Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE ÚDAJNĚ SPOILER !! Film má v sobě neskutečnej tah na bránu, působí realisticky a mou pozornost si pronajal po celou dobu svého působení na obrazovce. Jediný s čím mám problém je věrohodnost, nemyslím s prostředím vězení či chování jak muků tak fízlů, to působilo věrohodně, ale nevěřím, že ženská v pokročilé fázi těhotenství po té, co si uvědomí, že jde do tuhého intuitivně nehledá bezpečí a tady jsem viděl jak se chovala naprosto pitomě a jelikož to byla dost klíčová scéna, tak to samozřejmě ovlivnilo můj náhled na celek, navíc na mě nepůsobila moc důvěryhodně ani váhavost státu a první "akce-neakce" zasáhovky. Ovšem připoutat diváka tenhle film umí o tom žádná. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bývalí vězňové z řad ČSFD by nám mohli říct, jak to doopravdy ve vězení vypadá. Mám totiž za to, že se Monzón docela trefil. Žádné přehnané americké kecy, žádné přehnané americké tahání super tajných zbraní ze zadku, žádná přehnaná americká krev tam, kde není nutná. Syrovost je mnohem účinnější zbraní a jsem moc rád, že na to Španělé nezapomínají. Pátá hvězda je osobní pochvalou Danovi, protože po Labyrintu smrti jsem se do Cely pustil s rozestlanou postelí... ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělý a velmi autentický syrový snímek z vězení. Díky skvělému castingu polointeligentních otřískaných ksichtů do rolí věznů a jejich negramotnému chování vypadá snímek skutečně reálně. Přesto všechno se ale Celda nevydává dokumentární cestou. Chvílemi pěkně krvavý děj výborně strhne hned od prvních minut a velmi vysokou laťku si udrží až dokonce. Z utajení dozorce mezi vězni ždímá po celou stopáž maximum, a divák je tak napjatej jako struna. Nápady pořád nedocházejí, a tak se nechá snímek sledovat na jedno nadechnutí. Opravdu skvělé vězenské drama. Dalším vydařeným snímkem ze žaláře je Zločinec. Alternativa: Felon, Prophète, R, Animal Factory, Lockdown, In Hell, Lock Up. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT MALAMODREHO ( Luis Tosar ) - Že uvidíme, co se dá dělat ? Vidíš ? Co jsem ti říkal Slipy ( Chuan Oliver alias Alberto Ammann ), že tohle, že támhle, že uvidíme, že se ještě uvidí co sedá dělat a nikdy nehraje se přímo a potom se stane to, co se stalo, ale tentokrát nechceme aby se něco stalo.......... Film o lidech, jejich činech, politice, o vězních i bachařích o cti i lásce. CITÁT - Tady zemřel Morao na svou bolavou hlavu......... Velice dobré psychologické drama pojednávající nejen o přeměně bachaře ve vězně. Podle příběhu Celda 211, který napsal Francisco Pérez Gandul. Hudbu dělal Roque Baňos. CITÁT - Ještě nějaký dotaz ?......... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Cela 211 se zaměřuje na jednoho bachaře, který si věznici prohlíží. Nakonec se vše zvrtne do krve prolití. Bachař nemá cestu z věžnice a snaží se přizpůsobit vězňům a podaří se mu to. Celý film je o svobodě vězňů a aby se bachaři nechovali jak "hovada" a měli nějakou úctu. Spoustu nečekaných zvratů, jak venku z věznice, tak ve vězení. Bachaři si začnou podrážet nohy vzájemně a celá situace se ohromně komplikuje. Nakonec vše dopadne úplně jinak než bych čekal. Např. přeměna charakteru hlavní postavy kvůli situaci, která nastala úplnou náhodou. Závěr je neskutečný a skvěle udělaný. Režisér to zvládl perfektně a na to, že tento snímek není z USA je excelentní. Je vidět, že i Evropané umí natočit pořádné filmy, které nedají divákovi ani chvilku vydechnout. Tento film doporučuji a doufám, že narazím ještě na nějaký skvost jako je tento. Cela 211 svým způsobem připomíná film Felon (Zločinec), který mě také zaujal. Filmy z věznice mi přijdou jako jedny z nejlepších vůbec, i když jich je jen pár (kvalitních)... 8/10 =88% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama