Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl. Skvělá myšlenka a parádní herecké obsazení. Od první epizody dobré tempo, které neustoupí až do poslední. Bohužel série není ukončena a nedostali jsme všechny odpovědi, takže nemohu dát plný počet. Pokud by se někdy v budoucnosti chystala druhá série, rád hodnocení změním na plný počet, který by si FlashForward rozhodně zasloužil. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

FlashForward kombinuje známé propriety (agenti FBI, alkoholismus, manželské rezepře, kriminální pátrání) s velice originální zápletkou. Právě sci-fi kontext vzpomínek na budoucnost dává seriálu druhý rozměr: hlavní hrdina vidí sám sebe, jak bude v budoucnosti znovu pít. Jeho manželka vidí, že ho (pravděpodobně) opustí a bude žít s někým jiným. Ale dojde k téhle budoucnosti, když ji oba viděli? Dá se budoucnost vůbec změnit? Nebo k téhle budoucnosti dojde právě proto, že ji viděli (např. všimla bych si toho chlapíka, kdybych ho neviděla ve své vzpomínce na budoucnost)? Pochválit musím casting. Joseph Fiennes nechává zapomenout na svého zamilovaného Shakespeara (skvělý americký přizvuk!) a agenta FBI mu věříte od začátku, Sonya Walger zvládá polohu doktorky, matky, manželky a ženy, která přesně neví, co si má počít se svým FlashForwardem, kde se zaplete s Jackem Davenportem, který má přesně tolik charismatu, abyste paní doktorku chápali. A takhle bych mohla pokračovat (Bryce a jeho Japonka, Dominic Monaghan atd.). Originální, chytlavé, napínavé, dobře natočené, ty peníze jsou v seriálu opravdu vidět. Posledních šest dílů je velká jízda a finále mi vzalo dech a to se mi jen tak nestává. ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

“On October 6, the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds, the whole world saw the future. Výborný námět, výborná zápletka, skvělé obsazení, velmi dobrá hudba. To je jen stručný popis skoro dokonalého seriálu. Každý díl přinese divákovi další kousek zamotané skládanky a hlavně několik dějových zvratů, které čeká asi málokdo. Všechno ústí v neuvěřitelně napínavý a překvapivý sled událostí, takže jsem se po konci každého dílu těšil na začátek dalšího dílu a s každým dílem jsem čekal, co tvůrci připraví na závěr tentokrát. Výbornou zápletku podporují také skvělé herecké výkony, nejsympatičtější mi připadaly postavy Marka a Janis, ale výborně zahraných postav tam bylo víc. Celý seriál korunuje výborný (a taky trochu otevřený) konec. Škoda, že se zatím nechystá pokračování seriálu, ale na druhou stranu by se s dalšími sériemi kvalita seriálu snižovala... ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Celý seriál stojí a leží na jediném. Na závěrečném díle, který nás obeznámí se všemi nejasnostmi, záhadami a hlavně vysvětlí proč, že k tomu výpadku vlastně došlo a kdo za ním stojí. Bohužel ani jeden z těchto faktorů nebyl splněn a i přes skvělých 21 dílů seriál upadne v zapomnění. Neskutečně zpackaný závěr a fakt, že nebude objasňující pokračování, kazí celkové hodnocení seriálu. 4*, listopad 2014, pc ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama