Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem skoro nic. Myslel jsem si, že ukázky ukázaly již vše a nemá mě co překvapit. Pravda byla ale jiná. Skvělá napínavá atmosféra a několik zvratů, které jsem neočekával. Oba herce, G. Clooney a J. Roberts, vůbec nevyhledávám, ale zde se ukázali jako výteční herci. Spíše Clooney, jelikož Julia jen více méně seděla. Spíše řadím mezi "jednohubky", které můžeme vidět jen jednou. Příběh jednoduhý, pochopitelný a čas od času nelogické scény či rozhodnutí hlavních hrdinů. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet určite zaujímavý, no čo sa dejovej línie týka, tak tie prvé dve tretiny filmy odohrávajúce sa v televíznom štúdiu sa postupne ocitali na hrane priemernosti. Záverečná tretina filmu, kde Lee a Kyle už v podstate spolupracovali, bola výborná a pútavá. Veľmi sa mi páčilo ako sa u Leeho po počiatočnej averzii postupne prebúdzala empatia a snažil sa Kyla podporiť, aj keď už pochopil, že ide len o psychologickú hru. George Clooney a Jack O'Connell, obaja super výkony! Len škoda, že tie prvé dve tretiny filmu pôsobili dosť jednotvárne, mohol to byť oveľa kvalitnejší thriller. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už pred zločincami nie raz utekala a očividne už ju to nebaví, keďže tento krát sedí za kamerou. A nutno podotknúť, že práve atmosféra a stupňujúce finále sa jej podarilo. Clooney a Julia Roberts nie raz hrali bok po boku a znova sa potvrdzuje, že im to spolu ide. Za zmienku stojí aj fajn hudba. Obľúbený soundtrack: Triple Buy, Global Players. 80% - 4* ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Povedené drama, kde si Clooney odehraje to své, Julia Roberts nestihne být otravná a srdce seriálových (Manhattan, Billions, True Blood, Breaking Bad/Revolution, ad.) fanoušků zaplesá. Dramatické scény skvěle doplňuje všudypřítomný humor, nic nepřebývá, nic nevyčnívá. Nemělo to sice wow efekt (proto jen čtyři hvězdy), na druhou stranu se na to někdy klidně podívám znovu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě méně zapamatovánihodné, než podobně inscenovaná Telefonní Budka, či superchytrý Spojenec. Je sice vidět, že Jodie Foster s látkou zkušenosti má, stopáž je krátka, takže se dá vytvořit a kočírovat rychlé tempo a dynamický střih, nicméně chtělo by to výraznější zvraty a adrenalinové momenty, o které se v podstatě stará jen chlápek s devítkou v ruce. Takže tématicky zajímvá a určitě seriózně vypadající záležitost se solidní výpovědní hodnotou, která by mohla být ještě peprnější a mít výraznější rukopis. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama