Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Krok po dvaceti devíti letech byl, si myslím, udělán rázně a pravou nohou. Silná návaznost na předchozí seriál je určitě správná volba, i když to může působit jako lehká, námětová marnost. Některé podobnosti jsou až příliš okaté. Seriál vznikl v době, kdy se stalo takovým menším národním sportem okamžité odsuzování a degradace. Zde to mají na starost přechytralí všeználci, kteří sedí doma, vadí jim v podstatě vše, co v seriálu vidí, a mají tolik nestoudné suverenity a anonymní odvahy, že to odsoudí bez jakýchkoliv konkrétních výtek. Ubohé narážky o tom, jak to má a nemá být, skutečně nechápu. Nikdo z nich nikdy nic nedokázal a nedokáže, ovšem zde mají možnost svou omezenost projevit, a také to dělají. Ano. Hodnotím zatím průměrně. První díl do toho šel nepochybně bez váhání a po hlavě, i když mi první zásah přišel chvílemi až moc show, hudba mně u toho velmi mile překvapila. Jen tak dál. Kamera je akční, možná trochu přehnaně, ovšem to dnes všichni chtějí, ne ? Já bych se bez toho klidně obešel. Jak moc budou doktorské zásahy reálné, jako v předchozí sérii se teprve uvidí, nicméně začátek velmi slušný. Individuální příběhy hrdinů se přizpůsobují době, na nic nečekají a také se hned rozjíždějí. Je nutné si přiznat, že toto je seriál pro široké publikum, a jako takový v sobě musí mít určité kompromisy a záměry. Lásky, nelásky, zrady i podvody. Seriálu to může škodit, ovšem buďme rádi, že se toho chytla ČT s Renčem. Adamec ať si zůstane u svých Pojišťoven a Cest. Zatím nevidím jediný důvod seriál nesledovat, lépe to v dnešní době asi už nejde. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doprdele ale už mě s tím přirovnáváním k nějaký zahradě, nemocnice či pojištovně apod. výdobytkům vážně uživatelé serete! To neumíte napsat svůj vlastní názor???! Furt opičkujete jedno a to samý, když se objeví nový seriál z lékařského prostředí! *** Po shlédnutí všem 13ti dílů musím uznat, že syn pana Hubače se popral s pokračováním velmi statečně a pan režisér Renč udělal svoje celoživotní "seriálové" dílo. 80% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Úhrnem musím seznat, že Sanitka 2 je dobrá série seriálu, který v polovině 80. let dokázal mnoho, například konkurovat Nemocnici. Samostatně série funguje, funguje i jako pokračování po letech. Vše hlavní navazuje - obsazení i rétorika problémů z rychlé záchranné služby. Překvapením je Veškrnka, která v první sérii nebyla, ale generačně se k Hanzlíkovi a Adamovské hodí ideálně. Zatímco dříve komplikovaný doktor Jandera sváděl boj se socialistickými větrnými mlýny, dnes patří mezi lékaře bez hranic, což je velmi uvěřitelné, zajímavé a skutečně přijatelné. Zatímco dříve byla komplikací emigrace doktora Maudera, dnes je problém muslimská dvojice. V první sérii byl jeden výlet za cikány, ve druhé mezi romy, staré dějové linky jsou bez problému aktualizovány a nové tváře a příběhy nenudí. Zajímavá linka se odehrála v manželství mladého Maudera a jeho nevěrné ženy, sexy slovenské dispečerky v podání Jany Kolesárové. Určité pochybnosti jsem měla o lince s Ivanou Andrlovou, ale i ta měla nakonec v celém soukolí svůj význam. A samozřejmě milé bylo setkání s Jiřím Dvořákem, který táhne každý projekt, na kterém se podílí, do výšin. Ustála jsem i komiku Lábuse, který se stal novým parťákem Srstky, neurazila jsem se karikou Vašuta a Zedníčka, takže venkoncem určitě nemám pocit promarněného času a to je mnohem víc, než bych byla předpokládala, že Filip Renč zvládne ukočírovat. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech je patrné, že nová Sanitka 2 je stejně křečovitá, jako ta stará, ale máme tam hnědoobčany, tak je to "in" ... Důležité je, že si ubližují sami, tak to snad nezhorší naši reputaci v zahraničí, když jim tu jinak pořád tak ubližujem ... Takovou slabotu by spíš člověk čekal na Nově, u ČT je to fakt bída. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • V souvislosti se špatnou návazností na původní sérii, která se odehrávala v průběhu 19 let (1956 - 1975), čehož si scénáristé nevšimli, se občas objevují u pokračování dohady nad věkem MUDr. Jandery (Jaromír Hanzlík). Ten lze velmi snadno vypočítat. V původním seriálu přichází v 8. epizodě (1984) Janderův spolužák MUDr. Karlík (Svatopluk Skopal), který si v rozhovoru s Eliškou (Zlata Adamovská) stěžuje, že je mu 34 let a ještě nic nedokázal, z čehož lze usuzovat, že Janderovi je zhruba stejně. Ve stejném díle se otevírá ARO v nemocnici Na Františku, které se v reálu otevíralo roku 1965. Jandera se tedy musel narodit v roce 1930-31. V době, kdy se „nová“ Sanitka odehrává, by mu tedy muselo být něco kolem 82 let. (cundak)
  • Hneď druhý natáčací deň sa prihodila smutná udalosť. Zomrel režisér Jiří Hubač, pod ktorého režisérskou taktovkou sa natáčala prvá Sanitka (1984). (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Josef Neliba (Marek Vašut) a Vojtěch Jandra (Jaromír Hanzlík) zachraňují muže na ulici po bodnutí zlodějem, zaparkuje Josef svou novou Corvettu asi půl metrů od obrubníku, avšak v další scéně je již Corvetta zaparkovaná tesně u obrubníku. (klojM)

Reklama

Reklama