Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok je asi najkvalitnejší na dobré horory, len dúfam, že nepredbieham. Nevidel som pôvodnú verziu, ale podľa toho čo som čítal, s týmto filmom najskôr veľmi nesúvisí. Spočiatku mi to ani nepripadalo ako horor, skôr ako klasický rukojemnícky thriller. Skupinka hľadaných gangstrov si to namieri do domčeka plného mladých, ale tá ozajstná párty sa začne, až keď privolajú svoju psycho mamču. Tá mi v podaní Rebeccy celkom sadla, aj keď najväčší priestor dostala až ku koncu. Prelínajú sa tu rôzne žánre, z rukojemníckeho thrilleru sa nám to zmení na psycho (pobavila scénka, keď sa mamička rozhodla, že svojmu synáčikovi pomôže prísť o panictvo), a napokon sa nám to prehupne na pekne krvavé jatky. Najväčšou výhodou je veľký počet postáv, z čoho nám logicky vyplýva hojný počet mŕtvol. Dokonca nechýba nejaké to mučeníčko. Film trvá 112 minút, takže stopáž je dosť prehnaná, ale normálne by som to nemal problém pozerať ďalšiu hodinu. Čo sa týka záveru, nebudem spoilerovať, ale predpokladám, že tam asi zopár ľudí spokojných nebude. Tak či onak, po tohtoročných prekvapeniach (Primal, Insidious, I Spit on Your Grave) nám pribudol do zbierky ďalší klenot. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dostatečně zábavné (stopáž není zrovna krátká, naštěstí se ale pořád něco děje) a v některých scénách i příjemně intenzivní a napínavé, ale současně bohužel velmi prvoplánové a samoúčelně násilné. Bousman se ani nesnaží zakrýt svou spřízněnost se sérií Saw, ba spíše právě naopak - a snímku to strašně škodí. Ve scéně "máte 30 sekund, jestli jedna z vás zabije tu druhou, nechám ji naživu" už jsem se ze zoufalství snažil sám sebe přesvědčit, že na nás Darren lišácky sofistikovaně pomrkává, ale asi ne - mnohem spíš si pořád myslí, že je to "cool". Výrazným mínusem je zcela určitě chování postav (hlavní hrdinka mohla všechny dostat z problémů ještě dřív, než se do nich vůbec pořádně dostali), plusem například charismatická matka Rebecca De Mornay. Finále šlape fajn a celkově z toho mám spíš pozitivní pocit příjemné hororové jednohubky, srovnatelné třeba s nedávným remakem I Spit on Your Grave. S hodnocením váhám mezi čtyřmi a třemi hvězdami. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nic nového pod sluncem. Banda kriminálníků obsadí dům, jehož obyvatelé si vezme coby rukojmí a snaží z nich dostat peníze, pomocí nichž by mohli překročit hranice. Jenže tenhle film má neustálé tempo, pořád se něco děje, psychologické roviny se střídají s těmi brutálními a funguje i napětí. Casting vyšel na výbornou a dominuje psychopatická Rebecca De Mornay v roli Mámy. A konec? Naprosto perfektní a i přes avizovaný začátek naprosto překvapivý. Alespoň pro mě. 90% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maminka má narozeniny a co lepšího jí k její oslavě dát, než večírek plný násilí a teroru. Ani nepoznáte, jestli má maminka radost nebo ne, ale její dva synáčkové se umí perfektně vyřádit na nebohých účastnících večírku, na kterém místo šampaňského poteče krev. Darren Lynn Bousman je jedním ze specialistů na hororový žánr a jeho subžánry. Překvapivě není to takový šílenec, jak by si někdo nezasvěcený o něm mohl myslet. Látku, která je remakem staršího filmu, který u nás není příliš známý, převedl do dnešní podoby velmi razantně, a s nikým se nemazlil ("nemazli sa s nima, hoši, tady se bude hulit jenom z komína!") tak to bylo z jiného filmu, ale přesto je znát, jak Bousman otálel s násilím prezentovaném v tomhle filmu. Není to až tak drsný film, jak bych od něj očekával. Občas mu chybí nadhled oproti originálu, ale zase umí udržet dynamiku a vést film do občasného extrému. Kdyby v něm setrval, byl bych nadšený ještě víc. Vybraní herci ok, Rebecca De Mornay celkem přesvědčivě "ujetá" dáma, ale přes "mírnost", jakou film nakonec dostal, ho rozhodně nedoporučuji slabším povahám ani lidem po infarktu. Bousman by se klidně mohl stát expertem na násilí, ale například na vyloženě šíleného kolegu Gense mu ještě něco málo schází, ale jinak si oba s klidem mohou podat ruce. 100% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

První polovina je na poctivé čtyři hvězdičky. Velice svižný, brutální, přitom však napětím a nápady nešetřící explo...něco. (Navíc ještě lehce říznuté westernem.) Celkem jsem věřil, že si ten snímek udrží svou úroveň až do konce. Bohužel, v druhé půlce jde kvalita dolů, a ve finále je to pak už docela trapas. Škoda, docela jsem tomu filmu fandil. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Počas nakrúcania scén so zbraňami boli herci zadržaní políciou, ktorá si ich pomýlila s bankovými lupičmi. Tí vyčíňali neďaleko miesta filmovania. (U_S_O)
  • Jaime King si počas tretieho dňa nakrúcania zlomila kostrč. (U_S_O)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno