Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dlouho předlouho jsem si říkal jestli mám vůbec psát nějaký komentář. Tak nakonec jen ve zkratce. Naprosto zbytečný remake. Yelchin nešahá původnímu Brewsterovi ani po kotníky a Mintz-Plasse i když se snaží tak mu to moc nejde. A ted největší trn v oku tam kde měl Sarandon v původním Fright nightu charisma to Farellovi dost schází, tohohle herce nikdy nebudu mít moc rád. Ale jeho chlastání piva či jedení jabka mě teda dost sralo. Navíc jeho rádoby hlášky mě moc nebavily. Ostatně jako celej film. Přišlo mi že se strašně táhne. A konec ve stylu digisračky mě nasral úplně. Nicméně abych jen nekritizoval začátek mě celkem navnadil a pár scén mě i občas bavilo, třeba zrovna kde se objevil v cameo roli Sarandon. Ale jinak zbytečný remake, asi na stejné urovni jako Elm street. BTW navíc Peter Vincent nemohl dopadnout hůř. Takovouhle debilně napsanou postavu jsem hodně dlouho neviděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,302,607Tržby Celosvetovo $41,002,607Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,955,797 //počet predaných kusov 208,755║ Ničím prevratná priamočiara béčková báchorka, ktorá nemá čím prekvapiť, povrchná zábavnosť aj akcia. /35%/ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie pro teenagery, která si dělá legraci právě z hororových komedií pro teenagery. Ve filmu je použitá slušná kamera, odpovídající hudba, sem tam hustá atmosféra, dobré herecké výkony a hlavně lehce parodické a zábavné momenty. ____ Divák vpadne rovnou do děje, což nijak nevadí tomu, aby se rychle zorientoval, protože podobné příběhy viděl už mnohokrát. V tomhle případě se sice taky odehraje všechno, co má být ve správné upírské historce pro dospívající, jenomže s drobnými, vtipnými změnami. ____ Takže na upíry sice stále platí kůl, jenomže jako bonus je to inovativně použitý reklamní poutač, vynoří se tápající upírská ruka s dlouhými nehty, ale tentokrát to není z hrobu, nýbrž z podvozku auta. Jako reflexe na současnost si hrdina stáhne na mobil aplikaci s radami, jak vypáčit zámek, ale je mu houby platná, takže musí využít staré známé pravidlo o tom, kam asi sousedi s největší pravděpodobností schovávají klíče. Mentor - protřelý lovec upírů - je drsný jenom na povrchu, ale ve skutečnosti je vyděšený jako myš ... atd. včetně mojí nejoblíbenější scénky, kdy hrdina dostane úlevně děkovnou pusu, když je po všem, od někoho úplně jiného, než čekal. ____ Je to vtipný, sympatický film, kde mi snad poprvé nevadilo, že americkým upírům se před zakousnutím musí změnit obličej do podoby monstra. V téhle parodii to k tomu prostě patří, stejně jako ty cákance krve, které byly rafinovaně použité (v až eroticky laděné scéně kousnutí pod hladinou v bazéně, nebo poté, co sluneční paprsek zasáhne skoro zachráněnou striptérku). ___ Pobavila jsem se, i zasmála. /5. 5. 13./ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Upírská sága zatím kráčí úspěšně mimo mě. Jediným magnetem byl jako obvykle hlavní tahač Colin, který má tak silné charisma, že mu i toho upíra milostivě odpouštím. Ale když jsem se začala bát vlastní ledničky, nastal nejvyšší čas udělat cvak. Coline Coline, kdo po tobě ide sice dál nevím, ale jsi formát jak Brno, a proto ti uděluji 2 zářivé šťavnaté hvězdičky, užij si to.☺ ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell je tím nejlepším, co tenhle sympatický remake mohlo potkat. Svou vpravdě béčkovou roli si zatraceně užívá (a my s ním) a upírům navrací respekt, který jim uzmuli vykulení krvesajové na dietě, co se na slunci třpytí jako diamant (a.k.a Twilight...). Ono vlastně celé herecké obsazení stojí zato - Yelchin s přehledem zvládá teenagersky nablblou i hororově napjatou polohu, Collette je bez debat fajn a Poots nejenže vypadá božsky, ale zároveň i dobře hraje (pokud má šanci). Jen ten Mintz-Plasse je ke konci spíše otravný a hraje pořád to samé dokola. Také škoda druhé poloviny, která film tlačí do vod průměru (ke konci se z toho stává zaměnitelná žánrová patlanina), protože první půlhodina je neuvěřitelně sympatická a v momentě, kdy se Farrell konečně rozjel naplno, jsem div neskákal radostí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně ve sklepě, kdy Jerry (Colin Farrell) mluví k Charliemu (Anton Yelchin) a Vincentovi (David Tennant), Jerry obchází sloup světla, aby jej sluneční svit nezranil. Jakmile však sloup obejde, je možné si všimnut, že Jerryho pravá ruka vrhá stín. (Illuminare)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama