Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna originální, ani bůhvíjak nečekaný, nicméně stále velmi intenzivní film, skvěle oscilující na pomezí intimního minimalistického dramatu a velkolepého akčního thrilleru. Ženské postavy vesměs výrazně silnější, než mužské (což vzhledem k Jodie Foster na režisérské sesli překvapí jen málokoho) a celkově velmi příjemný adrenalin, který dává vzpomenout na Telefonní budku.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla kravata, chtěla bych, aby mě nosil George Clooney. A kdybych bylo zrcadlo, nastavilo bych se Julii Roberts, abych jí připomnělo, že to ona byla kdysi pretty woman. Hra peněz je všude kolem nás a hraje se nonstop, takže žádné překvápko, že se dostala i na plátno. Na film jsem si vzpomněl teď nedávno během předzápasového studia Buly, při nekonečně bolestivém rozboru Záruby s Hostákem. Kéž by i na Kavčí hory někdy vyběhl nasranej finančník... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Thriller v devätdesiatkovom style s nejakou tou myslienkou na koniec. Vdaka solidnemu traileru a hviezdnemu obsadeniu som sa na to tesil. Ale vysledok mi v kazdom ohlade pripada priemerny a na pecky typu Vyjednavac, Mesto sialencov alebo Vykupne sa to absolutne nechyta. Asi najväcsi problem vidim v postave unoscu, ktore je neschopny hlupak. A jeho predstavitel je uplne nevyrazny. Dialogy medzi nim a Clooneym mali zbesilo a napinavo pohanat cely film. Ale to sa nekona. Clooney tiez prilis nenadchne. Polovicu filmu je zarazeny a len obcas sa konecne rozohni az to ma poriadne grady. Ale kedze nema adekvatneho partnera/protivnika, tak je to len jednostranny dialog. Julia Roberts je cely cas v pozadi a pripadala mi viacmenej zbytocna. Z ostatnych postav zaujme uz len sympaticky kameraman Lenny Venito. Samotna pointa, kvôli ktorej tento film vznikol je sice pekna ale nijak objavna. Predsa len by si ale zasluzila lepsi film ako tento tuctovy priemer na jedno pozretie. 5/10. P.S: Napadol ma namez na podobny film, ktory by vznikol u nas. Nejaka nestastna babicka by vtrhla do jednej z tych relacii v ktorych môzete vyhrat peniaze, ked vylustite uplne primitivnu tajnicku, ale nikdy vas neprepoja do studia. S bombou by vyzadovala, aby sa dostavil ten podvodnik zo zahranicia, ktory to okradanie priamo v TV prevadzkuje, dalej sef televizie, aby sa vyjadril ci mu nevadi vysielat podvodne relacie a nakoniec aj policia a nasi politici, ci im nevadi, ze sa deje zlocin v priamom prenose. Nakoniec by sa aj tak nic nezmenilo, ale snad by to bol lepsi film ako Money Monster a nasi dôchodcovia by sa uz snad nenechali oblafnut tymito podvodnikmi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti George Clooneyho a Julie Roberts, jednalo by se o tv thriller v divadelním aranžmá. Dokonce jsem byl během sledování filmu přesvědčen, že vychází z nějaké slavné divadelní hry, co se roky hrála na Broadway, proto třeba je místem děje New York. Tak nic z toho, je ale fakt, že z 80% se film odehrává v televizním studiu, které opustíme významně až v poslední třetině. A zásadním problémem je, že se v tom přepadeném studiu nic zajímavého nestane, o nic lépe na tom není ani Clooneyho lapání na čerstvém vzduchu v newyorských ulicích. Scénář je překvapivě nenáročný, nedůmyslný a i poněkud stupidní, když dojde k úseku konspirace. Nejhorší z herců byl jednoznačně Jack O´Connell v roli podvedeného akcionáře. Necharismatický pitomec, ze kterého nešel vůbec žádný respekt, byl trapný až hrůza, úplně zkazil celý film. Celý příběh držel Clooney, který to vzal s vervou, vzal si na starost i produkční dohled. Je škoda, že Julii Roberts připadla nevděčná role producentky tv show, z níž se prostě nedalo nic extra vykřesat. Velkým problémem je i samotné téma finančních trhů, které může pro našince být značně odtažitou problematikou, vezme-li se také v potaz tuzemská neexistence finančních televizních pořadů ve stylu show pro americké diváky s vysokým ratingem sledovanosti. Kupodivu má film solidní tempo, na násilné scény je skoupý, ale padají v něm alespoň sprostá slova, aby ten rating R měl nějaký užitek. Clooney, Roberts a tentokrát režírující Jodie Foster už jistě zažili záživnější a zářivější filmové časy. Já jsem čekal oslnivý, napínavější a propracovanější thriller, nedočkal jsem se. 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do rodiny finančnických thrillerů nepřichází Money Monster s ničím novým a ani se nesnaží zabalit jednoduchou zápletku do alespoň trochu neprůhledného papíru, takže divák nemusí být ani příliš zkušený na to, aby po pár chvilkách odhalil průběh i původce podvodu. Jedinou otázkou bylo, jak to nakonec dopadne s útočníkem. Ale i přes předvídatelnost mě to bavilo. Clooney i Julia Roberts tu odvádějí solidní standard, Jack O´Connell si roli hysterického zkrachovalce také užíval a v určitých sekvencích mi připomínal light verzi Toma Hardyho a celkově má celý příběh spád, takže člověk nemá tolik času přemýšlet nad scénáristickými kiksy a jinými nesmysly. Nenáročná jednohubka na náročnější téma. 75% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)
  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama