Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdy se musíš srovnat sám se sebou..... Napsat něco o tomto filmu ve stručnosti je takřka nemožné. Stejně jako od něj očekávat jednoduchej tah ,,na branku“. Než se tady začne pořádně ,,skórovat“, trvá to asi tak hodinu a půl. S krátkýma přestávkama, který jsou výborný, ale stejně jako ve škole – krátký! Nejsem příznivcem povídání o věcech, který by se měli ukazovat. Byť je to ze života. A TOHLE ze života je! Ale mám rád delší verze filmů, a teď nevím, jestli jsem TADY neudělal chybu. Tohle totiž dlouho nemá dramatický náboj. Ovšem na akční scény budete chvilku vzpomínat. A fandové těch filmů, ve kterých se nemůžete rozhodnout, jestli držet palce zločincům nebo poldům budou vrnět blahem. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuju vidět perfektně připravený loupeže. 2.) Zajímá mě, co jako první udělá bostonská policie, když je nahlášena loupež. 3.) Zajímá mě, jestli je B.Affleck lepší herec nebo režisér. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Familiární příběh o gangsterovi s lidskou tváří, resp. o lidské tváři, z níž ulice udělala gangstera. Inspirace Mannem je zde citelná, nejen, co do konfrontace profesionálního zločince se špičkovým policistou, ale i co se práce se vztahy týče. Postava Claire je zde esenciální, neboť představuje cestu za nápravou a vykoupením pro hlavní postavu - "dělá ho lepším člověkem". Oproti tomu bratr, ztvárněný excelujícím Rennerem, táhne Douga ke kořenům. Je to životní dilema, které však může skončit jen jedniným způsobem - je škoda, že Affleckovi se těmto klišé nedaří vyhnout. Ovšem jakkoliv tento příběh zní ohraně, přístup k látce je překvapivě osobitý. The Town tedy nakonec není jen o systému Bostonských ulic, ale kombinuje atraktivní thriller s procítěnou studií charakterů... Z režisérského hlediska kvalitně natočeno, avšak Mann s Greengrassem (akce) mají stále znatelně navrch. 8/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Affleck dostal po case chut zahrat si v kvalitnim filmu a tak si ho musel rovnou i natocit. Sice to nema takovou udernost jako Gone, Baby, Gone, je to "jen" kvalitni kriminalka, ale Affleckovi se to opet proste povedlo. Perfektne natoceny krimi drama se skvelejma loupezema, ale bohuzel to trpi nekolika neduhama. Jednak 2 a pul hodiny je proste moc a film je tak lehce roztahanej, i kdyz nastesti ne nudnej. Dalsi problem je, komu vlastne fandit. Hlavni hrdinove - lupici, se chovaj jak parchanti, zadny svatouskove, kradou, zabijej, proste zaporaci. Oproti tomu kladasove v cele s agentem fbi jsou nesympaticky a zoufale nezajimavy. Takze ve vysledku je vam jedno, co se s kym vlastne stane. Bohuzel zaroven je vam jasny, co se stane, protoze film je silene predvidatelnej. Nicmene jako kriminalka slusny, natoceny skvele a herci paradni, takze to ty 4* da. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V tomto roku jeden z najlepších filmov žánru, a len preto, že rebríček lúpežníckych filmov dlhodobo vedie Heat, tak to ešte neznamená, že mu nemôžme capnúť päť hviezd! Ben si svoje pred kamerou už odkrútil a nečudoval by som sa, keby z neho vzišiel podobný filmový remeselník, akým je v tejto dobe Clint Eastwood. Dejovo vymakané, thrillerové okamihy mi miestami od napätia rozorvávali vnútornosti, hudba perfektne sekunduje celému príbehu, akčné scény precízne prepracované a pri autonaháňačke som si spomenul na film Ronin. Čo viac dodať. 90%. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Emocionálně trochu chudší než Gone Baby Gone, stále však velmi plný a "živý" příběh, kde hlášky dokonale zapadají, každý charakter je ohromně zajímavý a Affleckův všeznalý výraz i břišní sixpack budí příslušný respekt. Jen ty logické lapsy a drobné scenáristické berličky, díky kterým toho chlapcům prochází občas až moc, přespříliš vytrhávají z konzistentního napětí a očekávání věcí příštích. I tak mám pocit, že pokud si Affleck pojede ve stejném duchu ještě párkrát, může to na sklonku života dotáhnout do ligy Eastwoodovic formátu. Velmi silný nadprůměr. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Když herec Slaine (Albert "Gloansy" Magloan) dospíval, pracoval na stadionu Fenway Park jako prodavač. Návrat do těchto míst popsal jako surreální. (Othello)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 92,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 154 mil. (NIRO)
  • V rámci nastudování role požádal Ben Affleck (Doug MacRay) herečku Blake Lively, aby obcházela různé lokály v Charlestownu. Blake strávila v barech a ubytovnách této čtvrti celý měsíc. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama