Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tenhle film není tím, za který jsem ho chtěl považovat a taky se mi zdá, že ani samo Eskalofrío neví, čím (nebo kým) vlastně chce být. Já se fakt upřímně těšil - soudobá (nejen mladá) Španělská hororová škola umí, ten plakát nevypadal vůbec zle, v celku sympatický námět. Co mě dost zarazilo je samotný děj, rozháraný jak fena v říji, rozkouskovaný do nejrůznějších střípků, které však nedávají samotnému vyprávění šanci jednotně vystupňovat atmosféru. Nefungují mi tu ani charaktery postav, ploché a neosobní (i když Mar Sodupe vypadá jako typická hrdinka z italských hororů 70-80tých let). Co naopak šlape na výbornou je moderní kamera, vhodně zvolený interiér domu a pak scéna samotnýho "kontaktu" s vkusně zvládnutým strachem. Jinak je to pro mě celý španělská vesnice (ale fakt tuplovaná), kde pomalu chcípá ona veskrze očekávaná zápletka a víceméně se to začíná motat někde mezi The Blair Witch Project a [Rec], aby nakonec bylo všechno úplně jinak. Škoda, pro mě vážně škoda, protože ten ústřední motiv tam mohl fungovat líp. Isidro Ortiz je velmi slušný řemeslník, ale coby vypravěč mě zatím nepřesvědčil. [final rate: 60%] ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jak už u španělských hororů bývá, opět zde hrály samé neznámé tváře a přesto byly výkony klasicky vysoké. Začátek naprosto typický a druhá polovina filmů klasicky svělá. Ač je ale film celkově spíše průměrný, dnešní americké rádoby horory a dokonce i předělávky kdysi úspěšných hororů tomuhle dílu nesahají ani po paty. Ržisér by si měl občas uvědomit že známí ksixt není zárukou dobrého filmu a právě ze španelských filmu si vzit příklad. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No super, nejpříjemnější hororové překvapení roku. Tenhle film jsem absolutně neměl v hledáčku, netušil jsem o něm vůbec nic, až jsem před pár dny viděl nějakou webovou upoutávku, která mě nalákala na jméno Álvara Augustína - producenta Sirotčince a Faunova labyrintu. Tak jsem si to sehnal a zkouknul a můžu říct, že španělské pojetí hrůzy mě prostě baví - já jim to všechno žeru i s navijákem a opravdu se u toho bojim. Eskalofrío je taková hodně temná detektivka (giallo bych se říct netroufnul, ale trochu se mu to svým stylem blíží), která má dost shodných prvků právě například s Faunovým labyrintem, a zároveň se blíží třeba Argentově Phenomeně. Samotný námět zaujme (zrovna nedávno jsem si říkal, že by se na tohle téma dal udělat pěkný horor), zamrzí snad jen zbytečný závěrečný twist, kvůli němuž výsledný dojem úplně nejsilnější. Mimochodem, nejlepší je první půhodina, kdy divák netuší, s čím má vlastně tu čest, takže pokud můžu poradit - rozhodně se po tom před zhlédnutím nepiďte (a nejlépe ani nesledujte trailer). Objektivně je to tak na 7/10, ale milovnící novodobých španělských hororů (k nimž se řadím) si klidně takové dva bodíky za sympatičnost přičíst můžou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delším váhání dávám tři, ale zpočátku jsem se rozhodoval za dvě. Jak velké očekávání může nakonec zhatit prožitek z filmu. Španělský horror mám rád a nesouhlasím, že konečně Španělé začali dělat dobré horrory. Oni je dělají výborné už minimálně od 60.let minulého století. Často i ve spolupráci s Italy, Francouzi či Angličany, případně Němci. Příběh nijak objevný, ale to by mi nevadilo. Zde se očekává především hutná atmosféra a les je ke strašení jako stvořený. Leč člověk se ani nebojí, ba co více, ani není řádně přibit do křesla, aby po chvíli zjistil, že se zapomněl nadechnout. Potěšilo mě, že se nejedná o jakousi variantu Stmívání pro malé dětičky, avšak dostatečné nevyužití lesa je pro mne velkým zklamáním. A záběry ruční kamerou s nočním viděním byly dosti nepříjemné... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Santi neznáša slnečné lúče a doktor im odporučil aby išli tam kde slnka veľa nieje.Tak sa rozhodli že to vyskúšajú.Len v okolí sa začnú diať divno krvavé veci a Santiho budu upodozrievať.Ma to silné tajomno,lebo som netušil kto to vlastne zabíja a hlavne kto to je.Les vie nabudiť veľmi silnú atmosféru a keď z nocou prichádza tvor ktorý vás chce spapať tak napätím sa to tu len hemží.Dosť často je tu tma a tak strašidelnosť tu je dosť silná.Herecké výkony boli presvedčivé a aj hlavný hrdina ukázal že vie zahrať postavu na pokraji zrútenia.Len príbeh mi pripadal strašne naivne bláznivý.Lebo sa to tvárilo ako Tarzan,len troška krvilačne.Takto by to dopadlo z Tarzanom keby ho nenašli ľudia.Atmosféra,napätie i strašidelnosť tu fungovala veľmi slušne.Ale príbeh je kameňom úrazu celého filmu.Je absurdný,nedomyslený a nebavil ma.A aj ten poster na film neskutočne zavádza chrapúň. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama