Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

I přesto,že můj bratr ( který je velký fanda originálu ) se mě pokoušel originál několikrát doporučit,nikdy sem ho neviděl.Může za to hlavně příšerný český dabing,takže sem film po 5ti minutách musel vypnout a v originálním znění se dlouho nedal sehnat a i přesto že sem ho měl doma,dal jsem přednost nové verzi,abych jí mohl nezaujatě ohodnotit.Na Noc Hrůzy sem se hodně těšil,nejen kvůli upírskému námětu,který je můj nejoblíbenější co se hororu týče,tak hlavně kvůli Farrellovi v hlavní roli.Začátek má skvělou atmosféru a já se těšil,jakou že to před sebou nemám jízdu,hups to sem se splet.Režisér strašně moc rychle vyjde s pravdou ven a nenechá vůbec upíra Jerryho dýl tajeměji řádit po okolí a Charley až příliš brzy stane Jerrymu tváří v tvář v boji.Od chvíle kdy Farrell vykope plynový potrubí a pošle barák do luftu,mizí veškeré napětí.Mimo Yelchina,Farrella a později v ději i Tennanta hrají všichni herci příšerně,hlavně matka a přítlekyně Charleyho jako by ani nepochopili že před nima stojí upír a s takovým až hereckým nezájmem pobíhají od ničeho k ničemu a film nemá vůbec štávu.Akce je zoufale málo a počítačová krev je neskutečně otravná.Když se na plátně objevil natvrdlý a iritující upír Plasse,hodnocení už svištělo k bodě mrazu.Doufal sem že ke konci mi to vynaharděj,ale ani se nerozkoukáte a je po všem.Takový zoufale průměrný pokus o nějakou kultovní a nahláškovanou upírskou režbu 21.století,která ale zůstala daleko za svými možnostmi.Nebýt dokonale klidného a démonického Farrella,dal bych filmu s těží 2*.Ale za to co předvedl mě aspoň vynahradil tu dějovou nudu,natočenou naprosto klišovitě a bez zájmu s příšernou rutinnou.Ušmudlaných 55% a určitě zklamání. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor (upířina), která stojí za obrovskou pochvalu. Žánr komedie bych bral trošku s nadhledem, poněvadž jde o typický horor. Napětí, brutalita, nápady a akce nechybí a já se bavil. Už dlouho jsem se u hororu tolik nebavil, ale když čtu komentáře, tak jsem jeden z mála. Nevadí mi to a jsem rád, protože nerad chodím s davem a pokud lidé vidí v téhle hororové pecce špatný film, tak já už nevím, co by se mělo divákům nabídnout. Za posledních pár let jeden z těch lepších hororů a hlavně jsem se dočkal pořádné upířiny s prvky jak mají být. Colin Farell v roli hlavního upíra byl fantastický, i když si ho mnoho lidí těžko představilo. Fright Night má své mínusy a pár věcí mi vadilo, ale to si nechám pro sebe, poněvadž nechci někomu kazit fantastickou podívanou... 8/10 = 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Několik vtipných momentů jsem zde postřehl. Jejich součet by nedal vyšší číslo než 3. Možná, že moje hodnocení bude silně negativně ovlivněno, ale já si nemohu pomoci, tihle upíři mně dost připomínají ty teplé ze Stmívání. Snad jen s tím rozdílem, že ty zdejší nemají rádi sluníčko. Jedno je jisté, nemůžu vystát žádné z nich. Dávám 2* za docela pěknou hudbu, což u hororů posledních let nebývá pravidlem a za velmi slušné efekty. A samozřejmě i za těch pár vtipných momentů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo se z toho vymačkat daleko víc. Mix hororu,napětí a cool teen zábavy nevyšel a nefunguje to celý moc dohromady. Ze začátku to sice ještě odsejpá docela svižně, ale po nějaký půl hodině se to celý totálně zastaví a postavy většinu času jen vykecávají nebo marně zdrhaj před výborným Collinem Farrelem. Scénář je slabej a naprosto neoriginální a režie to zachraňuje jen v těch akčnějších pasážích, hlavně ke konci. Herecky je to ale hodně fajn. Yelchin je sympaťák a kromě již zmíněnýho Farrela si to nehorázně užívá i David Tennant. Celkově je to vlastně docela fajn jednohubka, ze který ale mohla s kusem štěstí a lepším scénářem vylézt nová Disturbie, kterou si i po letech pustím vždycky rád znovu. K tomuhle už se ale nejspíš znova nevrátím. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,302,607Tržby Celosvetovo $41,002,607Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,955,797 //počet predaných kusov 208,755║ Ničím prevratná priamočiara béčková báchorka, ktorá nemá čím prekvapiť, povrchná zábavnosť aj akcia. /35%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Peter Vincent (David Tennant) má ve filmu zbraň Winchester Model 1897 ráže 12 gauge. Amy Peterson (Imogen Poots) má ve filmu zbraň Colt Single Action Army ráže .45 Long Colt. (dc125)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama