Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

Kangax 

všechny recenze uživatele

Slušné sci-fi, ale s horšími hereckými výkonmi, a poslabšou atmosférou. Postavám ako keby bolo jedno čo sa bude diať, na môj vkus primálo emócii, a primálo strachu. Ale za zvládnutú vizuálnu stránku, a vzhľadom na to, že sa jedná o čisto európsku produkciu s menším rozpočtom dávam s privretými očami tri... ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem snad nikdy neviděl scifi ze Švýcarska je to dobrý. Vlastně když odmyslím občasnou né úplně povedenou grafiku, tak by to mohlo konkurovat spoustě Hollywodským scifi filmům. Jen to má pár much v příběhu, který to celkem kazí a konec mi přišel lacinej. Nicméně na tu danou zemi příjemný překvapení. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Čistě udělané scif-ko. Plně by mě uspokojilo, nebýt pár ujetostí, které mi do toho vůbec nesedly (odhalení v podpalubí - wtf, přesné manévrování a načasování ručně řízeného letu ve skafandru jak z nějakého akčňáku). - V tomto typu filmu bych očekával větší dávku realismu, než v hollywoodském výplachu, kde si naopak divák užívá jízdu s vypnutým mozkem. Ale což, nadsázka musí bít. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozměrné útroby nákladní kosmické lodi skýtají dostatek příležitostí k rozličným hrám na schovávanou, nicméně zápletce pozvolna docházejí nápady, tudíž rozuzlení jsou vesměs fádní a závěry z nich vyplývající nedomyšlené. V podstatě nabydete dojmu, že cosi podobného už jste několikrát viděli ... v daleko lepším provedení ... 2,5* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na poli sci-fi snímků je to poměrně zázračné zjevení. Švýcarský film s hromadou efektů, výpravným příběhem, ale současně s promyšlenou pointou a náznaky filozofie. Rozhodně ne film, který táhne tempo nebo adrenalin, ale spíše pomalé vyprávění, které pomalu nahlodává pochybnosti a odhaluje zvrácenou realitu obrovské iluze. technicky bravurní, emočně trochu slabší, ale ve výsledku převládá pocit zadostiučinění. "Klasické" sci-fi, které se za sebe ani svou vizi nestydí a potěší každého fanouška. jen tak dál kluci švýcarští, takových filmů je potřeba víc. Jen zapracujte na kvalitě slabších částí filmu (scénář, hudba). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama