Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je těžké navazovat na řekněmě slavné (označení legendární jak se často uvádí u Sanitky není na místě) seriály. Už jsme to zažili u Nemocnice na kraji města a teď tu máme z dalších pokusů. Předně musím pochválit ve všeobecné rovině ČT za slušnou propagaci tohohle seroše. Bývalo celkem pravidlem, že nejeden tvůrčí tým dal pod křídly ČT hodně slušný TV film, ale kdyby o něj člověk náhodou nazaškobrtl při vysílání v Tv, utekl by mu... (předesílám, že nepatřím k těm co si na začátku v týdne zakroužkovávají co by chtěli vidět). A teď k té Sanitce. Renče nemám rád, nesedí mi. Na Sanitce byla velmi vidět ta úporná snaha natočit něco ve stylu západního střihu, aby to bylo akční, aby tam byla krev, aby tam byly jednotky integrovaného záchranného systému, ale také aby tam byla příběhová linie se známými herci a aby se podařilo zrecyklovat hlavně původní postavy v původním obsazení. Po prvním dílu (a po skončení třeba změním názor) jsou dojmy více než rozpačité. Celé to připomíná mexickou telenovelu ze zdravotnického prostředí. Řada dialogů je opravdu tupá. Rádoby akční záběry na houkající ambulance, první nehoda (jak z Kobry 11), dialogová komixová okna, nepřesvědčivé herecké výkony (Jiráček, Kolesárová, Veškrnová - Havlová) vše to bylo takové nemastné neslané. Máme zde i první konflikty mezi Jiráčkem (začínající doktor u záchranky) a Vašutem (dlouhosloužící řidič) a jelikož je pro Renče divák pitomec, je třeba každý názorový střet doprovodit hudebním podtrhem jako z hororu. Proč při vyprošťování raněných z autobusu zvolili tvůrci jako hudební podklad chorál také moc nechápu.... Zkrátka tohle je jen za dvě houčkačky, třeba bude lépe, ale pokud Sanitka pojede stejným tempem, nepomohla by jí ani nehoda vlaku či pád dalšího letadla v Suchdole. * * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z původní lehkonohé víly se stala stará bába, která si kecla na svoji tlustou zadnici. Trapná pididramátka, která se primárně točí kolem sexu, nebo alespoň toho, kdo s kým, kdy a proč. Esence toho nejhoršího, co se potácí kolem bludného kamene všech telenovel, si reklamní režisér (kdeže jsou ty doby, kdy točil filmy?) Renč spletl do tlustého biče a mával tímto kostrbatým lejnem, až se divák bojí, kdy se stárnoucí herecké hvězdy obnaží a jmou se kopulovat před kamerou. Bartákova hudba za něco stojí jen v těch okamžicích, kdy ji ukradl bratrům Ormům. ()

Reklama

lillien

všechny recenze uživatele

Po pilotním dílu nemá smysl udělovat hodnocení, ale protože původní Sanitku považuji za jeden z nej českých seriálů, dovolím si alespoň resumé mých pocitů z tohoto pokusu o navázání na dávný úspěch. Myslím, že to nedopadlo o nic hůř, než dvojka Nemocnice na kraji města. Zásadní problém je v tom, že tohle už nemá nic společného se starým Jiřím Hubačem. Nechci snižovat Ivana Hubače (třeba jeho Dlouhá míle je vynikající), ale tady je scénář triviální a nenápaditý, místy až trapně hloupoučký, napsaný jako přes kopírák pro současné nenáročné české seriálové publikum, které nevyžaduje duchaplnost a mám pocit, že nevyžaduje ani kloudné herectví. Nová Sanitka vsadila na táhlo několika herců ze staré gardy, kteří ale pod jinou taktovkou než Dietlovou nebo Adamcovou ze sebe tlačí zas jen šedý průměr. Nové tváře mě zatím neoslovily. Za neomluvitelné považuji vykrádání scén z původní Sanitky. Např obšlehlá situace, kdy mladý Jandera řeší stejný konflikt jako jeho otec ( záchranář odmítá snést pacienta z vyššího patra). Jestli došly nápady, měl Renč možná zůstat u reklamy. Nechci to hned odsoudit k odpadu, takový odpor jako Ulice to ve mně nevyvolalo, ale na víc než kulisu k žehlení to zatím nemá. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Tři legendární scény: dvě s Romy a jedna s muslimy. Ty stojí za odpad! jako řemen. Renčovy výmluvy, že on to nevymyslel, že to pouze zrežíroval, jsou alibismem té nejvyšší úrovně. Jeho názory jsou obecně známé, je to rasista, přátelí se s Danielem Landou, podporuje Miloše Zemana. Jako "umělec" se režisérsky podepsal pod Sanitku 2, jinými slovy s oněmi vyobrazeními, jež jsou absolutně přes čáru, souhlasí. A stejně jako všechny tyhle vypatlané mozky, na protiargumentaci vůči chybám ve svém díle postavených na xenofobii je schopen přirozeně zareagovat pouze výhrůžkami násilí a vztekem (viz pořad Zaostřeno na ČRo Plus z 18. ledna 2014). Česká televize definitivně zničila koncept veřejnoprávní televize a odhalila svoji populistickou tvář. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)
  • Vůz, který dostal Neliba (Marek Vašut) od syna z USA, je Chevrolet Corvette šesté generace. (Kirman)
  • Ve scéně, kdy záchranáři míří na další klamavé volání do klubu Varieté, velkému sanitnímu vozu nesvítí jedna žárovka na SPZ. Při dopadení anonyma Cíglera (Igor Bareš) ho odváží záchranáři na Václavské náměstí. Tam už ale sanitnímu vozu svítí obě dvě žárovky. (PAULOO)

Reklama

Reklama