Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

tron 

všechny recenze uživatele

Asi prvý švajčiarsky film v mojom živote a hneď rovno sci-fi. Po technickej stránke tomu niet príliš čo vytknúť. Ozrutná vesmírna loď rozhodne má niečo do seba. Vizuálne je to nádhera. Bohužiaľ, čakal som horor a o horor nejde. Osamotená hrdinka už čoskoro po začiatku filmu dostane k dispozícii viacero kolegov a tým sa atmosféra človiečika, opusteného v gigantickom priestorne rútiaceho sa kozmickými diaľavami, značne narúša. To je veľká škoda. Samotný scenár je čím ďalej tým nezaujímavejší a nudnejší. Rozhodne nečakajte ďalšie Sunshine, ani ďalšieho Votrelca!!! Ale problém tohto filmu nie je v tom, že som čakal horor a horor to nakoniec nebol. Jeho hlavný problém je v tom, že je od istej chvíle dosť nudný. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Cargo se mi celkem líbilo, nebýt herců, kterým jsem jejich role moc nevěřil a nebýt některých nelogičností v ději, dal bych víc. Je to dobrá Sci-Fi, u které nevíte, co Vás čeká v následujících minutách, které má skvělou atmosféru a nápad. Je to takový ten film, kde si musíte některé věci domýšlet a který vás pohltí, i když neprobíhá tak, jak byste si přáli. Film má ale vývoj a od hororového nádechu ujde dlouhou cestu přes thriller až k dramatickému krimi. Mě se to celkem líbilo. 70% = 3+/5 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

ŠVAJČIARSKE SCI-FI??? Ako sa dá natočiť veľmi kvalitné scifi s hustou atmosférou a kvalitným príbehom predvádzajú slovenským a českým scenáristom a režisérom dvaja švajčiari. Takže netreba megarozpočet, stačí mať nápad (nevadí, že omletý, vesmírne stanice nikdy neomrzia) a vizuálne cítenie. To nie je kritika hollywoodu, ale hore spomenutých jedincov, ktorí sa radi odvolávajú na nedostatok peňazí. Takže prečo potom nemáme aj my kvalitnú žánrovú tvorbu, ak to ide v nefilmovom Švajčiarsku? ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Před jednatřiceti lety přišel Alien se svým "In space, no one can hear you scream"... a změnil filmový svět od základů. Teď přichází Cargo s heslem "Space is cold"... a nemění vůbec nic. Naopak cíleně staví na všem co už přišlo před ním a remixuje ty největší perly zlatého fondu sci-fi filmů do slepence, který sice naprosto pozbývá originalitu, ale jako snaživému kompilátu mu nechybí velice slušná technická vyspělost a solidní intenzita s jakou dokáže na diváka přenést pocit chladu a opuštění uprostřed oceánu ocelových chodeb. Ze srovnání s ostatními sci-fi filmy nevychází Cargo příliš dobře... ale při přihlédnutí k tomu jak a kde vzniklo (je to historicky první Švýcarský sci-fi film) si minimálně uznalé pokývání hlavou zaslouží. 6/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

asi bych jen napsal, ze diky nejake spatne konstelaci hvezd me Cargo nedostal tak, jak sem ocekaval.. Zas nastesti ocekavani nebylo az tak vysoke, takze ani zklamani neni tak velke (ale po traileru sem cekal vic, i kdyz sem tusil ze Sunshine 2 se konat nebude, a ty nemecke hlasy me docela iritovaly..) Nemel bych to psat, ale pro vetsinu lidi by to byla opravdova ztrata casu, nejaka atmosfera tam je, ale nic, co by nebylo (a mnohem lepsi) nekde jinde.. ende. takove prumerne 3 PS: rozhodne ale od Nemcu je to jedna z tech povedenejsich praci, a existuji i horsi filmy tohoto zanru ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama