Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série – 90% Hodně slušný začátek, má to dynamiku, má to prvky hororu, má to senzační hudbu a má to dokonce i drsnýho kovboje. Drobnou výtku mam pouze k jedné scéně, kde se zombie snaží klikou otevřít dveře svého domu. Chápu, že pointa byla dodat tomu slušnou atmosféru (a taky dodala), ale takhle se prostě zombie nechovaj. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Začít sledovat Živí Mrtví se mi úplně nechtělo. Rozkoukávat seriál, co má 11 sérií se člověku zkrátka nechce. Po dokoukání 1. série ale musím říct, že jsem udělal dobře. Už dlouho jsem nezažil takový pocit, že mi záleží na postavě a naštve mě, když zemře. Už si ani nepamatuju, kdy jsem něco takového u seriálu cítil. Postavy Ricka, Daryla, Hershela a dalších. Opravdu jsem rád, že jsem se k seriálu dostal. Doufám, že se kvalita udrží. ()

Reklama

camper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám rád koukám na něj, hororový ale příliš není - zombíci jsou vlastně pořádně akorát v prvním díle.... A když už se mihnou, je to trochu očekávané a leckdy i vtipné (ano i vtipné momenty jsem tam objevil). Ten seriál, když se to vezme kolem a kolem je vlastně taková RPG hra, kterou za vás už odehráli filmaři a vy jen koukáte jak si s ní poradili. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě vcelku potěšila, bál jsem se že půjde o slabý a nezvládnutý horor, ale dostal jsem velmi slušný postkatastrofický příběh, se sympatickými hereckými výkony a perfektně zpracovanými maskami, zombíci vypadají jako živí:) Jako slabší průměr hodnotím epizody 4 a 6, zvlášť závěrečný díl se vyloženě táhnul a byl velmi předvídatelný. Je to škoda, myslím, že si první série zasloužila solidnější rozloučení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som ultra fanúšik horrorovej tvorby a subžáner zombie mi je veľmi blízky. Takže som bol aj napriek tomu, že nie som seriálový typ, dosť hodne zvedavý ako bude vypadať televízny seriál s touto tématikou. Zhliadol som prvú sériu, ktorá obsahuje šesť dielov a som spokojný. Ale do ďalších sérii sa už púšťať asi nebudem, predsa len radšej zostanem u klasických celovečerných zombie filmov. V každom seriály vždy býva nejaká tá zbytočná vata, a bola aj vo "Walking Dead". **** ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Epizoda se během jednoho týdne premiérově vysílala ve 120 zemích světa, a to na různých kanálech televizní sítě Fox International. (Xavi6)
  • Konzultujúci producent/výtvarník špeciálnych efektov Greg Nicotero hrá chodca, ktorý zje jeleňa. (molcan2)
  • V 1. sérii, která se z větší části odehrává v okolí Atlanty, je mnoho záběrů, na kterých jsou vidět rozsáhlá pohoří. Ve skutečnosti je oblast kolem Atlanty téměř plochá. Jediná "hora" v okolí je Stone Mountain s výškou 251 m a nadmořskou výškou 514 m. (Brody01)

Reklama

Reklama