Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

nunka 

všechny recenze uživatele

Voči záťaži nie je nik imúnny, v prostredí, v ktorom sa prelejú hektolitre krvi, už vôbec nie. Triage je silný film z vojenského prostredia, analyzujúci účasť na (ne)ľudskom utrpení a dopady týchto tráum na ľudskú psychiku. Colin Farrell je výborný, vyzerá ako troska, je až obdivuhodné, čo dokázal urobiť pre túto rolu, bravúrne znázornil stav na pokraji psychických a fyzických síl, následne obnovu a emocionálnu očistu. Aj keď ide o tému na city hrajúcu (vojnové konflikty, psychické traumy, straty, smútenie, hraničnosť nezdolnosti ľudskej psychiky) v celom filme nie je nič silené, ničím sa nevydiera - akurát surové, tak akurát citlivé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně silný příběh,který ovšem není plně využit a nebýt výborného Farrella a hodně překvapivého a emotivního konce byly by moje dojmy hodně rozporuplné.Škoda,že tvůrci v první půlce,kdy není divákovi ještě úplně jasné kudy se bude snímek ubírat,tvůrci mnohdy nepříliš úspěšné bojují s rozvleklostí,která může leckoho odradit.Celkově tedy za tři,ale k lepšímu hodnocení až tolik nechybí ..70% ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek,velmi působivý konec a mezi tím asi hodinka nepříliš interesantního tápání,co že se to tam tehdy vlastně stalo.Herci hrají,co se dá,ale nemůžu se ubránit pocitu,že zajímavý příběh dvou válečných fotografů měl být uchopen z úplně jiného úhlu.Až tady jsem se dozvěděl,že film je od režiséra Země nikoho,která taktéž představuje netypické pojetí válečného snímku,a která je lepší.Škoda,úvodní válečné peklo mělo sílu. 65 % ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Film nebyl spatny, ale neco mu chybelo, bylo az moc videt, ze tvurci melo malo penez (nebo invence?) - Farrell neni charakterni herec a do podobnych roli mi nesedne. Diky popisu zde jsem cekal neco trosku jineho, ale toto dramaticke ztvarneni bylo lepsi, ale proste tomu chybelo lepsi propracovani jednotlivych zaberu i postav. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Zemi nikoho jsem měl přehnaná očekávání, která se samozřejmě nemohla zcela naplnit. I tak ale Tanovič nenatočil vůbec zlý film, který vystavěl především na dobrém scénáři a skvělých výkonech herců. Nemůžu se sice ubránit dojmu, že to mohlo být kratší, ale i tak jsou Oči války slušně nadprůměrné drama. 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)

Reklama

Reklama