Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Prč má seriál jen první epizodu?" - jsem si říkal. Teď už to vím: Protože je doslova mimózní. Všechno je založeno na životě několika vyšetřovatelů a agentů FBI, kteří by měli umět používat mozek, bohužel uhle drobnost někdo zapomněl říct scénáristům seriálu, zřejmě. Čím blíže konci, tím více seriál oplývá nesmyslný zvraty, zjištěními a "paradoxy", které diváka trefí do ksichtu okamžitě, ale postavám docvakávají až se zpožděním mnoha dílů. Dokonce i již jednou řečené před vícero svědky je před těmi stejnými lidmi o několik dílů později naprostou nečekanou novinkou - WTF? Např. 11 dílů trvalo zjistit to, co bylo jasné už od prvního (druhého?) dílu, a že to nikoho z těch dvou netrklo, jen dokazuje nesmyslnost natahování děje a blbost scénáristů (SPOILER: Tím myslím zjištění druhého výpadku - KONEC SPOILERU). Seriál měl do cca. 15. dílu (z 22) svoje mouchy, ale kdyby další dění dávalo smysl a autoři by se v hlavní lince zaobírali TÍM ZAJÍMAVÝM a nerozmělňovali příběh do telenoveláckého zbytečně protahovaného typicky blbého seriálu, tak by se to ještě zkousnout dalo a skutečně bych byl ochoten to hodnotit ***, ale co se dělo v dalších dílech byl skoro vrchol. Kvalita šla rapidně dolů a smysl jakéhokoliv jednání postav i myšlenky scénáristů zcela do prd... kytek. Ke konci seriálu už jsem klesal k jedné hvězdičce. A to prosím neberu v potaz typicky americky filmově seriáloidní ignorování smrtí parťáků po pár minutách nebo to, že samozřejmě celý svět má americkou angličtinu jako svůj druhý mateřský jazyk. ~~~ Pokud tedy vezmu v potaz "první a druhou polovinu", zůstanu u "arytmetických" **. A ne, konce seriálu NENÍ škoda. Děsím se toho, s jakými zvraty v ději a postavách by byli autoři ještě schopni přijít. ~~~ SPOILERoidní PS: Mělo to končit tím, že vše mezi prvním a druhým výpadkem byl samotný Flashforward :) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o jedno. Vytvořit "coolovost" a pak se jen tak doplácat k nějakému konci. Ta "coolovost" je v tomto případě výpadek, který zamotá osudy několika relativně sympatickým postavám. Nějaký konec znamená, že vlastně je jedno, jak to skončí, hlavně že se mají všichni rádi. Nebylo to špatný, ale mohlo to být lepší. Zatraceně lepší. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

FlashForward kombinuje známé propriety (agenti FBI, alkoholismus, manželské rezepře, kriminální pátrání) s velice originální zápletkou. Právě sci-fi kontext vzpomínek na budoucnost dává seriálu druhý rozměr: hlavní hrdina vidí sám sebe, jak bude v budoucnosti znovu pít. Jeho manželka vidí, že ho (pravděpodobně) opustí a bude žít s někým jiným. Ale dojde k téhle budoucnosti, když ji oba viděli? Dá se budoucnost vůbec změnit? Nebo k téhle budoucnosti dojde právě proto, že ji viděli (např. všimla bych si toho chlapíka, kdybych ho neviděla ve své vzpomínce na budoucnost)? Pochválit musím casting. Joseph Fiennes nechává zapomenout na svého zamilovaného Shakespeara (skvělý americký přizvuk!) a agenta FBI mu věříte od začátku, Sonya Walger zvládá polohu doktorky, matky, manželky a ženy, která přesně neví, co si má počít se svým FlashForwardem, kde se zaplete s Jackem Davenportem, který má přesně tolik charismatu, abyste paní doktorku chápali. A takhle bych mohla pokračovat (Bryce a jeho Japonka, Dominic Monaghan atd.). Originální, chytlavé, napínavé, dobře natočené, ty peníze jsou v seriálu opravdu vidět. Posledních šest dílů je velká jízda a finále mi vzalo dech a to se mi jen tak nestává. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľký potenciál, ktorý ani po 10 dieloch nevyprchal. Rozuzlenie deja prichádza v rozumných dávkach a dobre obsadené aj napísané postavy začínajú s nezadržateľným časom bojovať o svoju budúcnosť. Tento úžasný seriál zrejme nepokračuje z dôvodu zásahu vyššej moci. Skvelý sci-fi seriál je o tom, že všetci ľudia naraz upadnú do bezvedomia a za dve minúty a sedemnásť sekúnd sa im ukáže ich budúcnosť. Zaujímavé a technicky slušne natočené, ktorému by sa dalo odpustiť aj občas trochu hluché miesta. Tým, že však bola natočená len prvá séria vyznieva do prázdna. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti dílech dávám zatím lepší 3 hvězdy. Možná půjdu na 4, ale až podle vývoje seriálu, který má zajímavý nápad i potenciál, ale pár indicií mne varuje, že to scenáristi můžou lehce zničit jako zničili Heroes. Efekty jsou úžasné, dokonalá kamera, práce s atmosférou, barevnými odstíny... Zápletka zajímavá. Jen ty postavy tak nějak, mi nesedí. Nesedí mi mladej Fiennes a nevěřím mu jeho roli. Ostatní se hodně snaží, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že to, co se stalo, bude jen atraktivním pozadím pro rodinné problémy - viz naprosto zbytečný díl v řetězci fast foodu s tím dealerem. Jsou tam nelogické věci, kdy třeba agent FBI hned uvěří anonymnímu telefonátu, nebo že letěj do Německa, aby zjistili, že v době výpadku padaly z nebe vrány (to nepadaly i jinde a nikdo si toho nevšiml?) A skutečně mi začíná vadit, že místo mysteriozní cestou se tvůrci vydávají tou cestou rodinných problémů a začíná to vypadat spíš jako Zoufalé manželky na Měsíci. Ostatně, většina 5. dílu byla WTFkoidní... EDIT PO 6. DÍLU: Snižuju na dvě hvězdy. Tohle je fakt o ničem a WTF momentů stále víc. --- EDIT po všech dílech. Nechám tři hvězdy. Na rozdíl od Lost se aspoň tvůrci snažili jednotlivé linie pospojovat, ale těch děr a logických nesmyslů je tak skutečně až moc. Některé věci jsou nahozené, jiné nedovysvětlené, jindy si už člověk ťuká na čelo (SPOILER: Když už na mně míří pistole napojená na mechanismus odpočtu a automatického stisku spouště, je možná jednodušší mezi pistoli a člověka umístit překážku, do níž by se kulka zaryla, než složitě přemýšlet, který drát dřív a jak, a dávat k tomu návod ve formě písničky z Dr. Seusse. Celé se to tváří tak strašně komplikovaně, ale už to neřeší třeba nerovnováhu, kdy lidé, kteří měli žít, spáchali sebevraždu. Stejně tak ti, co nic neviděli - proč hned zavádět sebevražedné a vražedné sdružení, když není jasné, jestli ti lidé nespali nebo mohlo jít o jiný problém? A nakonec mi vadí, jak seriál lavíruje mezi osudem daným a možností svobodné vůle, aby pak se přiklonil spíše k té determinaci, ale zase už dále nerozvíjí téma Božího muže... Zkrátka v mnoha ohledech se seriál posléze stává poněkud nevyváženým a neujasněným, postavy se chovají divně a všelijak, nu a co říci ke konci? Mysleli si tvůrci, že na konci každé sezóny přijdou další vize budoucnosti a zase se budou lidi honit za fantomy? Sorry, ale už v první a jediné sezóně to bylo časem únavné. A btw, kde je v posledním dílu ten nacista, co měl přiletět do Ameriky? Jo, a btw 2, jak to, že když byl v Americe den, byl den i ve všech dalších zemích světa, a ne třeba v Afghanistánu noc? A btw 3 - docela by mne zajímalo vysvětlení klokana - symbol, nebo náznak toho, že jde o sen? ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama