Reklama

Reklama

Sestřička Jackie

(seriál)
  • USA Nurse Jackie (více)
Trailer 9
USA, (2009–2015), 36 h 50 min (Minutáž: 24–30 min)

Hrají:

Edie Falco, Merritt Wever, Paul Schulze, Stephen Wallem, Dominic Fumusa, Ruby Jerins, Anna Deavere Smith, Peter Facinelli, Mackenzie Aladjem, Eve Best (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(80)

Jackie Paytonová pracuje jako sestřička na pohotovosti. Denně se potýká s problémy pacientů. Není to vůbec jednoduché v tom věčném zmatku, mezi bolestí a strachem, netrpělivostí, okamžiky zoufalství i bezohledností nemocných, aby zůstala vždy tolerantní, přívětivá, profesionálně na úrovni. A doma na Jackie čekají dvě malé dcerky a manžel Kevin. V práci vedle ní stojí kolegové jako doktor Coop s Tourettovým syndromem, lékárník Eddie či kamarádka dr. Eleanor O'Harová. Tomu všemu v nemocnici šéfuje poněkud protivná a přísná primářka Gloria Akalitusová. Vítejte v světě Jackie. (Česká televize)

(více)

Videa (99)

Trailer 9

Recenze (29)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší dramedy prírastok do stajne Showtime, kde očividne vedia, čo chcú diváci vidieť a aj do relatívne všedného námetu dokážu scenáristi narvať nejaký ten doteraz nevidený a viac alebo menej kontroverzný nápad. Výsledok je aspoň u mňa vždy totálny úspech a logo Showtime na obrazovke je pre mňa zárukou tej najkvalitnejšej televíznej produkcie. Tentokrát natrháva prdel väčšine nemocničným seriálom na Vicodine závislá sestrička Jackie, ktorá vám obecne zažitú predstavu o roztomilých vysmiatych sestričkách rozpráši v priebehu jednej epizódy. Všetky postavy napriek svojej určitej uletenosti pôsobia skutočne živým dojmom a sú prezentované naozaj nevtieravým spôsobom so všetkými svojimi kladmi aj zápormi (sebeckejšiu hlavnú hrdinku budete inde len veľmi ťažko hľadať). Síce nedosahuje vražedné nezastaviteľné tempo napr. takej Pohotovosti, no všetok ten stres, emócie, psychický tlak a vzťahy na pracovisku a k pacientom, s ktorými sa musia všetci neustále vyrovnávať, sú vykreslené naozaj verne a okrem toho, všetci pri tom šňupaní, kradnutí liekov, písaní na Twitter a naozaj "nenápadnom" reklamovaní iPhonu sypú z rukáva jednu hlášku za druhou... zatiaľ môj seriálový objav tohto roka a teším sa na tretiu sériu ()

martins 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu skvělý seriál, moc jsem se bavil. Ikdyž jsem k němu přišel relativně nedávno, od dob Deníku Doktorky jsem lepší seriál z nemocničního prostředí opravdu neviděl. Reprezentativní vzorek sester, kterému vévodí Jackie feťačka a nevěrná manželka, která vystupuje jako v práci jako svobodná, přestože má milujícího manžela a dvě rozkošné dcery, Grace totálně mimo a Fionu, vymýšlející si nemoci. K tomu šílená doktorka O ´Harová, léčící pacienty v lodičkách, gay bratr Thor, cvalda Zoye, playboy doktor Finch a ředitelka Gloria, která si může hodit mašli... ()

Reklama

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie, takto nie. V pilotnom diely je cela Jackie vykreslena celkom zaujimavo a aj ked tam nebolo nic co by vyrazne vycnievalo -ziadne navaly hlasok,superdramaticke sceny...- tak som si nejakym sposobom tento serial vlastne celkom oblubil. Po dalsich par castiach sa ale toto zahadne kuzlo nahle rozplynulo. Zostala z neho jedna hlaska za epizodu a nejaka ta vtipna situacia. Skratka nic,co by ma dokazalo pri tejto serii dalej udrzat. Prepadak to rozhodne nie je a som presvedceny, ze vela ludi tento serial miluje, ale minimalne nasledujuce casti v prvej serii si atmosferu pilotu nedokazali udrzat a na tie dalsie som uz nemal sily... ()

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně překvapení mezi seriály které se objevily v roce 2009. Nurse Jackie se nesnaží být šokující, vyjímečná nebo vtipná za každou cenu a její jedinečnost spočívá, narozdíl od ostatních seriálů, v uvěřitelnosti. Skvěle jsem si u toho odpočinul, a 1. řadu jsem sjel během pár dní. Edie Falco je v hlavní roli fenomenální a seriál si prostě jen tak bezstarostně plyne, žádné zvraty, kiksy a klišé. Takhle nějak si představuju splašky typu "Ordinace v růžové zahradě", když se toho ujme někdo svéprávný. Ano, není to pro masy a nikdy to popularity House nebo Greys Anatomy nedosáhne, ale svoje publikum si to určitě najde. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy v centru seriálů byli klaďasové a obětavé duše? Skončily s příchodem Showtime. Děvkař, drogová dealerka, vrah... No, v Nurse Jackie je ve středu dění "jen" jedna jízlivá zdravotní sestřička, která je sice neuvěřitelně sobecká, porušuje jedno pravidlo za druhým, a většinu volného času věnuje šňupání všelijakých léků na předpis, ale (skoro) vždycky jí na srdci leží dobro pacienta. Kolem ní se točí spousta bizarních postaviček, neschopný namyšlený doktor Coop, co ve stresu šahá lidem na intimní partie, brilantní doktorka O´Hara, která ujíždí na všem drahém a přepychovém, lékárník Eddie, co je do Jackie po uši zblázněný, její hláškující best gay friend Momo, a hlavně infantilní uniformy nosící ujetá sestřička v zácviku Zoey, která je sice neobyčejně schopná, ale hlavně neuvěřitelně nesmělá a nesebevědomá, co do povahy pravý opak Jackie. Nurse Jackie staví především na geniálním výkonu Edie Falco (která po roli mafiánské manželky Carmely Soprano dokazuje, že je skutečným hereckým chameleonem) a na netypickém humoru, který v žádném případě není pro všechny, ale komu sedne, sedne mu hodně. Navíc má příjemnou stopáž, při osmadvaceti minutách na díl nikdy nestačí nudit, a sem tam přijde i nějaký ten wtf twist a cliffhanger. Skutečně příjemná záležitost. Od třetí sezóny jde sice dolů, ale pořád se směle drží na 70%. ()

Galerie (983)

Zajímavosti (2)

  • Newyorské združenie zdravotných sestier odsúdilo správanie hlavnej postavy - odvolávalo sa na etický kódex ošetrovateľstva. Na túto pripomienku sa takmer ihneď zabudlo, zatienili ju nadšené recenzie od uznávaných televíznych kritikov. (krasomama)

Reklama

Reklama