Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

junxi91 

všechny recenze uživatele

Jediný televizní pořad, ve kterém jsem skutečně vystupoval. Ano, byl jsem tam jako soutěžící a rovnou pětkrát! I přes velice silného soupeře, neschopnost si některé věci vybavit a dramatický spánkový deficit během druhého natáčecího dne jsem si odnesl nějaké knihy, pár tisíc korun a také tričko. A že to není soutěž pro každého? To určitě není. Pro retardy, ignoratny, absolventy vysoké školy života, odborníky ze sedmé cenové a další výkvět našeho národa to opravdu není. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jako soutěž pro inteligentní lidi nejspíš ne. Spíše pro ty, co denně nemají nic jiného na práci, než sedět u křížovek. Co se týče moderátorské stránky, tak není co vytknout ani pochválit, jelikož předčítání otázek zvládne každý bez ohledu na nějaký talent. Soutěžící se objevují chytří (v tom křížovkářském smyslu) a mají naluštěno, nebo chytří, co však nikdy křížovku ani neviděli a tím pádem pohoří a nebo ti hloupí. Jako relax se na to dívat dá. Jen ty výhry mohly být trochu lepší. Jednak trefit v bankomatu bonus se povedlo asi jednomu ze sta. Jinak výhra pár stovek byla na denním pořádku, což by tak zaplatilo tu cestu do studia a zpátky domů. :-) A ano, soutěžící ty částky co lítaly na obrazovce opravdu neviděli - takže to bylo pouze o náhodě a o štěstí. Ale je to jedna z dalších možností, jak si trochu rozšířit obzory. 50% ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Já na AZ-kvíz nedám dopustit ! "obligátní třináctka" a "ká jako karel" jsou nedílnou součástí mého denního režimu. Zdejší nízké hodnocení mě příliš nepřekvapuje, jelikož soutěž nesmrdí komercí a stále v ní jde o klasické vědomosti a ne o to, kdo z účinkujících ze sebe před televizní kamerou udělá většího dementa. Tímto zdravím tvůrčí tým TV Nova :)) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních televizních soutěží, která se na obrazovkách udržela a stále jí můžeme sledovat. Myslím, že si i celkem drží svojí úroveň - až na těch pár exotů, co tam kolikrát přijde :D Ale stresovat se tam nad těma pitomejma políčkama, "těžce" si svýma vědomostma vybojovat postup k bankomatu, a pak si vyklikat 500,500,100, tak to bych si asi hodil mašli! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na VŠ a nechtělo se mi do školy, povaloval jsem se a koukal na pořady, jako byl tenhle. Má to svoje kouzlo. Většinu soutěžících tvořili freakové, zábavní už svým zjevem a pak byly super ceny pro vítěze, které jen málokdy alespoň vykompenzovaly cestu vlakem do Brna a zameškaný den v práci.... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno