Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Prč má seriál jen první epizodu?" - jsem si říkal. Teď už to vím: Protože je doslova mimózní. Všechno je založeno na životě několika vyšetřovatelů a agentů FBI, kteří by měli umět používat mozek, bohužel uhle drobnost někdo zapomněl říct scénáristům seriálu, zřejmě. Čím blíže konci, tím více seriál oplývá nesmyslný zvraty, zjištěními a "paradoxy", které diváka trefí do ksichtu okamžitě, ale postavám docvakávají až se zpožděním mnoha dílů. Dokonce i již jednou řečené před vícero svědky je před těmi stejnými lidmi o několik dílů později naprostou nečekanou novinkou - WTF? Např. 11 dílů trvalo zjistit to, co bylo jasné už od prvního (druhého?) dílu, a že to nikoho z těch dvou netrklo, jen dokazuje nesmyslnost natahování děje a blbost scénáristů (SPOILER: Tím myslím zjištění druhého výpadku - KONEC SPOILERU). Seriál měl do cca. 15. dílu (z 22) svoje mouchy, ale kdyby další dění dávalo smysl a autoři by se v hlavní lince zaobírali TÍM ZAJÍMAVÝM a nerozmělňovali příběh do telenoveláckého zbytečně protahovaného typicky blbého seriálu, tak by se to ještě zkousnout dalo a skutečně bych byl ochoten to hodnotit ***, ale co se dělo v dalších dílech byl skoro vrchol. Kvalita šla rapidně dolů a smysl jakéhokoliv jednání postav i myšlenky scénáristů zcela do prd... kytek. Ke konci seriálu už jsem klesal k jedné hvězdičce. A to prosím neberu v potaz typicky americky filmově seriáloidní ignorování smrtí parťáků po pár minutách nebo to, že samozřejmě celý svět má americkou angličtinu jako svůj druhý mateřský jazyk. ~~~ Pokud tedy vezmu v potaz "první a druhou polovinu", zůstanu u "arytmetických" **. A ne, konce seriálu NENÍ škoda. Děsím se toho, s jakými zvraty v ději a postavách by byli autoři ještě schopni přijít. ~~~ SPOILERoidní PS: Mělo to končit tím, že vše mezi prvním a druhým výpadkem byl samotný Flashforward :) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl a musím říct,že seriál byl výborný.Děj se ze začátku plazil,ale pak se to začalo pořádně rozjíždět.Osudy lidí se nakonec vyplnily,ale velmi mě štve,že seriál nemá více sérií,přestože to skončilo trochu otevřeně.Postavy byly výborně vybrané.Třeba se za pár let dočkáme další série,i když v to moc nevěřím.Jeden z těch povedenějších amerických seriálů,co můžete vidět.I proto dávám 80% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se seriál dožil jen jedné sezóny, ale na druhou stranu, scénáristé si za to můžou sami. Rozjezd seriálu byl bombastický, ale pak to začalo stagnovat a kvalita dílů v první půlce byla značně nevyvážená. Byly tu výborné díly (1x01, 1x02, 1x07, 1x10), byly tu nemastné díly s pár dobrými momenty (1x03, 1x05, 1x06), a pak tu byly naprosto příšerné epizody (1x04, 1x08, 1x09). Nedivím se, že diváci přestávali sledovat, seriál se ještě ani pořádně nerozjel a už nám servírovali hloupé vedlejší zápletky a nudnou vatu. Po těch deseti dílech by mi ani nevadilo, kdyby seriál skončil. Jenže když se seriál po zimní pauze vrátil, dostalo to všechno pořádné grády a v té druhé půlce nebyl žádný špatný díl, všechny byly nadupané! Kdyby to tou první půlkou nepodělali, mohli jsme tu mít parádní seriál, který měl slušné herce, dobré postavy a hlavně slibný náměť, ze kterého se dalo hodně vytěžit. Takhle nám zůstalo jen neukončené cosi a myslím, že znovu už na to koukat nebudu. Nač se podruhé pouštět do běhu na dlouhou trať, u kterého předem víte, že se do cíle nikdy nedostanete... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Intenzivně napínavé, tajemné, dechberoucí, překvapivé, precizně natočené, hudebně podtržené (devátý díl ve znamení Boba Dylana a jeho úžasné Shelter from the storm), 50% herců na cenu Emmy, napínavě akční (přestřelka 5. dílu v parkovišti byla úžasná) a myšlenkově jedinečné. Mám jedinou otázku. Kde je ku*va druhá řada? ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)

Reklama

Reklama