmu nepáčil a nenavnadil ma k tomu, aby som si túto hru zahral. Priemerná animácia mi nevadila, naopak mám podobný art style celkom v obľube a aj napriek určitým animátorským chybičkám som pri pozeraní nemal v tomto obore žiadny problém. To, s čím som mal problém je jednoduchý príbeh, ktorý ma nedokázal dostatočne zaujať, možno aj preto, že podobné sci-fi zápletky nie sú mojou šálkou kávy. Miesto neho sa film sústreďuje na dialógy, ktoré mi prišli nezaujímavé a otravné, a brutalitu, ktorá podľa mňa nebola tým pravým, dostatočným ťahákom filmu. K postavám som si taktiež nevybudoval žiadny vzťah a žiadna mi neprišla zaujímavá. V "Dead Space: Downfall" sa však našťastie nájde zopár chvíľ, ktoré dokážu upútať a zabaviť, tých však nie je veľa. Nečakal som žiadne výborné dielo, ale že som sa na to pozeral až s takým skeptickým dojmom taktiež nie. Menšie sklamanie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama