Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čierny blesk je jednoducho malý zázrak. Za naozaj srandovné peniaze tu vznikol poctivý komiksový film, ktorý sa môže rovnať desaťnásobne drahšej konkurencií. Filmári poznajú pravidlá žánru, vedia s nimi pracovať a technicky sa Hollywoodu takmer vyrovnávajú. Ak vám teda nebude vyslovene vadiť príbeh, ktorý neobsahuje ani štipku originality, bežte do toho - ja osobne som sa bavil viac ako pri poslednej akcií Tonyho Starka. Dmitriy Kasleu si Čiernym bleskom povedal o jednosmerný lístok do Hollywoodu. Dúfam, že mu ho niekto dá čo najskôr, pretože pre Rusko je tohoto "hotového" režiséra, ktorý môže z fleku točiť prakticky čokoľvek, čo smrdí superhrdinským Comicsom, celkom škoda. 72% ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Da sa povedat ze pribeh je uz znami do predu a dost kopiruje prvy diel Spidermana , no v kazdom pripade sa jedna o velmi mile prekvapenie , ktore sa urcite oplati vidiet a neda sa pri nom nudit . Jedna sa o velmi slusnu zabavu a z dalsim zhliadnutim urcite nebudem mat v buducnosti problem . Hodnotenie - 75% ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ruský Peter Parker se nad Moskvou prohání v létající Volze a na paty mu šlape diamantový magnát. Parádní superhrdinský biják šmrncnutý poetikou československých seriálů pro děti a mládež. Chci pokračování, ve kterém nakoukneme do minulosti, titulek na poslední straně hlásá: ”Co se to děje za železnou oponou? V totalitou zalité Moskvě pracuje na přísně utajovaném projektu trio nejlepších sovětských vědců. USA se snaží nakouknout pod pokličku a vysílají do Moskvy jednoho ze svých nejlepších agentů (samozřejmě superpadouch se superschopnostmi). Konspirace, špionáž, láska a jedna černá Volha. Již příští měsíc v dalším čísle Černého blesku!” ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I když nadsázku neustále nezdůrazňuje a neshazuje se vtípky, přepálená ruská „komiksovka“ se nebere vážně. Soudím tak z toho, že naivní dějovou kostrou jakoby vypadla z přelomu 80. a 90. let a přerod uťápnutého studenta v zodpovědného hrdinu nezištně pomáhajícího lidem přesně kopíruje šlépěje Petra Parkera (ten ruský jen namísto pavoučích superschopností disponuje létající Volhou). Je dobře napsaná i zrežírovaná, s přijatelnými triky a povědomými postavami, takže jakmile na tuto inspirační hru přistoupíte, nedává šanci nudit. Lepší 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že i rusové chtěli mít svého komiksového hrdinu a tak se taky stalo. Do režisérské židle posadili režijního "panice" a k němu na hlídání Timura Bekmambetova, který své matičce vlasti přinesl trháky "Noční hlídka" a "Denní hlídka" a do širšího podvědomí všech "neruských" diváků se dostal adaptací brutálního komiksu "Wanted". "Černý blesk" je ve své podstatě typický komiksový film, který ze všeho nejvíce připomíná první dobrodružství filmového "Spider-Mana". Je zde mladík z průměrné rodiny, zamiluje se do dívky, kterou by v životě nemohl získat a samozřejmě nechybí padouch, který chce zničit celé Rusko. Avšak v tomto případě není superhrdina onen mladík ale jeho nové -staré- auto, které má skrytý zlepšovák ve formě překonávání ucpaných ruských ulic vzduchem. Ano, nápad s létajícím autem je hloupý, tvůrci to samozřejmě věděli a v rámci zábavy na to musí přistoupit i divák. Pokud se tak stane mohl by se u této báchorky slušně pobavit a zamrzí ho jen nízký rozpočet, který tvůrcům nedovolil aby se pořádně rozmáchli a připravili nám nějakou nezapomenutelnou nebo alespoň extrémně výbušnou scénu. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama