Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Tohle komorní scifi má po scénáristické stránce hodně problémů, přes úžasný vizuál z něho čiší amatérina scénáristů (od citu pro reálnost a uvěřitelnost situací až po vůbec způsob vyprávění a odvíjení děje). Nicméně, co mě ovšem iritovalo nejvíce byly realtime videohovory s centrálou na zemi a podobné rádoby eye-candy vychytávky, pro jakéhokoliv fanouška scifi nejeden WTF moment zaručen v každém díle. // Po posledním díle musím uznat, že celou druhou polovinu jsem hltal doslova jako maliny a Defying Gravity mi velmi přirostlo k srdci. Škoda, že se již pokračování nedočkáme. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Och joj, už prvé dva diely ma príšerne rozčuľovali a nemohla som si pomôcť. A to dnes, v roku 2012, ľudia nadávajú na nelogické správanie "vedcov" v Scottovom Prométeovi... to asi nevideli túto bandu tvorcov a postáv, ktorí pod rúškom vedy mixujú takú divokú zmesku "superstitious stuff" - povier, náboženstiev a morálky založenej na iracionalite - až to nie je zdravé. Biologička hádžuca smutné oči na likvidované vzorky králičích embryí a ťažko filozoficky sa zamýšľajúca nad tým, ako "zabíja" zhluky desiatich buniek... what the hell?! Ďalších príslušníkov tímu vyberaných na základe už neviemčoho a "kompatibility" ani rozoberať nebudem. Ešte si nejaké diely pozriem a očakávam, že atmosféra na Antarese bude čoskoro "zaujímavejšia" ako v reality šou. A čo má sakra znamenať, že keď omylom vystrelí z lode astronaut priviazaný bezpečnostným lanom, tak ho budeme priťahovať ručne??? Veď načo by sme na lodi za 10 miliárd dolárov mali NAVIJAK?! Škoda len, že pri tých blbostiach je to navyše aj hrozne pomalé a nudné. Proste mydlová opera vo vesmíre. Páči sa mi, ako to stručne zhrnula Hirnlego: (patos, hodnoty obrácené naruby, nezodpovědnost a demence jsou přece tak cool). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál. Základná schéma je možno až príliš klasická a odhaľovanie veľkého tajomstva nie je až také napínavé, ale funguje to. Dôraz kladený na vzťahy medzi postavami a prestrihy do minulosti ma bavili. Akurát na hlavného hrdinu som si musel chvíľu zvykať... Nečakajte depresiu (MESIAC) ani horor (SUNSHINE) a možnože sa budete baviť, rovnako ako ja... ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Seriál s velkým potenciálem, který bohužel skončil někde v půlce. Nepopírám, je to soupka, ono co se dá dělat při cestě na planetu než vytahovat na povrch staré rány z minulosti a podivné vztahy jednotlivých členů posádky mezi sebou Přesto mi serie kvitovala. Když pominu otravné nadřízené, kteří byli až příliž okatě tajemní až záporáčtí tak z toho mohl být dobrý seriál. Konec tak trochu skončil nedořešený. Bylo by ale zajímavé jak by serie vyvíjela dál, Rozhodně dobrá záležitost, nemohu jen než doporučit. ()

Brady 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální seriál, který má podle mne ambice stát se nejlepším sci-fi seriálem současnosti. Geniální příběh, geniální tajemství, geniální reálnost, geniální charaktery postav, . . . Prostě geniální každým coulem. Strašně mne mrzí nízká hodnocení od ostatních. Opravdu nechápu, jak někdo může dát jednu *, a pak mít jako hlavní argument fakt, že hozené rajče letí a položený míček stojí (viz PDcz). To mne fakt dostalo. Pak jsem se ale podíval na další hodnocení od dotyčného, kde u skvělého seriálu KINGS uvažoval nad odpadem (83% na čsfd) a pochopil jsem, že pro někoho inteligentní seriál = nudný seriál. Je mi líto. :-) Bohužel podobně smýšlí asi většina americké populace a já se jen děsím toho, že tento seriál stihne podobný osud, jako další vesmírný seriál jménem FIREFLY. Pevně doufám, že ne. ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama